Μαγκλάρα: «Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία»

Written by  Μάι 20, 2016

Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερες αθλήτριες περνούν τα Ελληνικά μπασκετικά σύνορα προκειμένου να αγωνιστούν στο εξωτερικό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πιο δυνατά (αγωνιστικά και οικονομικά) πρωταθλήματα.

Το φετινό χορό των αποχωρήσεων άνοιξε η Αριστέα Μαγκλάρα που εδώ και καιρό έχει συμφωνήσει με την Τουρική Χατάι και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί στο εξωτερικό. Μιλώντας στο  agapotobasket.gr  η πολύπειρη γκαρντ δηλώνει έτοιμη για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά και για το όνειρο της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα στην οποία θα αγωνιστεί η νέα ομάδα της την επόμενη χρονιά. Στη γειτονική χώρα μάλιστα θα συνεργαστεί ξανά και με την Κατερίνα Χατζηδάκη κάτι που συνέβαλε τα μέγιστα στην απόφαση της.

 DSC3633

Τι είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να φύγεις εκτός Ελλάδας;
H τελευταία χρόνια ήταν δύσκολη για μένα. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι,όσο και στο οικονομικό λόγω συνθηκών. Όμως παρ όλες τις δυσκολίες ήμουν εκεί, έχω μάθει να μην τα παρατάω και πετύχαμε το στόχο να παραμείνει η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Εδώ θέλω να συγχαρώ όλες τις συμπαίκτριες μου και τους προπονητές και να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Κουράστηκα εδώ με κάποιους παράγοντες που έχουν την απαίτηση να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου ενώ αυτοί δεν μπορούν αντεπεξέλθουν στις δικές τους και είναι αφερέγγυοι. Αυτό σε συνδυασμό με την χρονική στιγμή που ήρθε η πρόταση από τη Χατάι, μια από τις καλύτερες ομάδες της Τουρκίας, με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση. Νομίζω όλα είναι θέμα timing!

Πόσο σου πήρε να το αποφασίσεις, πόσο εύκολο ήταν και πως προέκυψε η  Τουρκία;
Μου πήρε κάμποσο καιρό να το αποφασίσω. Δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα. Δεν έχω ξαναφύγει από την Ελλάδα. Εδώ είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η δουλειά μου (τραγούδι). Είμαι άτομο που δεν μπορώ εύκολα να τα αποχωριστώ αυτά. Την απόφαση μου πάντως την έκανε πιο εύκολη η παρουσία της Χατζηδάκη στην ομάδα. Είναι ένα άτομο που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Στο παρελθόν έχουμε παίξει τρία χρόνια μαζί στον Παναθηναϊκό με πολλές επιτυχίες. Την ξέρω και με ξέρει πολύ καλά. Μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα, για τον προπονητή, για τον κόσμο της ομάδας που γεμίζει το γήπεδο και αγαπάει πολύ την ομάδα. Ήταν ένα δέλεαρ επίσης για μένα που θα παίξει η ομάδα Ευρωλίγκα. Έχω συμμετάσχει μόνο σε Eurocup. Θέλω να τη ζήσω αυτή την εμπειρία και να δοκιμάσω και εκεί τις δυνάμεις μου.

Για πόσο διάστημα είναι το συμβόλαιο σου και ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ζύγισες και είπες το ναι;
Το συμβόλαιο μου είναι για ένα χρόνο. Είναι μια πρόταση που με τιμάει μπασκετικά, οικονομικά και θέλω να τη ζήσω αυτή την εμπειρία. Επομένως δεν είχα κάτι να ζυγίσω.

 DSC3763

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που φεύγεις εκτός Ελλάδας, τι περιμένεις να συναντήσεις;
Είναι σίγουρο πως θα συναντήσω ένα πρωτάθλημα πολύ πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Μια ομάδα που θα κινείται σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια, το όνειρο κάθε αθλητή. Καλύτερα γήπεδα, εγκαταστάσεις, πιο οργανωμένα σωματεία που θα πληρούν τα πάντα για τους αθλητές σε κάθε γήπεδο. Δεν θα υπάρχει αυτή η ελληνική μιζέρια... θα είναι μια φοβερή εμπειρία για μένα και νιώθω πολύ τυχερή που θα τη ζήσω.

Σε φοβίζει κάτι μπροστά στο άγνωστο μιας ξένης χώρας;
Με φοβίζει λίγο που θα είμαι μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους και ο τρόπος ζωής. Όμως είμαι σίγουρη ότι θα προσαρμοστώ γρήγορα με την βοήθεια και της Χατζηδάκη αλλά του coach Ekin που μίλησα λίγο μαζί του στο τηλέφωνο και αμέσως με έκανε να νιώσω άνετα και μέλος της ομάδας.

Ποιους στόχους θέτεις για τη νέα χρονιά;
Θα προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το καλοκαίρι ώστε όταν θα πάω να ενταχθώ στην ομάδα να είμαι σε καλή κατάσταση, για να προσαρμοστώ και πιο γρήγορα. Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου ώστε να εκπληρώσει τους υψηλούς στόχους που έχει. Θα δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας..

 DSC3768

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες σου, τι θα βάλεις μέσα και τι θα αφήσεις πίσω;
Θα πάρω καλά και κακά πράγματα μαζί μου, καλές και άσχημες στιγμές, χαρές και λύπες... γιατί από αυτά μαθαίνεις. Είναι εμπειρίες ζωής και τις χρειάζομαι. Αυτό όμως που θα πάρω σίγουρα μαζί μου είναι η κιθάρα μου, γιατί θα μου λείψει πολύ το τραγούδι και θα κρατάω ζεστές τις αναμνήσεις μου με αυτήν. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω το σκυλάκι μου.

Νωρίς ίσως καθώς δεν έχεις εγκατασταθεί ακόμα αλλά είναι και το τραγούδι στα σχέδια σου
Δυστυχώς το τραγούδι για ένα χρόνο τουλάχιστον θα το αφήσω λίγο στην άκρη γιατί εκεί πάω καθαρά σαν επαγγελματίας αθλήτρια και θέλω να είμαι 100% αφοσιωμένη στην ομάδα μου και στους στόχους της. Όμως δεν ξέρεις πότε τι γίνεται και αν προκύψει κάτι στην πορεία... Ο θεός το ξέρει αυτό...

 DSC0178

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να της ευχηθούμε (καθότι είναι και τα γενέθλια της σήμερα) πάνω από όλα υγεία και μια γεμάτη θετικές εμπειρίες μπασκετική χρονιά.

 DSC0784

 DSC3764

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.