ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Με την ΑΕΚ έχω σχέση ζωής»

Written by  Μαρ 28, 2014

Απολαμβάνει να παίζει μπάσκετ και το κάνει σε υψηλό επίπεδο χωρίς, όμως, ο ίδιος να δηλώνει… «μπασκεμπολίστας». Πνεύμα ανήσυχο, δεν συμβιβάζεται και δεν “κολλάει” στα παλιά.

 

Ο Φώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη για την μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ, το Παγκράτι, αλλά και την ζωή του έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Τι είναι για σένα το μπάσκετ;

Για μένα το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, ένας τρόπος διασκέδασης και εκτόνωσης, μία ωραία καθημερινή απόδραση από τη ρουτίνα .

Στην διαδρομή από τον Πανιώνιο μέχρι το Παγκράτι ποιες είναι οι στιγμές  που ξεχωρίζεις;

Το μπάσκετ μου έχει προσφέρει πολλά, τα περισσότερα θετικά. Στον Πανιώνιο μεγάλωσα, έμαθα μπάσκετ και κατέκτησα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα κάνοντας και σχέσεις ζωής με τους τότε συμπαίχτες μου .Σίγουρα, πολλές από τις καλές στιγμές ανήκουν σε εκείνη την εποχή .Τότε παίζαμε για εμάς και τον κολλητό μας, ήμασταν παρέα και όλη μέρα στην ανεμελιά ...Κακές στιγμές σίγουρα έχεις στην πορεία σου. Είμαι έτσι σαν άνθρωπος που επιλέγω να σβήνω πράγματα από την μνήμη μου και να ζω την στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω μάθει από τις κακές στιγμές και δεν έχω εξελιχθεί. Το αντίθετο. Κάτι πολύ άσχημο που μου συνέβη στα 21-22 με μεγάλωσε απότομα και με έκανε πολύ ανώτερο σαν άνθρωπο .Τότε είχα θυμό για κάποιους ανθρώπους, τώρα τους ευγνωμονώ γιατί εξελίχθηκα .

vasilopoulos-fotis9
Θα άλλαζες κάτι αν είχες την ευκαιρία;
Δεν θα άλλαζα τίποτα, αισθάνομαι πολύ καλά .


ΑΕΚ: δεν έκρυψες ποτέ ότι είναι η ομάδα της καρδιάς σου. Αν έβαζες έναν τίτλο σε αυτό το κομμάτι της ζωής σου ποιος θα ήταν αυτός και πως θα
περιέγραφες αυτή την "σχέση";

Τι να σου εξηγήσω; Δεν χωράει τίτλος σε αυτό το κομμάτι. Είναι σχέση ζωής. Όσον αφορά το μπασκετικό, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου αυτές τις δύο χρονιές που έπαιξα στην ΑΕΚ που είχα άγχος .

Ποιοι είναι οι στόχοι σου φέτος με το Παγκράτι και πως βλέπεις το μπασκετικό σου μέλλον;

Στο Παγκράτι έχω ξαναπαίξει, με την διαφορά ότι φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχει υγεία στην ομάδα, έχουν ενεργοποιηθεί παλιές προσωπικότητες της ομάδας, όπως ο Καλαμπάκος και ο Σισμανίδης και στόχος μας στην αρχή ήταν η σωτηρία της ομάδας, καθώς υπήρχε μεγάλο ρίσκο. Πιστεύω ότι αυτό το έχουμε πετύχει και, μάλιστα, κάτω από δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς.

Το μπάσκετ είναι κάτι που με ευχαριστεί και με εκτονώνει. Δέχομαι τις προκλήσεις που μου παρουσιάζονται, ζυγίζω τις καταστάσεις και αποφασίζω μετά. Όπου μου δίνεται το κίνητρο και οι συνθήκες που με καλύπτουν, προχωράω. Δεν βλέπω ποτέ στην ζωή μου πολύ μπροστά.

 vasilopoulos-fotis5


Υπάρχει κάποιο μπασκετικό σου απωθημένο;

Σίγουρα, ξεκινώντας και μεγαλώνοντας είχα διαφορετικούς στόχους σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζω το μπάσκετ πλέον .Δε θα το χαρακτήριζα απωθημένο γιατί ήταν επιλογή μου να αποτραβηχτώ και να ασχοληθώ με τις σπουδές μου και με τις λοιπές επαγγελματικές μου υποχρεώσεις .


Οι κινήσεις σου εντός και εκτός γηπέδου δείχνουν ένα ανήσυχο πνεύμα με αρχηγικές τάσεις. Πως "δέχεσαι" μια ήττα και πως "διαχειρίζεσαι" μια νίκη;

Ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει που το θέτεις ευγενικά!  Η ήττα με επηρεάζει πολύ αρνητικά σε αντίθεση με την νίκη που την ξεχνάω γρήγορα.


Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Υγεία, τίποτα άλλο. Αν έχεις την υγεία σου, θα πετύχεις αυτό που θες αργά ή γρήγορα.

vasilopoulos-fotis8


Πως θα χαρακτήριζες τον Φώτη εντός και εκτός παρκέ; Τι διαφορές υπάρχουν;

Πολλές πλέον. Παλιά αυτά τα δύο πρόσωπα ταίριαζαν απόλυτα. Πλέον, μιλάμε
για δυο διαφορετικούς ανθρώπους. Στη καθημερινότητα μου έχω αλλάξει πολύ σε
σχέση με παλαιότερα .


Αν δεν ήσουν μπασκετμπολίστας τι θα ήσουν;

Δεν θεωρώ ότι είμαι μπασκετμπολίστας. Κάνω αυτό που μου αρέσει στον ρυθμό που μου το
επιτρέπουν πλέον οι άλλες μου υποχρεώσεις .


Με τι ασχολείσαι και με τι άλλο διασκεδάζεις εκτός από το μπάσκετ;

Είμαι μέτοχος σε δυο εταιρίες και έχω σκοπό να τελειώσω και το Πολυτεχνείο, όπου είμαι ακόμα φοιτητής. Η διασκέδαση είναι κάτι υποκειμενικό. Πλέον έχω ηρεμήσει πολύ, μου αρέσει πολύ το καλό φαγητό, οι ήρεμες βόλτες, η θάλασσα και τα ταξίδια γενικότερα.


Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς και σε τι λες όχι;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα έπεφτα με τα μούτρα και δε θα μπορούσα να αντισταθώ . Η αλήθεια είναι ότι πέρασα μια παρατεταμένη εφηβεία και εξάντλησα όλα μου τα απωθημένα. Επίσης δε μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα έλεγα όχι. Γενικά, είμαι άνθρωπος της στιγμής και σε τι κατάσταση θα με πετύχεις .

vasilopoulos-fotis1

Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και το κουβαλάς σαν οδηγό μέσα σου;

Αυτό είναι κάτι προσωπικό και δεν θέλω να το απαντήσω .



Και μια μπασκετική συμβουλή για το τέλος;

Δεν νομίζω ότι είμαι κατάλληλος να απαντήσω σε αυτό, πιστεύω, όμως, ότι, αν κάνεις αυτό που αγαπάς ,βρίσκεις στην πορεία τον σωστό δρόμο .

 

 

* Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από την προσωπική σελίδα του Φώτη Βασιλόπουλου στο Facebook και έχουν χρησιμοποιηθεί έπειτα από δική του άδεια. Το "Agapotobasket.gr" τον ευχαριστεί για την παραχώρησή τους

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.