«Πολύ μεγαλύτερο ταξίδι στο Eurocup»

Written by  Σεπ 01, 2017

Μια καλή πορεία στο Eurocup είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, πέρα από την υπεράσπιση των κεκτημένων εντός των συνόρων.  

Ελένη Καπογιάννη, Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου και Κατερίνα Σωτηρίου μίλησαν στο περιθώριο της πρώτης ανοιχτής προπόνησης της ομάδας για αυτούς τους στόχους, την προετοιμασία της ομάδας στέλνοντας παράλληλα και το δικό τους μήνυμα στον κόσμο ώστε να είναι στο πλευρό τους σε αυτή την πορεία. 

Οι δηλώσεις της Ελένης Καπογιάννη:

Πως είναι τα πράγματα στην προετοιμασία μέχρι στιγμής; Είστε ικανοποιημένη για την πορεία της;
Μέχρι στιγμής η προετοιμασία μας είναι με εφτά αθλήτριες. Σήμερα και αύριο θα ενσωματωθούν οι υπόλοιπες, μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και το σημαντικό είναι ότι τα κορίτσια να είναι υγιή. Δουλεύουν στο 100% και αυτό είναι το κέρδος για μας. Έχουμε ως παρακαταθήκη την περσινή μας εμπειρία και στοχεύουμε σε κάτι υψηλότερο φέτος.

Ήταν τεράστια εμπειρία για μας, να βελτιώσουμε αυτά που κάνουμε καλά και να μάθουμε αυτά που δεν τα κάνουμε καλά. Θεωρώ ότι είναι τεράστια η εμπειρία και τεράστια η γνώση που αποκομίσαμε, έτσι ώστε φέτος να πάμε να κάνουμε το ταξίδι στο Eurocup πολύ μεγαλύτερο. Έχουμε τη διάθεση, έχουμε την πίστη και νομίζουμε ότι θα πάει καλά.

Ένα σχόλιο για τις νέες κοπέλες και για το αν είστε ικανοποιημένοι από την ενίσχυση του Ολυμπιακού. Αν και δεν γίνεται να είστε ικανοποιημένοι με τις κινήσεις που έχουν γίνει…
Όταν διαλέγεις παίκτρια από βίντεο τα πάντα φαίνονται καλά. Όμως οφείλουμε να πούμε ότι τις έχουμε ψάξει πάρα πολύ. Για τις θέσεις που είχαμε ανάγκη νομίζουμε ότι ταιριάζουν. Είναι έμπειρες παίκτριες από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα μας έτσι ώστε όπως είπα και πριν να κάνουμε την πορεία μας παίζοντας καλύτερο μπάσκετ.

Έχοντας τόσες νέες παίκτριες, πόσο εύκολο είναι η ομάδα να βρει την χημεία της στο παρκέ και πόσο διάστημα χρειάζεται για να γίνει αυτό;
Κοιτάξτε δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε. Πρέπει ουσιαστικά να τρέξουμε τον χρόνο, να συμπτύξουμε την ύλη, θεωρώ ότι είναι έμπειρα κορίτσια και με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει πιστεύουμε ότι ξεκινώντας της ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, θα είμαστε έτοιμοι και με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωνόμαστε και σχετικά με το πώς θέλουμε να παίξουμε.


Οι δηλώσεις της Εβίνας Μάλτση:

Δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό. Πέρσι ήρθε το νταμπλ και μία θετική χρονιά στην Ευρώπη, ποιοι είναι οι στόχοι της Εβίνας Μάλτση φέτος;
Οι στόχοι είναι πάντα όσο το δυνατόν να είμαστε πιο ψηλά και όσο το δυνατόν καλύτερα. Θεωρώ ότι ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, κυνηγάει τα τρόπαια και παίζει μόνο για αυτά. Υποχρέωση μας είναι να υπερασπιστούμε το νταμπλ και μία καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Όσο βλέπεις την ομάδα να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, με την ενίσχυση του ρόστερ, είναι κάτι που περίμενες και εσύ για τον Ολυμπιακό, όταν πρωτοήρθες στην ομάδα;
Σίγουρα όταν ένας σύλλογος με το όνομα Ολυμπιακός μπαίνει στο τραπέζι, τότε καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο με πολύ μεγάλη προοπτική και μεγάλες βλέψεις. Δηλαδή θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα, θέλουμε κάτι καλύτερο. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό αντιπροσωπεύει και αποτελεί πρότυπο για πάρα πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν εκπλήσσομαι με την πορεία και όλο αυτό που γίνεται στο δικό μας τμήμα. Είναι εξάλλου μέρος τη στρατηγικής του Ολυμπιακού. Πέρσι πήραμε την εμπειρία  από την Ευρώπη και φυσικά είναι στο χέρι μας και να γινόμαστε όλοι και καλύτεροι.

