Μιχάλης Τσαϊρέλης: «Οργάνωση και σεβασμός οι διαφορές με Ισπανία»

Written by  Ιαν 19, 2015

Το καλοκαίρι του 2014 έκανε το μεγάλο βήμα και από την Θεσσαλονίκη μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά για λογαριασμό της Τενερίφης. Από τις πρώτες του εντυπώσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα δείχνει ενθουσιασμένος και αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο 27χρονος διεθνής πάουερ φόργουορντ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, μίλησε στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη, για τους πρώτους μήνες του στην Ισπανία, τις διαφορές του για πολλούς καλύτερου πρωταθλήματος εκτός NBA από το ελληνικό, ξεχωρίζοντας πάνω από όλα τον σεβασμό προς οτυς παίκτες, τον θαυμασμό του για την πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ και τα βήματα προόδου που έχει κάνει, αλλά και την ατυχία του το περσινό καλοκαίρι με την Εθνική, δηλώνοντας «παρών» και έτοιμος στο μέλλον να διεκδικήσει την ευκαιρία του να αγωνιστεί με την «γαλανόλευκη» φανέλα.

Τι σε οδήγησε να πάρεις την απόφαση και να ξενιτευτείς;

«Το Ισπανικό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ποιός δεν θα ήθελε να παίζει σε αυτό; Μου δόθηκε η ευκαιρία και ήρθα. Γενικά, παίρνεις εμπειρίες όταν αγωνίζεσαι σε άλλα πρωταθλήματα. Σαφώς παίζει
ρόλο και το οικονομικό, για να μην κοροιδευόμαστε.»

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Ισπανικό πρωτάθλημα;

«Είναι πάρα πολύ οργανωμένο. Έχει 18 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά επιπέδου. Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο, όπως έγινε και φέτος που Ρεαλ και Μπαρτσελόνα έχουν χάσει παιχνίδια.»

Από όλα όσα έχει να ζηλέψει το Ελληνικό πρωτάθλημα από το Ισπανικό ποιο θα έβαζες πρώτο στη λίστα;

«Πιστεύω πως είναι πολλά, αλλά μόνο γιατί είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και σίγουρα, όταν είσαι άνετος σε αυτό το κομμάτι, όλα είναι διαφορετικά. Αυτό, όμως, που θα έβαζα πρώτο είναι ο σεβασμός προς τους παίκτες.»

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα βλέπουμε πολλούς Έλληνες να πρωταγωνιστούν. Είναι αυτό ακόμα ένα «παράσημο» για το Ελληνικό μπάσκετ;


«Είμαστε χώρα που βγάζει πολύ καλούς παίκτες.Νομίζω το έχουμε στο DNA μας, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Οπότε δε νομίζω να προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό.»

Πως περνάει η Ελληνική «παροικία» τον ελεύθερο χρόνο της στην Ισπανία;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε και πάρα πολλά πράγματα, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι να πάμε καμιά βόλτα για καφέ ή φαγητό. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πάω και σινεμά εδώ γιατί είναι όλα στα Ισπανικά!
»

paok-tsairelis7

Πως βλέπεις την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Eurocup, αλλά και των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα;

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια ήταν καταχρεωμένη να κάνει τόσο μεγάλα άλματα προόδου κάθε χρόνο. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι έχω μείνει έκπληκτος και του
αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ανεβαίνει δυο δυο τα σκαλοπάτια κάθε χρόνο και μακάρι να προκριθεί και τους «16». Αναφορικά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ξέρουμε ότι κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και, παρόλο που έχουν πέσει τα μπάτζετ, συνεχίζουν από εκεί που έμειναν τα προηγούμενα χρόνια.

Παρακολουθείς το Ελληνικό πρωτάθλημα; Υπάρχουν ομάδες και παίκτες που έχεις ξεχωρίσει;

«Αν και θα το ήθελα πολύ, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει πολύ φέτος το Ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπω μόνο τα τελικά αποτελέσματα. Φυσικά, έχω ξεχωρίσει τον ΠΑΟΚ και τον περσινό μου συμπαίκτη Τσόχλα, ο οποίος κάνει εξαιρετική χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

Το καλοκαίρι ήσουν ο μεγάλος άτυχος στην προετοιμασία της Εθνικής. Νιώθεις έτοιμος να διεκδικήσεις και στο μέλλον την συμμετοχή σου στην προετοιμασία, αλλά και σε ένα μεγάλο τουρνουά;


«Όντως, το καλοκαίρι δεν πρόλαβα καν να προσπαθήσω να διεκδικήσω μια θέση, αλλά, όπως λένε, κάθε εμπόδιο για καλό. Φυσικά και θα ήθελα πολύ να είμαι και πάλι στην Εθνική. Εγώ θα συνεχίζω να κάνω την δουλειά μου και, αν είναι να γίνει, θα γίνει.»

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Από πολύ μικρός έκανα δύο αθλήματα, πήγαινα μπάσκετ και χάντμπολ. Μου άρεσαν πολύ και τα δυο αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια έπρεπε να επιλέξω ένα από τα δύο. Έτσι, διάλεξα το μπάσκετ που μου άρεσε περισσότερο.
»

Αν δεν ήσουν μπασκεμπολίστας τι θα ήσουν;

Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανα, γιατί μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου. Αν με ρωτούσες χρόνια πριν θα σου έλεγα τεχνικός Η/Υ, γι’ αυτό, άλλωστε, πέρασα και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.»

paok-tsairelis4

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.