Σταμολάμπρου: «Το ταξίδι στην Αμερική δεν είναι εύκολη υπόθεση»

Written by  Απρ 12, 2016

Την τρίτη της χρονιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, αλλά και στην ανάδειξη της σε πολυτιμότερη παίκτρια της τελικής φάσης. Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου είναι από εκείνα τα "next best things" του γυναικείου μπάσκετ που θα έχουν σπουδαίο μέλλον, όπως φαίνεται μέσα από τη δουλειά και την εξέλιξη της. 


Το agapotobasket.gr επικοινώνησε μαζί της στην Αμερική καταγράφοντας όλα αυτά που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη της από τη φετινή χρονιά, αλλά και μικρές γνωστές και άγνωστες πληροφορίες για την διεθνή γκαρντ.

Θα θέλαμε να μας κάνεις το δικό σου προσωπικό απολογισμό για την χρονιά που ολοκληρώθηκε.
Ήταν μια χρονιά με πολλές διακυμάνσεις, αλλά με το καλύτερο τέλος τόσο για εμένα όσο και την ομάδα μου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου κέρδος από τη φετινή αγωνιστική χρονιά;
Το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής χρονιάς ήταν σαφώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη φορά.

Θα άλλαζες κάτι ή υπάρχει κάτι που δεν πρόλαβες να κάνεις-μάθεις-αφομοιώσεις;
Δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι γιατί ακόμα και από κάποιες απρόσμενες ήττες και δυσκολίες της στιγμής, μαθαίνεις, ωριμάζεις και τις χρησιμοποιείς σαν όπλο για την συνέχεια

Ποια είναι η πιο δυνατή (θετική ή αρνητική) στιγμή της χρονιάς για σένα; Περιέγραψε μας πως εσύ την έζησες.
Η πιο θετική στιγμή της φετινής χρονιάς ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα στην έδρα του αντίπαλου στην οποία δεν είχαμε κερδίσει από το 2008. Η λήξη του παιχνιδιού με γέμισε απίστευτα συναισθήματα, που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να τα περιγράψεις αν δεν το έχεις ζήσει!

Σε τι έχει αλλάξει η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου αγωνιστικά και μη αυτά τα τρία χρόνια στην Αμερική;
Με την απόφαση μου να έρθω στην Αμερική, θεωρώ ότι έχω ωριμάσει αρκετά, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μου σε πολλά και σίγουρα με γέμισε εμπειρίες. Αγωνιστικά θεωρώ ότι έχω βελτιώσει διάφορους τομείς του παιχνιδιού μου.

12742802 10207471321935292 7180571932440936066 n

Αμερική-Ευρώπη-Ελλάδα. Θα έκανες αυτό το ταξίδι μπασκετικά στο άμεσο μέλλον;
Σίγουρα θα ήθελα να κάνω αυτό το ταξίδι.

Θα ήθελα την άποψη σου για το πως έχεις δει και τις υπόλοιπες Ελληνικές παρουσίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Οι απαιτήσεις εδώ στην Αμερική είναι πολύ μεγάλες  και το γεγονός ότι κάποιες Ελληνίδες έχουν καταφέρει να αγωνίζονται στο NCAA με περισσότερο ή λιγότερο χρόνο συμμετοχής είναι πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και δείχνει ότι το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ έχει μέλλον.

Από όσα έχεις ζήσει μέχρι τώρα πες μας γιατί ένα νέο παιδί να επιλέξει να κάνει αυτό το ταξίδι και να συνδυάσει τις σπουδές του με το μπάσκετ; Υπάρχει κάποιος λόγος που θα το απέτρεπες από το να το κάνει;
Θεωρώ ότι το ταξίδι στην Αμερική δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σου δίνει εφόδια τόσο ακαδημαϊκά όσο και μπασκετικά που είναι μοναδικά. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή, επιμονή και προσήλωση σε αυτό που κάνεις.

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα: Είχες την ευκαιρία να την παρακολουθήσεις στην μέχρι τώρα πορεία της στην προκριματική φάση; Πιστεύεις ότι θα βρίσκεται στα γήπεδα της Τσεχίας το καλοκαίρι του 2017;
Παρακολούθησα τους μέχρι τώρα προκριματικούς αγώνες της Εθνικής ομάδας, την οποία αγαπώ και αισθάνθηκα υπερήφανη με τις εμφανίσεις των κοριτσιών και σίγουρα θα ήθελα να συμμετέχω στο Eurobasket του 2017.

12814057 10207627804247252 5841856882771580806 n

More info:
Αγαπημένος προορισμός: Μύκονος
Αγαπημένη συνήθεια; Να πηγαίνω στο αγαπημένο μου εστιατόριο “Bahama Breeze”
Αγαπημένος ηθοποιός: Will Smith
Αγαπημένη ηθοποιός:Sandra Bullock
Αγαπημένη ταινία: Το κυνήγι της ευτυχίας
Αγαπημένο τραγούδι: Diamonds
Αγαπημένος τραγουδιστής: Αντώνης Ρέμος
Αγαπημένη τραγουδίστρια: Rihanna
Αγαπημένο φαγητό: Παστίτσιο
Το χόμπι σου: Να βλέπω ταινίες
Το χρώμα σου: Μπλε
Το πρότυπο σου: Steph Curry
Το μότο σου: “Winners never quit and Quitters never win”

*Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από τον προσωπικό λογαριασμό της Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν χρησιμοποιηθεί έπειτα από δική της άδεια. Ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.