Εβίνα Μάλτση: «Αυτή η Εθνική είναι ήδη πετυχημένη»

Written by  Ιουν 16, 2015

Η πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών ολοκληρώθηκε και η Εθνική Ομάδα θα ξεκινήσει η μάχη της δεύτερης φάσης.

 

Η ελληνική ομάδα για ακόμα μια φορά κατάφερε να διαψεύσει όσους βιάστηκαν να την αμφισβητήσουν, πανάξια πήρε την πρόκριση για τις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και συνεχίζει το ταξίδι της στα γήπεδα πλέον της Ουγγαρίας.

Η μεγάλη άτυχη της φετινής χρονιάς, Εβίνα Μάλτση, δεν πρόλαβε να κάνει αυτό το ταξίδι, όμως, το μυαλό της είναι πάντα κοντά στις συμπαίκτριές της. Η διεθνής παίκτρια μίλησε στο agapotobasket.gr και μας βοηθάει να αναλύσουμε την μέχρι τώρα προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Τα κορίτσια μας έκαναν εκπληκτική δουλειά με το ξεκίνημα αυτού του τουρνουά. Έδειξαν μια ομάδα που έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Μια ομάδα που πατούσε γερά στα πόδια της μέσα στο παρκέ, είχε πλάνο και το ζητούσε μέσα στο γήπεδο, ήξερε τι έκανε και πώς να αντιδράσει.

Αυτό είναι η συνολική εικόνα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Τα δυο ματς κόντρα σε Ιταλία και Πολωνία ήταν στοχευμένα από την αρχή. Να πάρουμε την νίκη για να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.  Η ομάδα μας βρέθηκε πολλές φορές πίσω στο σκορ όπως και στο ματς με την Τουρκία, αλλά αντέδρασε σε όλες και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Αυτό, βέβαια, είναι και μεγάλο κομμάτι του Δικαιουλάκου, ο οποίος έχει καταφέρει να τους περάσει πράγματα που δεν είχαν, παρόλο που το χρονικό διάστημα που δουλεύουν μαζί είναι μικρό.

Τα κορίτσια μας έχουν πάθος για τη διάκριση και τη νίκη και αυτό είναι ένα έξτρα ατού τους όταν παίζουν. Ακόμα και στο ματς με την Τουρκία, η ομάδα παρουσιάστηκε σταθερή στα κεκτημένα της, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού για μεγάλο μέρος, θα μπορούσε να είχε κερδίσει το ματς. Απλά, χάνοντας τη Στέλλα (Καλτσίδου) με φάουλ, χάθηκε και η συγκέντρωση και σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να μην είσαι συγκεντρωμένος 40 λεπτά. Όσο προχωράμε,  οι ομάδες που θα αντιμετωπίζουμε θα είναι ολοένα και καλύτερες και η ανάγκη για περισσότερη συγκέντρωση είναι επιτακτική.

Το δυνατό στοιχείο αυτής της ομάδας αγωνιστικά αναμφισβήτητα είναι και πρέπει να είναι και σε διάρκεια η άμυνα. Από κει πρέπει να ξεκινούν όλα, αλλιώς δεν έχουμε τύχη.

Αυτή η Εθνική είναι ήδη πετυχημένη ανεξαρτήτως από το τη συνέχεια. Αξίζουν χίλια “μπράβο” σε ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές αυτής της ομάδας γιατί κανείς δεν τους πίστεψε και αυτοί τα κατάφεραν. Έβαλαν έναν στόχο και τον πέτυχαν παρόλο που ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Από δω και πέρα ό, τι πάρουν είναι έξτρα και μόνο για πάρτη τους».

Η μπασκετική της αξία αναμφισβήτητη και σίγουρα η απώλεια της μεγάλη, ωστόσο οι συμπαίκτριες της φροντίζουν να της δείχνουν πως είναι δίπλα τους κάτι που άλλωστε αισθάνεται και η ίδια.

«Σίγουρα μου είναι πολύ δύσκολο που δεν είμαι εκεί και δεν εννοώ να πάρω ένα αεροπλάνο και να πάω για να δω τους αγώνες από κοντά. Εννοώ εκεί ενεργά, να συμμετέχω. Είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, αν όχι η πιο δύσκολη. Το μυαλό μου, το πνεύμα μου, η καρδιά και η ψυχή μου είναι εκεί μαζί τους. Μόνο το σώμα λείπει και αυτό καθαρά γιατί δεν μπορεί. Προσπαθώ καθημερινά να είμαι δίπλα στα κορίτσια, τους στηρίζω, τους πιστεύω, τους μιλάω και ελπίζω έστω και λίγο να τους βοηθάω.  Είναι απίστευτο και το πώς αυτές οι ίδιες με
έχουν βάλει μέσα σε όλο αυτό και με κρατούν μαζί τους.

Είναι όλο δικό τους και πρέπει να το απολαύσουν! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, λοιπόν, στην ομαδάρα μας και καλή τύχη για τη συνέχεια», ήταν τα λόγια που ολοκλήρωσαν τη συνομιλίας μας με την κορυφαία Ελληνίδα μπασκεμπολίστρια.

ethniki-maltsi2

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.