Μάλτση: «Πεινασμένοι να πάρουμε αυτά που μας αναλογούν»

Written by  Οκτ 17, 2016

Η επιστροφή της στην Ελλάδα προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, λίγους μήνες πριν, ήταν η μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού στο γυναικείο μπάσκετ και πως να μην είναι άλλωστε όταν μιλάμε για την Εβίνα Μάλτση, την κορυφαία Ελληνίδα μπασκεμπολίστρια.

Το Σάββατο λοιπόν έκανε ντεμπούτο στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 12 χρόνια απουσίας οδηγώντας, μαζί με τις συμπαίκτριες της, την ομάδα του Πειραιά στη νίκη. Έτσι μετά το Κύπελλο οι νταμπλούχες Ελλάδας ξεκίνησαν με το δεξί και στη δεύτερη εγχώρια διοργάνωση κάνοντας πράξη αυτό που λένε όλοι στην ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, ένα ένα τα βήματα θα οδηγήσουν στους στόχους που έχουν τεθεί όπως δήλωσε και η ίδια στο agapotobasket.gr.

«Εμείς έχουμε θέσει κάποιους στόχους και το μυαλό μας είναι εκεί ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αν δεν έχεις προετοιμαστεί μέσα στην εβδομάδα , αν δεν έχεις προετοιμαστεί μια μέρα πριν, αν δεν έχεις προετοιμαστεί πριν το ζέσταμα. Δείξαμε σοβαρότητα, αυτό είναι το θετικό, έχουμε όμως πάρα πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε, πάρα πολλά πράγματα ακόμα να βελτιώσουμε. Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε».  

Το καλοκαίρι αυτό ήταν σίγουρα διαφορετικό και ιδιαίτερο για τη διεθνή γκαρντ καθώς στο τέλος του δεν είχε με μεγάλα γράμματα μια σημειωμένη ημερομηνία αναχώρησης για κάποια πόλη του εξωτερικού όπως τα τελευταία χρόνια. Η προσαρμογή στην αλλαγή σίγουρα όχι και τόσο εύκολη ακόμα και αν μιλάμε για αυτή την τεράστια παίκτρια και προσωπικότητα.

«Παρόλο που ο κόσμος δεν περιμένει να ακούσει κάτι τέτοιο ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα και ακόμα είναι. Δεν έχω καταφέρει να προσαρμοστώ. Το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα και πάλευα κάθε μέρα μέσα μου για αυτό το βήμα, για αυτή την κίνηση. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό αυτό. Ο Ολυμπιακός έκανε από την πλευρά του και κάνει ακόμα πολλά, δείχνοντας τρομερή κατανόηση ως προς το τι μπορεί να αντιμετωπίζω για να προσαρμοστώ ξανά στα καινούργια δεδομένα που έθεσα στον εαυτό μου. Κάνει ότι καλύτερο μπορεί και τώρα και το καλοκαίρι για να με πείσει να έρθω».    

Πόσα πολλά ή λίγα άραγε φαίνονται πλέον αυτά τα 12 χρόνια τώρα που η επιστροφή στην Ελλάδα και αγωνιστικά είναι γεγονός.

«12 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή αλλά αν κοιτάξω πίσω φευγαλέα λέω πότε πέρασαν που σημαίνει ότι πέρασαν γρήγορα. Ήταν καλά όμως και δεν μετανιώνω για τίποτα».

Το τμήμα μπάσκετ των γυναικών του Ολυμπιακού με το φετινό σχεδιασμό του έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στον κόσμο του συλλόγου αλλά και ο κόσμος με την παρουσία του κυρίως στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φάρο στο Κερατσίνι έδειξε ένα μικρό δείγμα από την ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει και όλοι περιμένουν αυτόν τον παλμό κυρίως στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που πλησιάζουν και είναι το μεγάλο φετινό στοίχημα της ομάδας.

«Επειδή εγώ έχω μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις θεωρώ ότι δεν έχουμε δει ακόμα κάτι από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο. Θέλουμε να κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας ότι καλύτερο μπορούμε για να τον κερδίσουμε. Θα ήταν καλό στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια να δημιουργήσουμε μια καυτή έδρα και τον χρειαζόμαστε γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο. Ευελπιστώ ότι η ομάδα και το άθλημα, το γυναικείο μπάσκετ δηλαδή, θα πάρει την προβολή που χρειάζεται για να μπορέσει και ο κόσμος να μας ακολουθήσει».

Λίγο η επιστροφή Ελληνικής ομάδας μετά από τόσα χρόνια στα Ευρωπαϊκά παρκέ, λίγο το ρόστερ του Ολυμπιακού, λίγο ο πήχης που έχει μπει ψηλά έχουν οδηγήσει πολλούς ανάμεσα τους και τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Τζώρτζη Δικαιουλάκο να χρίσουν τις "ερυθρόλευκες" εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup. Σε αυτή τη διοργάνωση όμως περισσότερο από τις άλλες ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τα βήματα ένα ένα και αυτό μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό το γνωρίζει καλά η Εβίνα Μάλτση.  

«Ο Τζώρτζης είπε αυτά που είπε για τους λόγους που αυτός κρίνει. Μπορεί στα μάτια του να είμαστε φαβορί. Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, δύσκολη και έχει απαιτήσεις. Έχουμε δει πολλά φαβορί να μένουν εκτός 16άδας, εκτός 8άδας, να μην προχωράνε καθόλου και τα αουτσάιντερ να κερδίζουν τίτλους και να προχωράνε στους τελικούς. Εμείς δεν είμαστε ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ. Είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε. Μια ομάδα που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είμαστε άπειροι, μπαίνουμε μέσα με χαμηλά το κεφάλι, πεινασμένοι, διψασμένοι, δουλεύοντας σκληρά και πάμε να πάρουμε αυτά που μας αναλογούν».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.