Το μήνυμα σου στον κόσμο του Ολυμπιακού;
Η επιθυμία μου είναι κερδίσουμε τον κόσμο ακόμα και περισσότερο από πέρσι. Αυτό πέρσι ήταν πιο δύσκολο λόγο και της απόστασης και της Γλυφάδας, όμως όταν ήρθαν στο γήπεδο, πιστεύω ότι τους κερδίσαμε. Εγώ θέλω να τους πω ότι είναι ο έκτος παίκτης και είναι ο απαραίτητος σύμμαχός μας και τους χρειαζόμαστε στα εντός έδρας και κυρίως στα ευρωπαϊκό ματς. Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις κοντά στον σύλλογό σου και να υπάρχει αυτό το πάρε δώσε με το κοινό σου. παίζουμε και οι δύο για τον ίδιο σύλλογο. Αυτό που μπορώ να πω στους φιλάθλους που δεν είχαν την ευκαιρία να μας δουν την προηγούμενη σεζόν είναι ότι θα έρθουν μία φορά και νομίζω θα τους κερδίσουμε.

Θα συμμετάσχετε σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα είναι ανταγωνιστικό στο σύνολο του για εσάς. Είναι μειονέκτημα για αυτό που θέλετε να κερδίσετε στην Ευρώπη;
Δεν νομίζω ότι είναι. Δεν αφορά το πρότζεκτ του Ολυμπιακού αυτό που γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και επίσης θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι κατώτερο γενικότερα. Ο Ολυμπιακός απλά έχει δημιουργήσει μία τεράστια διαφορά με το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Και αυτό ξεκάθαρα γιατί θέλει να πετύχει κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Από εκεί και ύστερα όπως  όλοι έχετε δει είναι η μισή Εθνική ομάδα εδώ , ερχόμαστε οι περισσότερες από ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι προπονήσεις είναι  οι δυνατές συνθήκες που χρειαζόμαστε για το ματς, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που είναι, εμείς θα το κάνουμε καλύτερο ή χειρότερο και δεν νομίζω ότι επηρεάζει αυτό τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις της Στέλλας Καλτσίδου:

Δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό. Ποιες οι εμπειρίες σου από πέρσι και πως περιμένεις η ίδια την φετινή σεζόν;
Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάει η καινούρια χρονιά. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μάθει πολλά από πέρσι και έχουμε αποκομίσει τις εμπειρίες μας. θέλω να πιστεύω ότι στην Ελλάδα οπωσδήποτε και τα κεκτημένα και στην Ευρώπη ο στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη πορεία από πέρσι. Η ομάδα μπορεί, έχει και την εμπειρία και έχει και καλύτερο υλικό από πέρσι. Το προπονητικό τιμ είναι επίσης ακόμα πιο ενισχυμένο, οπότε ελπίζω ότι χρειάζεται να είμαστε όλες γερές και να πάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο που θα αξίζει και στο όνομα του Ολυμπιακού. 

Μετά το Ευρωμπάσκετ και την τέταρτη θέση στην Τσεχία, έχετε ακόμα περισσότερο πάθος για κάτι με τον Ολυμπιακό τώρα. Και το λέω αυτό γιατί οι Ελληνίδες στον Ολυμπιακό ήταν και ο κορμός της Εθνικής. 
Σίγουρα αυτό που είχα πει και πέρσι είναι μεγάλο κίνητρο να παίξω στην Ευρώπη με έναν ελληνικό σύλλογο, πόσο μάλλον με έναν σύλλογο με τόσο μεγάλο όνομα. Όσο έχει να κάνει με αυτό που λες για την Εθνική ομάδα, τώρα εκπροσωπούμε μία ελληνική ομάδα στο εξωτερικό, έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία και θέλουμε οπωσδήποτε να τον πάμε όσο υψηλότερα αξίζει και να τον κάνουμε γνωστό στο γυναικείο μπάσκετ στην Ευρώπη και να μην υπάρχει μόνο το αντρικό τμήμα. 

Ποιο είναι το σχόλιο σου για την κλήρωση του Eurocup και πως την βλέπεις εσύ…
Ένας όμιλος που μπορούμε, νομίζω, να ανταπεξέλθουμε. Σίγουρα θέλει πολύ δουλειά και νομίζω ότι οι προπονητές θέλουν να χτίσουν την φιλοσοφία της ομάδας και στην άμυνα και στην επίθεση, πιστεύω ότι μπορούμε να ην περάσουμε και να πάμε παρακάτω. Ε: Ένα μήνυμα για τον κόσμο.. Α: Τους θέλουμε οπωσδήποτε μαζί μας φέτος. Ακόμα περισσότερο από πέρσι. Ξέρουμε ότι πραγματικά ότι θα υποστηρίξουν την ομάδα και ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά τους και να τους δείξουμε και να τους χαρίσουμε ωραίο μπάσκετ και ωραίες στιγμές. 

Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι αυτή που κράτησε την Στέλλα Καλτσίδου στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό; 
Σίγουρα με κράτησε το ότι είναι η ομάδα του Ολυμπιακού και ότι είναι η ευρωπαϊκή πορεία και πρόκληση είναι μία μεγάλη προοπτική για μένα και θέλω να τα καταφέρω. Και για εμένα και για την ομάδα μου…

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Σωτηρίου:

Νέο κλίμα, νέα ομάδα, ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα στον Ολυμπιακό;
Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη, αν και είναι μια χρονιά που θέλουμε να έχει επιτυχίες και εντός και εκτός συνόρων, επομένως δεν μπορούμε να ενθουσιαζόμαστε τόσο νωρίς. Όμως είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Ελλάδα, για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ. Με υγεία, να βοηθήσω και εγώ, ώστε η ομάδα να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Στο εξωτερικό παρακολουθούσες τον Ολυμπιακό γενικότερα, το πώς έχει αλλάξει το επίπεδο στην Ελλάδα και πως ένιωσες όταν ήρθε αυτή η πρόταση;
Είναι γεγονός ότι αλλάζει τα πράγματα στην Ελλάδα και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ και σαν διεθνής και σαν παίκτρια πλέον μέλος αυτής της ομάδας. Παρακολουθούσα και κυρίως με την προσθήκη του Eurocup στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα ξανά οι συμπαίκτριες μου στην Ιταλία και οι Αμερικανίδες και οι Ιταλίδες άρχισαν να συζητάνε για τον Ολυμπιακό, άρχισαν να ρωτάνε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ήμουν πολύ χαρούμενη που ξεκινάω και μιλάω πάλι για ένα τόσο καλό σύλλογο και την πορεία του εδώ και εύχομαι με καλά αποτελέσματα και εκτός.

Θεωρείς ότι δεύτερη χρονιά στο Eurocup για τον Ολυμπιακό θα του δώσει το έναυσμα να κοιτάξει πιο ψηλά, να μπορέσει να κοιτάξει την Ευρωλίγκα και να παίξει με τα μεγαλύτερα κλαμπ;

Νομίζω αυτός είναι ο σκοπός. Σίγουρα πρέπει να κοιτάμε κάθε διοργάνωση και κάθε οργάνωση ξεχωριστά, κύπελλο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα η Ευρώπη είναι η χαρά μας και νομίζω το κάτι παραπάνω και το extra motivation και για μένα προσωπικά το να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και σε εμάς τις ίδιες να ζήσουμε μεγάλες στιγμές με αυτό το σύλλογο και στο εξωτερικό. Φυσικά είτε είναι μέσω Eurocup πολύ περισσότερο αν φτάσουμε από του χρόνου στην Ευρωλίγκα που αναφέρατε.

Το μήνυμα σου προς τον κόσμο του Ολυμπιακού.
Εγώ για αρχή νιώθω τόσο ευτυχισμένη και χαρούμενη και ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ, επομένως θα ήθελα να ζήσω αυτό το ερυθρόλευκο κοινό, να είναι κοντά μας, να μας στηρίξει εντός και εκτός και θα χαρώ να τους δω όλους το γήπεδο, να συνομιλήσω και να χαρούμε μαζί τις στιγμές του Ολυμπιακού.

Στο πρωτάθλημα κάποιες ομάδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα ρόστερ για παραπάνω βλέψεις αλλά θα είναι ευκαιρία για πολλά νεαρά κορίτσια να μπουν να παίξουν, να μάθουν  και να ενσωματωθούν σε κάτι που λέγεται γυναικείο προϊόν. Ποια είναι η συμβουλή σου σε αυτές τις μικρές που μπορεί να χάσουν εύκολα τώρα αλλά σίγουρα θα γεμίσουν από εμπειρία.
Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι βάζει βάσεις με κάποια καλά παραδείγματα στο παρελθόν πιστεύω βάζει πολύ ποιο γερές βάσεις για εμάς και για το μέλλον του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ . Αυτό σίγουρα θέλει προσπάθεια από όλους μας τίποτα δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει προσπάθεια σε όλους τους τομείς και από μικρούς φίλους χρειάζεται προσπάθεια, προπόνηση, υπομονή στο να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο να ανεβάσουν και άλλα κλαμπ ίσως για να υπάρχει ανταγωνισμός και να ανέβει και το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.