Καλτσίδου: «Να πρωταγωνιστήσουμε και στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό»

Written by  Οκτ 10, 2016

Το ταξίδι του Ολυμπιακού ξεκίνησε και επίσημα χτες από το κλειστό του Κερατσινίου απέναντι στην ομάδα του Φάρου. Με σοβαρότητα παρ’ όλη τη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο, ο πρώτος στόχος που ήταν η πρόκριση σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι επιτεύχθηκε.  

Η αναμέτρηση ήταν η πρώτη επίσημη στα ελληνικά παρκέ και για τη Στέλλα Καλτσίδου, η οποία μίλησε στο agapotobasket.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, θέλαμε από την αρχή να μπούμε δυνατά και σοβαρά, νομίζω ότι δείξαμε ένα καλό πρόσωπο. Σίγουρα ο Φάρος είναι μια κατηγορία χαμηλότερη και πιο αδύναμη ομάδα από εμάς, παρ’ όλα αυτά όμως έπαιξαν καλά με βάση τα δεδομένα και εμείς κάναμε καλή δουλειά. Αρχίσαμε με νίκη, συνεχίζουμε στο Κύπελλο που είναι και στόχος και από κει και πέρα πάμε βήμα βήμα».

Σε μια εβδομάδα ξεκινάει και το πρωτάθλημα, στο οποίο ο Ολυμπιακός και ως Πρωταθλητής αλλά και με την ενίσχυση του το φετινό καλοκαίρι είναι το απόλυτο φαβορί, ωστόσο, όλοι θέλουν να βλέπουν κάθε βήμα χωριστά.

«Οπωσδήποτε τώρα θα ασχοληθούμε με τον επόμενο αντίπαλο. Το staff θα κάνει το απαραίτητο scouting,  θα συγκεντωθούμε εκεί και όπως κάθε μέρα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, να γίνουμε ακόμα πιο πολύ ομάδα. Θα έρθουν και οι άλλες ξένες μας οπότε στην ουσία συγκεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και βελτιωνόμαστε».

Η διεθνής παίκτρια της ομάδας του Πειραιά πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από εφτά χρόνια άκρως επιτυχημένης παρουσίας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Το κίνητρο που της έδωσε ο Ολυμπιακός μεγάλο καθώς θέλει να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στο Eurocup κάτι το οποίο παίζει μεγάλη σημασία για την ίδια. 

«Εκτός αγωνιστικού χώρου είναι μια ωραία εμπειρία. Τώρα συνειδητοποιώ ότι μου είχαν λείψει πολλά πράγματα από την Ελλάδα. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι κοντά στην οικογένεια μου και στους φίλους μου. Αγωνιστικά, νιώθω πολύ καλά, πολύ οικεία. Ο λόγος είναι ότι με τα κορίτσια στην ομάδα παίζουμε πολλά χρόνια στην Εθνική οπότε δεν αισθάνομαι οτί είμαι κάπου καινούργια. Γνωρίζω όλες τις κοπέλες, έχω παίξει και στο παρελθόν με κάποιες συμπαίκτριες γνωρίζω το προπονητικό τιμ και γενικά νιώθω πολύ οικεία. Η φιλοσοφία μου αρέσει, είναι πολύ στο στυλ μου, νιώθω πολύ καλά και αυτό είναι το συναίσθημα όλων.

Το κίνητρο μου ήταν ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά, έχει ένα πολύ σοβαρό πρότζεκτ με μεγάλη προοπτική και εξέλιξη. Το γεγονός ότι η ομάδα ήθελε να παίξει και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη μου έδωσε μεγάλο κίνητρο γιατί είναι κάτι το οποίο το θέλω προσωπικά, να πρωταγωνιστώ σε μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση, πόσο μάλλον με μια Ελληνική ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι μια πρόκληση για μένα και θέλω πολύ να είμαι μέρος αυτού».

Η φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στην παρουσία του κόσμου, ο οποίος γέμισε τις κερκίδες και δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

«Μας άρεσε πάρα πολύ ο κόσμος σήμερα και η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε, έκαναν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Μου άρεσε γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο ακόμα και για εμένα ακόμα και στο εξωτερικό ο κόσμος δεν δημιουργεί τέτοιο κλίμα. Ελπίζω να τους άρεσε έστω και λίγο το μπάσκετ που παίξαμε, σίγουρα μπορούμε να δώσουμε ακόμα πολλά παραπάνω και ευχόμαστε να είναι εκεί σε κάθε ματς γιατί τον χρειαζόμαστε». 


Πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης η ομάδα του Φάρου τίμησε την Ρούλα Πρασσά η οποία ξεκίνησε αγωνιστικά την μπασκετική της πορεία από την ομάδα του Κερατσινίου και πλέον αποτελεί μέλος του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού, ενώ οι δυο ομάδες πριν το τζάμπολ φωτογραφήθηκαν επίσης με τα παιδιά των ακαδημιών του Φάρου τα οποία ευχαριστήθηκαν την αναμέτρηση σε όλη τη διάρκεια της ενώ στο ημίχρονο κατέκλυσαν το παρκέ για να σουτάρουν και αυτά.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.