Θάνος Στραγανιώτης: «Έχουμε κίνητρο για το καλύτερο δυνατό»

Written by  Σεπ 25, 2016

Ζει την ομάδα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια και είναι ο πλέον κατάλληλος για να δώσει την εικόνα πριν την έναρξη μιας ακόμα πολύ δύσκολης χρονιάς στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Ο αρχηγός της ομάδας Θάνος Στραγανιώτης μίλησε στο agapotobasket.gr για την πρόκληση της νέας σεζόν, τον σταθερό στόχο της παραμονής στην κατηγορία το συντομότερο δυνατό και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, δίνοντας, ταυτόχρονα, την υπόσχεση πως ο Κρόνος θα είναι μια ομάδα που θα δίνει κάθε αγωνιστική τον καλύτερό της εαυτό.

Η προετοιμασία πλησιάζει στο τέλος και σε λίγες μέρες ξεκινά η χρονιά. Τι περιμένουμε να δούμε φέτος από τον Κρόνο;

Έχουμε καινούριο προπονητή και πρέπει να περάσουμε κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Βέβαια, καταλαβαίνουμε πως με την απουσία του Τάσου Χαλβατζή που αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, ίσως χρειαστούμε ακόμα έναν ψηλό. Πάμε σε πιο γρήγορο παιχνίδι, πιο ελεύθερο από πέρσι, με περισσότερους αιφνιδιασμούς. Θέλουμε όλοι να κατανοήσουμε την καινούρια φιλοσοφία του προπονητή και προσπαθούμε κάθε μέρα γι’ αυτό.

Μπορούμε να θέσουμε από τώρα στόχο για τη σεζόν;

Έτσι κι αλλιώς η κατηγορία είναι πάρα πολύ δύσκολη, οπότε ο πρώτος και βασικός στόχος  είναι η παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θέλουμε και θα κάνουμε το καλύτερο για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι που λόγω του κακού ξεκινήματος παλεύαμε σχεδόν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να σιγουρέψουμε την παραμονή. Ο στόχος μας είναι να πάμε ένα βήμα παραπάνω.

Εσύ είσαι στην ομάδα πολλά χρόνια. Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που φέτος της δίνει δυνατότητα να κάνει αυτό το βήμα παραπάνω;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κορμός είναι σχεδόν ο ίδιος με πολύ μικρές αλλαγές. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, οικογενειακό. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά βελτιώνονται κάθε χρόνο και θέλουμε να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο. Πήραμε αρκετούς νεαρούς παίκτες που έχουν μεγαλώσει και ηλικιακά, αλλά και μπασκετικά και ο καθένας θέλει να δείξει τι αξίζει στο χώρο του μπάσκετ, οπότε πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα κίνητρο για το κάτι καλύτερο.

Ο κόσμος στηρίζει;

Είναι κοντά μας όλα τα χρόνια και προσπαθεί με τι δικό του τρόπο να μας βοηθήσει στους αγώνες και εντός και εκτός έδρας.

Σας βοηθά σαν αθλητές να ξέρετε ότι υπάρχει κόσμος που στηρίζει;

 

Αυτό νομίζω είναι κίνητρο για κάθε αθλητή, εκτός από το προσωπικό και το ομαδικό, να θέλει να ευχαριστήσει και τον κόσμο. Κάποιες φορές το πετυχαίνουμε, κάποιες φορές όχι. Πρωτεύον είναι να παίξουμε για τον εαυτό μας και την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγωνιστική. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.