Μηδενισμό του Ολυμπιακού αποφάσισε το ΑΣΕΑΔ

Written by  Φεβ 17, 2017
Το ντέρμπι του πρώτου γύρου της Α1 των Γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είχε συνέχεια σήμερα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο οποίο είχε προσφύγει η πλευρά των "πρασίνων". 
 
Το ιστορικό των γεγονότων:
 
Στις 27 Νοεμβρίου 2016 ο Παναθηναϊκός, με βάση το άρθρο 94 (παράγραφος 7) του κανονισμού της ΕΟΚ, σύμφωνα με τον οποίο διεθνής που αποκλείστηκε από αγώνα της Εθνικής ομάδας λόγω τραυματισμού, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του συλλόγου που ανήκει για 8 μέρες, πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 των γυναικών υπέβαλε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της αθλήτριας του ΟΣΦΠ με το Νο9 Ευανθίας Μάλτση.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ, επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε η ομάδα γυναικών του σωματείου Παναθηναϊκός Α.Ο. στον αγώνα της με την αντίστοιχη ομάδα του σωματείου Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στις 27-11-2016.

Επόμενη κίνηση της πλευράς του Παναθηναϊκού ήταν να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ το οποίο σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2017 με την υπ' αριθμόν 30/16-2-2017 απόφαση του απορρίπτει την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της ΕΟΚ ως προς το αίτημα να κατακυρωθεί υπέρ του ο αγώνας της 27/11/2016 και δέχεται κατά τα λοιπά την προσφυγή. Απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού υπέρ της καθής. Ακυρώνει την υπ ' αριθμόν 19/5-12-2016 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Σ της ΕΟΚ με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση του προσφεύγοντος περί αντικανονικής συμμετοχής της αθλήτριας Ευανθίας Μάλστη. Διατάσσει το μηδενισμό στον εν λόγω αγώνα του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά μας φέρνουν μπροστά σε ένα παιχνίδι που δεν έχει νικητή!

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε επίσημα μέσω του προέδρου του με δηλώσεις του κ. Δημήτρη Μπαλτάκου στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM και στον Τόλη Κοτζιά όπου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη δικαίωση των "πρασίνων" και δεν αναμένεται να βγει κάποια άλλη επίσημη ανακοίνωση.  

Από την πλευρά του Ολυμπιακού η επίσημη θέση είναι ότι είναι εναντίον του ΑΣΕΑΔ και της απόφασης που έχει βγάλει την οποία θεωρεί "απίστευτη και αστεία" και την οποία χαρακτηρίζει ως "απαράδεκτη στο σύνολο, για τον αθλητισμό και για το μπάσκετ". Η πλευρά του Ολυμπιακού δήλωσε επίσης ότι "ένα δικαστήριο, ένα όργανο της δικαιοσύνης, έχει πάρει σαν πειστήρια από τη μια πλευρά ένα δημοσίευμα και από την άλλη πλευρά μια γνωμάτευση γιατρού και γνωμοδοτεί υπέρ του πρώτου".  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.