Α2 Γυναικών: Ανακοίνωση του Αιγέα Χίου

Written by  Ιαν 04, 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα του Αιγέα Χίου μετά την αναβολή της αναμέτρησης με τον Αετό Καλλιθέας.


Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΓΕΑ
 
Δυστυχώς εχθές ζήσαμε στο πετσί μας για άλλη μία φορά τον «σεβασμό» και «κατανόηση» της ελληνικής ομοσπονδίας στις νησιώτικες ομάδες. Αφορμή στάθηκε ο προγραμματισμένος για την Κυριακή 5/1/2020 αγώνας της ομάδας μας με τον Αετό Καλλιθέας. Την Παρασκευή οι άνθρωποι του Αετού Καλλιθέας επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν ότι ενώ θα μπορούσαν να μεταβούν στη Χίο για τον αγώνα δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στον Πειραιά λόγω απαγορευτικού που θα είχε την Κυριακή και ζήτησαν να αναβληθεί ο αγώνας. Εμείς φυσικά αυτό δεν το θεωρήσαμε λογικό καθόσον δεν υπήρχε πρόβλημα στην άφιξή τους στη Χίο για την διεξαγωγή του αγώνα όπως ήταν προγραμματισμένος και η αναχώρησή τους θα μπορούσε να γίνει είτε με αεροπλάνο είτε την επόμενη ημέρα ακτοπλοϊκώς και δύο αθλήτριές μας ήδη ταξίδευαν για Χίο και είχαμε κάνει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους. Πριν προλάβουμε να κάνουμε τις ενέργειές μας ώστε να βρεθεί ώρα στο γήπεδο για να γίνει ο αγώνας έστω το Σάββατο το απόγευμα και να αναχωρήσει ο Αετός Καλλιθέας Σάββατο βράδυ με πλοίο η υπεύθυνη της ομοσπονδίας μας ενημέρωσε ότι ο αγώνας αναβάλλεται και ότι έχει ήδη βγει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Όταν της παραπονεθήκαμε η απάντηση που λάβαμε έκπληκτοι ήταν « Εσείς δεν θέλατε να ανέβετε στην Α2; Αυτά τα ξέρατε».
 
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η ομάδα μας έλαβε από την ομοσπονδία στις 4 Αυγούστου την πρόσκληση ανόδου στην Α2 ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα και ενώ γνωρίζαμε τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος εντούτοις θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε από τα κορίτσια μετά από μία επιτυχία ανόδου κατηγορίας τη χαρά της συμμετοχής σε αυτή και σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας. Έτσι λοιπόν κάποιοι άνθρωποι «έφτυσαν αίμα» για να ετοιμάσουν μία αξιοπρεπή και ανταγωνιστική ομάδα για την Α2 μέσα σε 40 ημέρες που ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας της ομάδας. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας παρόλο που γνωρίζουν ότι η ομάδα μας έχει 10 μετακινήσεις εκτός νησιού τη σεζόν που συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος άνω των 20.000 ευρώ ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας έχουν μόνο μία θεώρησαν «σωστό» και «εύλογο» να αναβάλλουν τον αγώνα για λόγους ανωτέρας βίας παρόλο που δεν υπήρχε απαγορευτικό για να μεταβεί ο Αετός Καλλιθέας και να γίνει κανονικά ο αγώνας αλλά «θα» είχε όταν θα έπρεπε να επιστρέψουν και έδειξαν κατανόηση στον Αετό Καλλιθέας όσον αφορά τα έξοδα επιστροφής με αεροπλάνο ή διαμονής μίας μέρας επιπλέον στη Χίο και αναχώρηση ακτοπλοϊκώς την επομένη. Μάλλον ένα ποσό 400-500 ευρώ επιπλέον για τον Αετό Καλλιθέας έχει μεγαλύτερη αξία από τις 20.000 ευρώ που καταβάλλουμε εμείς για μετακινήσεις όλη τη σεζόν! Μάλλον εμείς την προηγούμενη αγωνιστική που παίζαμε με τον Πανιώνιο και γνωρίζαμε ότι θα είχε απαγορευτικό κατά την επιστροφή μας είμαστε «ηλίθιοι» και «μαζοχιστές» που δεν ζητήσαμε αναβολή και πληρώσαμε αεροπορικά εισιτήρια για τις αθλήτριες που έπρεπε υποχρεωτικά να είναι στις δουλειές τους την Δευτέρα και οι υπόλοιποι μείναμε στο πλοίο 12 ώρες λόγω του απαγορευτικού! Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της ομοσπονδίας που μας θύμισε «ότι εμείς θέλαμε να ανέβουμε στη Α2 και τα ξέραμε αυτά». Φαίνεται η πατρινή ομάδα κάτι ήξερε και αποχώρησε πριν την έναρξη της σεζόν.
 
Ευχαριστούμε την ομοσπονδία για το «σεβασμό», την «κατανόηση» και τα «κίνητρα» που δίνει στις νησιώτικες ομάδες να κάνουν κάτι καλό για το μπάσκετ στα νησιά τους. Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο πρόβλημα είμαστε για αυτούς. Για αυτό σας προτείνουμε να μετονομάσετε την Α2 Εθνική Κατηγορία Νότου σε Α2 Κατηγορία Αττικής και όσες νησιώτικες ομάδες επιτυγχάνουν την άνοδό τους σε Εθνική Κατηγορία να παίζουν στην Α2 Τουρκίας όπου ο Ερντογάν θα χαιρόταν και θα σεβόταν περισσότερη την συμμετοχή μας σε αυτήν!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.