Βαγγέλης Μπέμπης: «Όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Ανδρών»

Written by  Σεπ 16, 2014

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ταλέντο, το οποίο κατακτά την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Βαγγέλης Μπέμπης, μετά από μια πολύ καλή χρονιά με τον Ίκαρο Χαλκίδας, ήρθε σε συμφωνία με το Iona College της Ν. Υόρκης και θα πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο να συνδυάσει τις σπουδές του με το επαγγελματικό μπάσκετ.

 

Ο 19χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος των μικρών Εθνικών Ομάδων, αλλά και έχει αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία με τις φανέλες του Ηλυσιακού και του Ίκαρου Χαλκίδας μίλησε στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη για την μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, το πώς πήρε την απόφαση, τις ελπίδες του για το μέλλον, το όνειρό του να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών, δηλώνει φίλαθλος των San Antonio Spurs και εκφράζει την επιθυμία του να παίξει ένα μονό με τον Μανού Τζινόμπιλι!

 

bebis6
Αν και είσαι ακόμα πολύ νεαρός, σου δίνεται η ευκαιρία να ζήσει το… «Αμερικάνικο όνειρο». Με τι όνειρα και βλέψεις έφυγες από την Ελλάδα;

«Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί στην ουσία ξεκινάω μια καινούργια ζωή από το μηδέν. Δεν ήξερα τι με περιμένει και δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος για τίποτα. Ήρθα στην Αμερική με στόχο να γίνω καλύτερος παίχτης και να προσπαθήσω να πραγματοποιήσω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου.»

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο κολέγιο;


«Το Iona μου πρόσφερε ό,τι χρειαζόμουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με προσέγγισε καλύτερα από τα άλλα κολέγια. Ο coach Cluess είναι ένας από τους βασικούς λόγους που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή. Είναι εξαιρετικός προπονητής, όπως και όλο το προπονητικό staff. Ειμαι χαρούμενος που είμαι παίχτης του Iona.»

Τι περίμενες να συναντήσεις εκεί και τι τελικά συνάντησες;


«Ήξερα από την αρχή ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και παραμυθένια. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι πάρα πολύ για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες. Γνώριζα ότι ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός και ότι θα χρειαστώ χρόνο να προσαρμοστώ. Το επίπεδο είναι πολύ καλό και ο ανταγωνισμός ασύλληπτος. Όλοι οι παίχτες θέλουν να φτάσουν στα όρια τους και αυτό ανεβάζει πολύ το ρυθμό και την ένταση της προπόνησης.»

bebis2

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις; Έχεις γνωριστεί με τους συμπαίκτες και τους προπονητές σου;


«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι άκρως θετικές. Αν και είναι νωρίς ακόμα, νιώθω ότι η ομάδα είναι σαν μια οικογένεια. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και καλοί παίχτες. Όλοι μας θέλουμε το καλό της ομάδας και θα παλέψουμε για αυτό. Οι προπονητές είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι τους χρειαζόμαστε και προσπαθούν να μας κάνουν καλύτερους παίχτες και καλύτερους ανθρώπους.»

Ποιες είναι οι πρώτες διαφορές που έχεις διαπιστώσει εντός και εκτός γηπέδου σε σχέση με την Ελλάδα;


«Εκτός γηπέδου μπορώ να πω ότι ζω σε άλλο κόσμο τώρα. Υπάρχει άλλη κουλτούρα εδώ. Τρομερές εγκαταστάσεις, ουρανοξύστες και, γενικά, πράγματα που δεν βλέπεις εύκολα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ο τρόπος προπόνησης είναι διαφορετικός. Εδώ κάνουμε 5-6 ώρες προπόνηση την μέρα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Βέβαια, ο αμερικάνικος τρόπος παιχνιδιού δεν είναι τόσο εγκεφαλικός, όπως στην Ελλάδα, αλλά είναι σε άλλες ταχύτητες και είναι δύσκολο να ακολουθήσεις, ειδικά στην αρχή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η Αμερική για εμένα, είναι ότι οι αθλητές έχουν πρόσβαση στο γήπεδο οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, εδώ σου δίνεται η δυνατότητα και να σπουδάζεις!»

bebis4

Πιστεύεις πως η εμπειρία με τον Ίκαρο θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις;


«Πιστεύω πως η περσινή χρονιά με βοήθησε πολύ. Έμαθα πράγματα από όλους τους προπονητές που είχα και ο κάθε ένας με βοήθησε να προσθέσω πράγματα στο παιχνίδι μου. Η μετάβαση από το εφηβικό στο αντρικό δεν είναι εύκολη. Όλη αυτή η διαδικασία σε κάνει άντρα. Επίσης, είχα καταπληκτικούς συμπαίκτες και παιδιά που με βοήθησαν πολύ. Κάποιοι συμπαίκτες μου ήταν αυτοί που να παρότρυναν να έρθω εδώ και μου έδωσαν δύναμη να πάρω αυτό το ρίσκο.»

Τρεις Έλληνες αγωνίζονται ήδη στο ΝΒΑ. Φιλοδοξείς να γίνεις ο τέταρτος;


«Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το Iona. Πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και πως μπορώ και τι πρέπει να κάνω για να έχω εξέλιξη και να μη μένω στάσιμος. Δεν μπαίνω ακόμα στη διαδικασία να σκέφτομαι τέτοια πράγματα.»

bebis3

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο ΝΒΑ και γιατί;


«Υποστηρίζω τους San Antonio Spurs γιατί είναι ομάδα που βασίζεται σε ομαδική δουλειά και προσπαθεί να έχει όλους τους παίχτες ενεργούς. Πασάρουν την μπάλα και προσφέρουν στους θεατές ένα πολύ όμορφο θέαμα.»

Ποιο είναι το πιο τρελό μπασκετικό σου όνειρο;


«Να καταφέρω να παίξω στην Εθνική Ανδρών. Είναι ένα από τα μπασκετικά όνειρα μου.»

Με ποιον παίκτη θα ήθελες να παίξεις μονό;


«Θα ήθελα να παίξω μόνο με τον Manu Ginobili. Είναι ένας παίχτης που θαυμάζω και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται.»

Πως είδες την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο Μουντομπάσκετ και ποιο
πιστεύεις θα είναι το μέλλον της;


«Η ομάδα έδειξε ότι έχει πολύ μέλλον. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στα παιχνίδια του ομίλου, αλλά στον νοκ άουτ αγώνα δεν της βγήκε το παιχνίδι και αντιμετώπισε μια πολύ καλή και γεμάτη ομάδα, όπως η Σερβία.»

*Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από την προσωπική σελίδα του Βαγγέλη Μπέμπη στο Facebook και έχουν χρησιμοποιηθεί έπειτα από δική του άδεια. 

 

bebis

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.