Παίζοντας μπάσκετ με την Ανθή Παπαηλία (pics)

Written by  Οκτ 23, 2016

Στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθαίνω το μπάσκετ, Αγαπώ τον αθλητισμό" που εκπονεί η Ολυμπιονίκης Τατιάνα Καββαδία ο σύλλογος της Δάφνης Αγίου Δημητρίου φιλοξένησε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην προπόνηση των ακαδημιών της την Ανθή Παπαηλία τιμώντας της παράλληλα για την προσφορά της στο μπάσκετ.

Τα νεαρά κορίτσια είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις συμβουλές μιας αθλήτριας που έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια της στα παρκέ, έκαναν τις ερωτήσεις τους τις οποίες απάντησε με μεγάλη χαρά η Ανθή Παπαηλία ενώ έδωσαν και ένα εσωτερικό φιλικό προς τιμήν της με την ίδια να κάνει το τζάμπολ πιάνοντας μπάλα στα χέρια της μετά από πολύ καιρό όπως αποκάλυψε!

Η Ανθή Παπαηλία εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της σε αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της αλλά και τον προβληματισμό της για το μέλλον του αθλήματος και τις λιγοστές παραστάσεις που έχουν τα μικρά παιδιά ώστε να ασχοληθούν με αυτό.

"Είναι μεγάλη μου τιμή η βράβευση αυτή από το σύλλογο του Αγίου Δημητρίου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθάω όπως μπορώ και να βρίσκομαι κοντά στα παιδιά όταν με καλούν, είτε παίρνοντας μέρος σε φιλανθρωπικούς αγώνες. Θέλω να βοηθήσω και είμαι παρούσα.

Θεωρώ ότι για να υπάρχει μέλλον στο γυναικείο μπάσκετ οι σύλλογοι δεν θα πρέπει να παίρνουν έτοιμες παίκτριες. Οι έτοιμες παίκτριες τελειώνουν, Ο σύλλογος που θα ασχοληθεί με τις ακαδημίες του και με τα φυτώρια του θα επιβιώσει περισσότερο. Είναι και η κατάσταση τέτοια στην Ελλάδα αλλά ο χώρος πάει προς τα πίσω και αυτό με λυπεί πολύ.

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι ένα κίνητρο καθώς τα μικρά κορίτσια θα έχουν ερεθίσματα αλλά είναι μόνο μια ομάδα. Μακάρι να δώσει κίνητρα στα παιδιά καθώς θα πρέπει να πιαστούν από κάτι για να μπορέσουν να ασχοληθούν με το άθλημα."

Από την πλευρά της η εμπνεύστρια αυτής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο στον οποίο είναι προπονήτρια Τατιάνα Καββαδία μίλησε και αυτή για τα κίνητρα και τις παραστάσεις που χρειάζεται να έχουν τα νέα παιδιά ώστε να εξελιχθεί το άθλημα και να αρχίσει να κάνει εκ νέου βήματα προς την ανάπτυξη του.

"Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθαίνω το μπάσκετ, Αγαπώ τον αθλητισμό" που έχω δημιουργήσει και καθώς η μεγάλη μου χαρά είναι να ασχολούμαι με τις ακαδημίες θέλω τα παιδιά να γνωρίζουν ανθρώπους σημαντικούς του χώρου και φέρνω πάντα άτομα που έχω εκτιμήσει και συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο χώρο.

Η Ανθή ήταν συμπαίκτρια μου στο Σπόρτιγκ γιαυτό και πήρα αυτή την πρωτοβουλία. Μου αρέσει να είμαι κοντά στα παιδιά, να τα βλέπω να βελτιώνονται και θέλω να τους μεταδώσω αυτή την αγάπη που έχω εγώ για το άθλημα. Αυτό το οποίο λείπει από το γυναικείο μπάσκετ είναι ότι τα κορίτσια δεν έχουν εικόνες λόγω της μη προβολής του. Θεωρώ ότι το να έρχονται σε επαφή με τόσο μεγάλες παίκτριες είναι πολύ σημαντικό για αυτά ώστε να έχουν και μια έμπνευση. Από την πλευρά μου κάνω ότι μπορώ να τους συστήσω και να τους γνωρίσω άλλα πράγματα".  

Η Ανθή Παπαηλία έχει αγωνιστεί σε εννιά ομάδες σε Ελλάδα και Ισπανία σε 21 χρόνια στην ενεργό δράση. Αρίων Πτολεμαΐδας (1987-88), Απόλλων Καλαμαριάς (1988-1991), Σπόρτιγκ (1991-1999), Λινάρες (2000-01), Παμπλόνα (2001-02), Μαγιόρκα (2002-03), Κόρντοβα (2003-04), Παγχιακός (2006-2007) και Παναθηναϊκός (2004-2006, 2007-2008) ήταν οι σταθμοί της καριέρας της κατακτώντας εφτά πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας ενώ είχε και δύο συμμετοχές σε ευρωπαϊκά φάιναλ φορ αλλά και 124 συμμετοχές με 1486 πόντους στην Εθνική ομάδα.  

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.