Αντώνης Μπουμπούς: «Να μείνουμε και να γράψουμε καινούρια Ιστορία».

Written by  Σεπ 23, 2016

Έχει την ιδιαιτερότητα να προπονεί την μοναδική ομάδα της Α1 που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία. Στα χέρια του έχει ένα σύνολο νεαρών αθλητριών, παικτριών με εμπειρία και ξένων που από την πρώτη μέρα έχουν κερδίσει με το χαρακτήρα του. Το στοίχημα φαίνεται μεγάλο, ο ίδιος όμως χαμογελά και είναι αισιόδοξος.

Ο έμπειρος προπονητής της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, Αντώνης Μπουμπούς μίλησε στο agapotobasket.gr για την πρόκληση της Α1, τα βήματα που κάνει η ομάδα τα τελευταία χρόνια και την προετοιμασία της για μια σεζόν απέναντι σε πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες, αλλά και το όνειρο όλων στο σύλλογο να φτιάξουν μια ομάδα με νοοτροπία νικητή που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και που θα θέσει τις βάσεις, ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να γράφει Ιστορία στο μπάσκετ Γυναικών.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως μια νέα ομάδα στην Α1;

Οι στόχοι είναι προφανείς. Η παραμονή στην κατηγορία όσο γίνεται πιο γρήγορα. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Α1 που παίζει πρώτη φορά. Όλες οι άλλες ομάδες έχουν συμμετοχές και παλαιότερα και τώρα. Είμαστε η πιο άπειρη ομάδα στην κατηγορία και το κυριότερο από όλα είμαστε άπειροι και διοικητικά που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία μιας ομάδας.

Με ποια κριτήρια έχει χτιστεί αγωνιστικά η ομάδα και ποιο θα είναι το δυνατό της σημείο;

Τα κριτήρια παραμένουν τα ίδια από τότε που φτιάχτηκε αυτή η ομάδα πριν τέσσερα χρόνια. Μας ενδιαφέρει πρώτιστα η ομάδα να λειτουργεί, να είναι υγιής διοικητικά, αγωνιστικά να υπάρχει καλό κλίμα και να έχουμε καλούς χαρακτήρες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φτιάξουμε μια ομάδα νικήτρια. Νικητής δεν σημαίνει ότι θα κερδίζει κάθε φορά. Είναι αυτός που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

Να σταθούμε λίγο στο θέμα των χαρακτήρων. Ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής παικτριών;

Απόλυτα. Σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα κάποιων παικτριών. Αυτό το κάναμε στο 100%. Και οι ξένες που ήρθαν είναι πάρα πολύ καλά παιδιά και μας ταιριάζουν απόλυτα. Είμαστε τυχεροί σε αυτό.

Βρίσκεστε σε ένα αρκετά προχωρημένο στάδιο στην προετοιμασία. Τι έχετε δει μέχρι στιγμής και τι πρέπει να βελτιωθεί στην πορεία;

Ακόμα είμαστε πολύ νωρίς. Προσπαθούμε να μπούμε στο επίπεδο της Α1. Γι’ αυτό παίζουμε με φιλικά με ομάδες της Α1 και όσο πάμε θα τα δυσκολεύουμε για να μπούμε στην ταχύτητα της κατηγορίας. Παρ’ όλο που κάποιες παίκτριες έχουν εμπειρία εμείς σαν ομάδα έχουμε συνηθίσει άλλα πράγματα. Έχουμε χρόνο. Πιστεύω στην αρχή του πρωταθλήματος θα είμαστε έτοιμοι.

Ποια είναι η βασική διαφορά της Α1 σε σχέση με ό,τι είχατε δει μέχρι τώρα;

Το παιχνίδι είναι πιο ποιοτικό, πιο δυνατό, παίζεις σε άλλες ταχύτητες. Δεν έχει σχέση με τις άλλες κατηγορίες. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.

Παίζει ρόλο το να είναι γεμάτο το γήπεδο στους αγώνες;

Σαφώς μετράει. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κόσμο δίπλα σου. Η βοήθεια θα χρειαστεί πολύ σε αγώνες που θα πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε στην κατηγορία. Υπάρχουν ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Πρωτέας που έχουν αρκετό κόσμο. Πιστεύω φέτος θα είναι γεμάτα τα γήπεδα της Α1.

 

Να μεταφερθούμε στην πρώτη αγωνιστική. Είστε μια ομάδα που παίζει για πρώτη φορά στην κατηγορία. Ποια θα είναι η τελευταία κουβέντα του προπονητή πριν πατήσουν τα κορίτσια στο παρκέ;

 

Πολλές φορές λέμε να απολαύσουμε το ταξίδι και πως είμαστε καλά ακόμα και που είμαστε εδώ. Όμως, όταν παίζεις μια κατηγορία δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που το λες. Αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε και να μείνουμε στην κατηγορία. Από την πρώτη αγωνιστική θα μπούμε με αυτό το στόχο και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια. Βέβαια, είναι κάποια παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό που είναι διαφορετικό το επίπεδο από μας, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να σταθείς, αλλά όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα χτυπήσουμε και να διεκδικούμε κάθε αγωνιστική το κάτι παραπάνω. Ακόμα και αυτά τα παιχνίδια όμως θα πρέπει να τα παίξουμε. Είναι εμπειρία για εμάς. Δε μπορούμε να πούμε ένα παιχνίδι το αφήνουμε και πάμε για το άλλο. Δεν υπάρχει αυτό στη νοοτροπία μας. Είναι ωραίο το ταξίδι της Α1, το θέμα είναι να διεκδικήσουμε κάτι από αυτό. Δεν θα παίξουμε απλώς για να συμμετέχουμε. Το τι θα καταφέρουμε, θα το δούμε στο τέλος του Πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί δεν έχουμε και το ιστορικό προηγούμενο. Είναι μια ομάδα που έχει φτιαχτεί πριν από λίγα χρόνια, έχει ανέβει πάρα πολύ γρήγορα τις κατηγορίες. Το κυριότερο από όλα είναι ότι θέλουμε να μείνουμε εδώ και να δημιουργήσουμε νέα Ιστορία. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.