Εύκολη πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό

Written by  Μαρ 24, 2017

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε πρόβλημα απέναντι στον Πρωτέα Βούλας και με την ευρεία νίκη του με 56-85 προκρίθηκε στον τελικό του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών και θα διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιό του σε ισάριθμους τελικούς.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες να επιβάλουν από νωρίς το ρυθμό τους και το κατάφεραν με την πολύ καλή τους άμυνα και την εμπειρία της Εβίνας Μάλτση που έδωσε σκορ στο ξεκίνημα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 10-17 και να έχει δείξει τις προθέσεις του.

Με την ίδια συνταγή συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός ανέβασε σταδιακά τη διαφορά και έφτασε σε σκορ ασφαλείας στο ημίχρονο (23-39).

Ο Πρωτέας ξεκίνησε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο σε μια προσπάθεια να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει στους δέκα πόντους, όμως στο σημείο εκείνο η Εβίνα Μάλτση επέστρεψε και δίνοντας ενέργεια στην άμυνα, προσφέροντας παράλληλα κρίσιμα καλάθια στην επίθεση βοήθησε τον Ολυμπιακό να ανεβάσει ξανά τη διαφορά και να κλείσει την περίοδο μπροστά στο σκορ με 40-61, έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει την πρόκριση.

Η τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η διαφορά ήταν ήδη μεγάλη και ο χρόνος μικρός για οποιαδήποτε αντίδραση και με το τελικό 56-85 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τελικό, όπου θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο.

Η Εβίνα Μάλτση με 18 πόντους και 6 ασίστ ήταν η κορυφαία των νταμπλούχων Ελλάδας, με την Εβίνα Σταμάτη να έχει 15 πόντους με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, την Ζωή Δημητράκου να έχει 15 πόντους, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα και την Στέλλα Καλτσίδου να συμπληρώνει 11 πόντους.

Από τον Πρωτέα Βούλας, η Άννα Σπυριδοπούλου είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, η Στέφανι Σκρμπα είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και η Ντακότα Γουάιτ είχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-39, 40-61, 56-85

Πρωτέας Βούλας: Καρλάφτη 3, Γουάιτ 11, Χατζηβασιλείου, Σπυριδοπούλου 15, Κολλάτου 4, Ράτζα, Σκρμπα 14, Νικολοπούλου 8, Μυλωνάκη, Χατζηγιακουμή, Αναστασοπούλου, Μαγγίνα 1

 

Ολυμπιακός: Γκοτζή 2, Σταμάτη 15, Δημητράκου 15, Χατζηνικολάου 4, Κάιζερ 9, Μάλτση 18, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5, Τζόνσον 6, Κοσμά, Καλτσίδου 11, Φουράκη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.