Φιλικό δοκιμών στο Μοσχάτο και τώρα η BLMA για τον Ολυμπιακό

Written by  Σεπ 17, 2019

Με νίκη έκλεισε τα φιλικά προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός, με τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας να επικρατούν στο Μοσχάτο της Ελευθερίας με 62-55.

Ένα ματς που ο Γιώργος Παντελάκης προτίμησε να δοκιμάσει αρκετά σχήματα, άνοιξε το ροτέισον και μοίρασε τον χρόνο σε όλες τις αθλήτριες του. Πλέον ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για την BLMA στις 25 Σεπτεμβρίου στην Χαλκίδα για την προκριματική φαση της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τις Νικολοπούλου, Τόμας, Γέμελος, Σωτηρίου και Γκρέιβς. Οι "ερυθρόλευκες" μπήκαν δυνατά στο Μοσχάτο και με διποντο της Σωτηρίου προηγήθηκαν με εννιά πόντους (5-14). Η Ελευθερία πίεσε και βρήκε λύσεις και μείωσε με το δεκάλεπτο να κλείνει στους τρεις πόντους υπέρ του Θρύλου (15-18).

Οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και στην δεύτερη περίοδο, η Γέμελος ευστόχησε στις επόμενες επιθέσεις του Ολυμπιακού, με τις γηπεδούχες να πλησιάζουν στο έναν πόντο (27-28). Οι "ερυθρόλευκες" έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα (34-37) με τον Παντελάκη να χρησιμοποιεί διαρκώς νέα πράγματα ενόψει BLMA.

Λίγο μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Μοσχάτου ισοφάρισε (39-39), αλλά με σερί πόντους της Γκρέιβς ο Ολυμπιακός ξέφυγε με έξι (43-49). Η περίοδος τελείωσε με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 48-51 και τις αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 7-0 σερί για το 51-58 με 5 λεπτά για το τέλος, η Ελευθερία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει με το ματς να τελειώνει στο +7 για την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη.

Στην φιλική αναμέτρηση με την Ελευθερία Μοσχάτου δεν αγωνίστηκαν οι Πηνελόπη Παυλοπούλου και Άννα Σπυριδοπούλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 48-51, 55-62

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Γέμελος 8 (2), Γιουρτσένκοβα 7, Γκρέιβς 17, Σταμολάμπρου 2, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 10 (2), Τόμας 12 (2), Αυτζή 2, Σταμάτη 2, Κοσμά, Λούκα.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το ματς ότι :"Ήταν το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας μας. Ένα παιχνίδι που δεν θέλαμε καθόλου να τρέξουμε και ουσιαστικά θέλαμε να δούμε τα συστήματα μας και το πως κινούμαστε στο πέντε εναντίον πέντε. Ήταν σίγουρα ένα θετικό φιλικό με ενδεχομένως την ομάδα που στην Ελλάδα έχει το δεύτερο καλύτερο ρόστερ. Και τώρα έχουν μείνει κάποιες μέρες για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία μας για την πρώτη αναμέτρηση με την BLMA στην Χαλκίδα".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.