Η «Ιθάκη» της Α1 και τα χαμόγελα στη γειτονιά των αγγέλων!

Written by  Μάι 04, 2018

Πρωτάθλημα και άνοδος στη γειτονιά των Πατησίων, χαρές και πανηγύρια σε αυτή των αγγέλων!

Από τη μία έχουμε την παλαιά κραταιά «φρουρά» των Κωνσταντινίδου, Παπαηλία, Κομματά, Κλιγκοπούλου, Λαναρά, Καλέντζου κ.ο.κ. μέχρι τη νέα ελπιδοφόρα φουρνιά των Φουράκη, Δανδουλάκη, Ιωαννίδου, Σιδέρη, Κριμιτζά κλπ και από την άλλη τους Βασίλη Σακόπουλο, Γιώργο Κολοκυθά, Γιώργο Νικητόπουλο, Απόστολο Τασούλα. Η ιστορία μακρά, τα ονόματα πολλά και σπουδαία. Με μια λέξη… Σπόρτιγκ!

 

Η Οδύσσεια και ο νόστος

 

Όσο και αν ψάξαμε, δε βρήκαμε πορεία ομάδας στο ελληνικό μπάσκετ που να έχει περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με την Οδύσσεια του Ομήρου. Ακριβώς 10 χρόνια διήρκεσε το ταξίδι του Σπόρτιγκ προς την… Ιθάκη της Α1 Γυναικών! 20 Απριλίου 2008 έγραφε το ημερολόγιο όταν τα σύννεφα του υποβιβασμού μαζεύτηκαν πυκνά πάνω από το Κλειστό των Πατησίων και… στρογγυλοκάθισαν εκεί επί μία δεκαετία για να φέρουν καταιγίδες, φουρτούνες, αλλά και έναν όμορφο, κατάχρυσο ουρανό την 22α Απριλίου του 2018. Η μέρα που και τυπικά πλέον ο ιστορικότερος σύλλογος του πολυπαθούς χώρου του μπάσκετ Γυναικών της χώρας μας, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 Νότου και επέστρεψε εκεί που δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία πως ανήκει.

 

Η αύρα του «Ζούγκλα»

 

Την ιστορία τη συνθέτουν πάντα όμορφες και άσχημες στιγμές. Δυστυχώς στη ζωή είναι γνωστό πως δε μπορούν να υπάρχουν μόνο οι πρώτες. Στις 5 Ιανουαρίου του 2016 η ψυχή του Σπόρτιγκ έσβησε. Ο «Ζούγκλας» -ήταν το προσωνύμιο του επί 32 συναπτά έτη εμπλεκόμενου με τα διοικητικά του σωματείου, Βασίλη Σακόπουλου- έφυγε από τη ζωή, όμως αλήθεια, πόσοι πιστεύουν άραγε πως έφυγε και από το αγαπημένο του γήπεδο; Πόσοι είναι σίγουροι πως δε συντονίζει, δε φανατίζεται και δεν πανηγυρίζει ακόμη για την ομάδα της καρδιάς του; Πόσοι είναι εκείνοι που ακολουθούν τις «μπλαουγκράνα» και δε σκέφτηκαν μετά τη μεγάλη φετινή επιτυχία πως ο κόουτς Σόφτσης και τα κορίτσια του πήραν λίγη από την αύρα πρωταθλητή του σπουδαίου εκλιπόντα προέδρου του Σπόρτιγκ; 

 

Η κορυφαία κατηγορία θα υποδεχθεί τη σεζόν 2018-19 έναν σύλλογο που στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε από το 1976 μέχρι το 2004, 21 ολόκληρα Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας, ενώ το 1991 στην Βαρκελώνη και το 1992 στο Μπάρι έλαβε μέρος στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, επίτευγμα που μέχρι και σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ Γυναικών.

 

Η φετινή πορεία

 

Με 19 νίκες και μόλις δύο ήττες ολοκληρώθηκε η τελευταία χρονιά του Σπόρτιγκ στην Α2 Νότου, τερματίζοντας στην κορυφή με 40 βαθμούς έναντι 37 των Καλυβίων που κατέλαβαν τη 2ηθέση. Ήταν δεδομένο πως με τον τρόπο που στελεχώθηκε η ομάδα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στόχος ήταν το βήμα παραπάνω και στα Πατήσια αυτό επετεύχθη μέσα κυρίως από την άμυνα, αφού οι «μπλαουγκράνα» δέχθηκαν κατά πολύ λιγότερους πόντους από κάθε αντίπαλό τους και ας διέθεταν την 4η καλύτερη επίθεση του ομίλου.

 

Το ρόστερ της σεζόν 2017-18:

 

Μαρία Παυλοπούλου

Νικολίνα Ιωαννίδου

Στέλλα Φουράκη

Βάσω Φουράκη

Μαριά Δανδουλάκη

Αλεξάνδρα Δανδουλάκη

Ζωή Νίξινα

Φωτεινή Πριονα

Κορίνα Κριμιτζά

Ειρήνη Σαλιάι

Θεοφίλη Κουγιανου

Βίβιαν Μπουντουσκα

Αναστασία Μακρή

Μαρία Τοτωνη

Αθανασία Τσαφαρά

Σαββίνα Καράλη

Αναστασία Καραμπάτσου

Βασιλική Τσιρογιαννη

Γεωργία Σιδέρη

Προπονητής: Θάνος Σόφτσης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.