Δημήτρης Λαγοπόδης: «Υποχρέωσή μας να βγάζουμε νέα παιδιά»

Written by  Σεπ 29, 2016

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου ετοιμάζεται για μια ακόμα δύσκολη σεζόν, σε ένα Πρωτάθλημα που δείχνει ότι θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών κυρίως για τις θέσεις που συμπληρώνουν την τετράδα, αλλά και του υποβιβασμού.

Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Λαγοπόδης, μιλώντας στο agapotobasket.gr εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο υλικό που έχει στα χέρια του, δηλώνει χαρούμενος και έτοιμος να για το στοίχημα να αναδείξει τις επόμενες πρωταγωνίστριες του συλλόγου και είναι αισιόδοξος πως στο τέλος της χρονιάς οι στόχοι θα επιτευχθούν. Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα πως όλοι οι ιθύνοντες της ομάδας είναι προσηλωμένοι στο να στηρίξουν το πλάνο που θέλει την μίξη ταλέντων από τα τμήματα υποδομής με έμπειρες παίκτριες, ώστε να υποστηριχθεί και το μέλλον του συλλόγου.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται και η σεζόν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει. Ποιο είναι το στοιχείο που θα παρουσιάσει ο Κρόνος στην πορεία του Πρωταθλήματος;

Το βασικό μας στοιχείο πρέπει να είναι η άμυνα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην παίξουμε άμυνα. Έχουμε ποιότητα τόσο στα γκαρντ όσο και στις ψηλές και θα προσπαθήσουμε να μοιράσουμε το παιχνίδι. Μαζί με κάποιες ιδιαιτερότητες στο κομμάτι της άμυνας θέλουμε να βάλουμε κι ένα καινούριο στοιχείο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εύκολα καλάθια από τους αιφνιδιασμούς, αλλά αυτό βγαίνει από την άμυνα. Αν δεν παίξεις άμυνα δεν έχεις τύχη.

Είμαστε σε θέση να θέσουμε από τώρα τους στόχους της ομάδας;

Στόχος είναι καθαρά η παραμονή της ομάδας και να προσπαθήσουμε μέσα από αυτό να παίξουμε και ένα καλό μπάσκετ. Έχουμε κάνει πιστεύω τις κατάλληλες προσθήκες για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μαζί με κάποια παιδιά του συλλόγου που ανέβηκαν από τις υποδομές έχουμε φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που πιστεύω στο τέλος θα μας δικαιώσει.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τις παίκτριες για να δομηθεί αυτό το σύνολο;

Καταρχήν έπρεπε να κάνουμε μια μίξη στις ηλικίες. Θέλαμε να προωθήσουμε κάποια παιδιά, αλλά δεν μπορούσαμε να έχουμε και ένα σύνολο μόνο με μικρές. Αποκτήσαμε κάποιες έμπειρες κοπέλες με προϋπηρεσία στο χώρο, που γνωρίζουν την Α1 και προσπαθούμε να παντρέψουμε αυτά τα δυο στοιχεία. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι χαρακτήρες.

Η έδρα παίζει ρόλο;

Σίγουρα ο Κρόνος είναι μια δύσκολη έδρα έχουμε ένα πολύ καλό γήπεδο και οι αντίπαλοι δεν περνούν εύκολα. Και δε νομίζω να περάσουν.

Φέτος όλα δείχνουν πως θα είναι πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα.

Πρέπει να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών κυρίως στις δυναμικότητες από την δεύτερη θέση και κάτω. Και αυτό το κάνει και πολύ ενδιαφέρον. Είμαστε περίπου δέκα ομάδες που είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Οι διαφορές θα φανούν στην πορεία.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα σκληραγωγηθεί μέσα από τα ντέρμπι που θα παίζει κάθε εβδομάδα;

Αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Για τις νέες παίκτριες το να παίξουν με ομάδες που υπάρχει διαφορά δυναμικότητας είναι σημαντικό;

Είναι εμπειρία σίγουρα και στο χέρι τους είναι να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν. Και ευχόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον τα παιδιά αυτά να είναι οι πρωταγωνίστριες του συλλόγου.

Ακούγεται ως τρομερό στοίχημα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Σίγουρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να πληρώνουμε μόνο επαγγελματίες παίκτριες. Πρέπει να δουλεύουμε και τις υποδομές. Δεν είναι αναγκαστικό, είναι υποχρέωση των ομάδων να βγάζουν παιδιά γιατί αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον. Πιστεύουμε σε αυτό το πλάνο και θα το στηρίξουμε με κάθε κόστος.

Για τον προπονητή είναι επιπλέον κίνητρο να βγάλει τις επόμενες μεγάλες παίκτριες του συλλόγου;

 

Πάντα ήταν κίνητρο για μένα να δουλεύω με μικρά παιδιά. Σε όλα τα χρόνια σαν προπονητής πάντα το αγαπούσα και με ενδιαφέρει να βγαίνουν καινούρια παιδιά. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε και φέτος. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.