Νίκη και δεύτερη θέση για Αθηναϊκό

Written by  Δεκ 08, 2016

Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού σκαρφάλωσε ο Αθηναϊκός μετά τη νίκη του με 90-76 επί του Πρωτέα Βούλας στην εξ αναβολής αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των γυναικών. 

Στην πρώτη περίοδο που παίχτηκε 27 Νοεμβρίου το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ισορροπημένο για τις δυο ομάδες που ήταν κοντά στο σκορ (11-11). Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Αθηναϊκού με τις Καλογήρου και Ουίλιαμς να τον οδηγούν πετυχαίνοντας 7 και 9 πόντους αντίστοιχα έφερε το σκορ στο 23-13 δυο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε στο συν 11 για τον Αθηναϊκό (28-17). 
 
Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου οι διαιτητές έκριναν ότι το νερό που έσταζε από την οροφή του κλειστού της Εργάνης, λόγω τη ισχυρής βροχόπτωσης, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παικτριών και έτσι το παιχνίδι διακόπηκε. Η συνέχεια του παίχτηκε την Πέμπτη το βράδυ (8/12). Εκεί ο Πρωτέας Βούλας όντας 11 πόντους πίσω μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, με διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο. Αρχικά έτρεξε ένα σερί 8-0 και μέχρι τα μέσα της περιόδου είχε μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς ενώ ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (45-43) με την Άννα Σπυριδοπούλου πηγαίνοντας μάλιστα στα αποδυτήρια στο συν 5 (48-43). 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο το επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων έξω από τα 6,75 (7/11 τρίποντα στο 30΄) ο Αθηναϊκός εμφανίστηκε τελείως διαφορετικός στο παρκέ και ξεπερνώντας το πάγωμα από την αντεπίθεση του Πρωτέα, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις Δασκαλοπούλου (14 πόντοι), Αλμάνεζ (29 πόντοι 5 ασίστ και 4 κλεψίματα) και Ουίλιαμς (25 πόντοι και 10 ριμπάουντ εκ των οποίων 7 επιθετικά), πήρε ξανά το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού η Άννα Σπυριδοπούλου έκατσε στον πάγκο με πέντε φάουλ (τα δυο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα) κάτι που έδωσε το δικαίωμα στις παίκτριες του Γαβρίλου Καλογερόπουλου να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και να λήξει το παιχνίδι με 90-76. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Βύρωνα η οποία σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. 

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 43-48, 66-59, 90-76

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος) : Δασκαλοπούλου 14, Καλογήρου 7, Παντέλη 4, Μπαλτά 4, Κόνιαλη 7, Ουίλιαμς 25, Αλμπάνεζ 29

Πρωτέας Βούλας (Τσεμπέρης) : Κβεντεραβιτσιούτε, Σπυριδοπούλου 16, Κολλάτου 11, Ράτζα 9, Σκμπρα 17, Νικολοπούλου 15, Μυλωνάκη, Χατζηγιακουμή 8, Αναστασοπούλου, Χατζηβασιλείου 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.