Κώστας Μήτογλου: «Πάντα ήταν όνειρό μου να παίξω στις ΗΠΑ»

Written by  Οκτ 16, 2014

Είναι ένα από τα «στοιχήματα» του ελληνικού μπάσκετ.Το καλοκαίρι που πέρασε απέρριψε την πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο, προτιμώντας να συνδυάσει σπουδές και καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Με τη φανέλα του WakeForestCollege και υπό τις οδηγίες του παλαιού αστέρα του NBA,  Ντάνι Μάνινγκ, ο Κώστας Μήτογλου έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και δείχνει να έχει τα φόντα για ένα λαμπρό μέλλον.

Ο ταλαντούχος Έλληνας διεθνής με τις μικρές Εθνικές Ομάδες, μίλησε στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη για τις πρώτες του εντυπώσεις, τους στόχους του, αλλά και την καθημερινότητά του, από την οποία, βεβαίως, και δεν λείπει η ελληνική κουζίνα!

Ο Άρης σου είχε προτείνει επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά προτίμησες τις ΗΠΑ και το Κολέγιο WakeForest. Πως αποφάσισες να φύγεις;
«Η Αμερική ήταν ένα όνειρο που πάντα ήθελα να το ζήσω και εκμεταλλεύτηκα αυτή την ευκαιρία. Γι’ αυτό ήρθα εδώ».

mitoglou5

Πως κατάφερε να σε πείσει το συγκεκριμένο κολέγιο να πας εκεί;

«Το συγκεκριμένο κολέγιο κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και την επιλογή μου διότι έχει καινούργιο προπονητικό τιμ και πρόγραμμα, το οποίο θεώρησα ότι είναι κατάλληλο για μένα».

Πως είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;
«Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι πολύ ωραίες και πιστεύω θα μου μείνουν αξέχαστες. Τα πράγματα εδώ είναι τελείως διαφορετικά».

Προπονητής σου είναι ένας σπουδαίος πρώην ΝΒΑερ, ο Ντάνι Μάνινγκ. Πως είναι να μαθαίνεις από κάποιον με τόσο μεγάλη ιστορία;

«Πραγματικά, το να σε προπονεί και να είσαι σε καθημερινή επαφή με έναν τέτοιο άνθρωπο έχει μόνο κέρδος».

mitoglou

Ποιο είναι αυτό που έχεις κρατήσει μέχρι τώρα από όσα σου έχει πει;
«Μου έχει πει πολλά πράγματα, τα οποία αφορούν και το παιχνίδι με πλάτη και το παιχνίδι απ' έξω».

Έχεις γνωρίσει και άλλους μεγάλους σταρ του NBA; Αν ναι, είχες την ευκαιρία να συζητήσεις ή να προπονηθείς μαζί τους;
«Όχι, ακόμα δεν έχω γνωρίσει κανέναν εκτός από τους προπονητές μου, οι οποίοι υπήρξαν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου».

Ποια στοιχεία θέλεις να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;
«Πρέπει να βελτιώσω πολύ τη δύναμη μου και, παράλληλα, την τεχνική μου. Γι’ αυτό το λόγο, πιστεύω θα με βοηθήσουν όσο μπορώ περισσότερο».

mitoglou3

Ποιος παίκτης είναι το ίνδαλμα σου;
«Ο αγαπημένος μου παίκτης σήμερα είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι και παλιότερα ο Τόνι Κούκοτς».

Αποφάσισες να συνδυάσεις το μπάσκετ με σπουδές σε ένα μεγάλο κολέγιο. Τι ακριβώς σπουδάζεις;
«Ο πρώτος χρόνος στο κολέγιο είναι ειδικός, δηλαδή διαλέγεις μαθήματα που σου αρέσουν και μετά διαλέγεις τι θέλεις να ακολουθήσεις και να σπουδάσεις».

Τι φαγητά τρως; Σου λείπει η ελληνική κουζίνα;
«Το φαγητό και η διατροφή είναι πολύ διαφορετικά, αλλά εγώ προσπαθώ να τρώω όσο πιο υγιεινά μπορώ. Όσον αφορά στην Ελληνική κουζίνα, υπάρχει έξω από το campus ένα Ελληνικό εστιατόριο και, όποτε έχω όρεξη για Ελληνικό φαγητό, πηγαίνω εκεί».

mitoglou4

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.