Ολυμπιακός χάρμα οφθαλμών

Written by  Δεκ 08, 2016

Πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός επικράτησε με μεγάλη άνεση της Μίσκολτς με 93-58 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurocup και σε μία εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Σλοβακία όπου κόντρα στην Γκουντ Έιτζελς θα διεκδικήσει την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. 

Ξεκινώντας με αποτελεσματική άμυνα ο Ολυμπιακός κράτησε τη Μίσκολτς χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά και παράλληλα με ένα δικό του 10-0 με τις Δημητράκου και Κάιζερ έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του στο παιχνίδι. Η Ουγγρική ομάδα, που είχε και τη συμπαράσταση περίπου δέκα φιλάθλων της που δεν σταμάτησαν σε κανένα σημείο να τραγουδάνε, πέτυχε ένα 4-0 μειώνοντας προσωρινά τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (10-4) στα μέσα του δεκαλέπτου. Τη σκυτάλη στην ερυθρόλευκη επίθεση πήρε η Εβίνα Μάλτση που με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 17-6 πριν διαμορφωθεί το 17-8 με τη λήξη της περιόδου. Συνεχίζοντας την πιεστική τους άμυνα και το επιθετικό τους κρεσέντο οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη ανέβασαν τη διαφορά στο συν 25 στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (38-13). Κρατώντας τις αντιπάλους τους χωρίς σκορ για πέντε λεπτά η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο συν 29, 42-13. Το γκάζι συνέχισε να είναι πατημένο για τον Ολυμπιακό η διαφορά έφτασε τους 32 πόντους και το 49-17 για να γραφτεί στη συνέχεια το 51-21 με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Με 3 παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μάλτση 25, Κάιζερ 20 και Δημητράκου 18), 35 επιθετικά ριμπάουντ, 46% ευστοχία σε δίποντα και 50% σε τρίποντα για το Ολυμπιακό η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έφτασε μάλιστα και σε double score λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου (66-33) αλλά και στο συν 38 με την ολοκλήρωση των 30 λεπτών αγώνα. Η τελευταία περίοδος όσον αφορά το νικητή έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα με βάση την απόδοση του Ολυμπιακού που τα έδωσε όλα στον πιο κρίσιμο αγώνα της περιόδου μέχρι τώρα όπου η νίκη ήταν μονόδρομος. Το μόνο ερωτηματικό ήταν η τελική διαφορά. Ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς καλάθι για τρία λεπτά με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η αντίπαλη ομάδα όμως δεν μπορούσε να τον απειλήσει και έτσι το τελικό ήρθε φυσιολογικά. 

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 51-21, 77-39, 93-58
 
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη 5, Μπόνη, Χατζηνικολάου 6, Χότζες 5, Μάλτση 25, Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα, Τζόνσον 5, Κοσμά, Καλτσίδου 7, Δημητράκου 18, Κάιζερ 20

Μίσκολτς (Λόπεζ): Τόμλινσον 15,  Χόρβατς, Αντάμετζ 4, Ζάνκ 4, Γουόρεν 1, Γιοβάνοβιτς 19, Γκορτζαναζ 2, Ρασαίντ 6, Σεσι 7

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.