Στην Α1 μέσα σε πέντε χρόνια!

Written by  Σεπ 28, 2016

Μπορεί ο σύλλογος της Δάφνης Αγίου Δημητρίου να ιδρύθηκε το 1972 ωστόσο το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μετράει μόλις πέντε χρόνια ζωής καθώς δημιουργήθηκε το 2011.

Πέντε χρόνια που ήταν όπως φαίνεται αρκετά ώστε η ομάδα να φτάσει να αγωνίζεται φέτος στην Α1. Μόλις δύο χρόνια μετά το πρώτο της τζάμπολ σε επίσημη διοργάνωση, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΚΑ. (Νότιας Αττικής) ενώ χρειάστηκαν ακόμη δύο χρονιές μέχρι να κατακτήσει και το πρωτάθλημα της Α2 και έτσι τη σεζόν 2016-2017 να είναι η μοναδική ομάδα από τις 12 του πρωταθλήματος που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. .

Η Δάφνη διαθέτει ένα ρόστερ όπου νεαρές αθλήτριες μαζί με παίκτριες με εμπειρία και ξένες που από την πρώτη μέρα έχουν κερδίσει τους πάντες πρωτίστως με το χαρακτήρα τους και καλείται να κερδίσει ένα αρκετά φιλόδοξο και δύσκολο στοίχημα. Αυτό της παραμονής στην Α1 όπως δήλωσε και η αρχηγός της ομάδας Μαρία Μανώλη.

«Είναι πού σημαντικό για τη Δάφνη να παίζει στην Α1. Είναι ένας στόχος που είχε βάλει η ομάδα εδώ και 3-4 χρόνια από τότε σχεδόν που δημιουργήθηκε. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα για μας το ξέρουμε αλλά αυτό που θέλουμε είναι να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην Α1. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. Όλες οι παίκτριες που παίζουμε εδώ θέλουμε να προσπαθήσουμε για αυτό το σκοπό και πιστεύω ότι σιγά σιγά και με τα παιχνίδια, όπως θα πάει και το πρωτάθλημα θα φανεί. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Σίγουρα σε αυτό που θα βασιστούμε είναι η ομαδικότητα αυτή. Έχουμε μάθει να παίζουμε έτσι, δεν υπάρχουν σούπερ σταρ στην ομάδα καλώς ή κακώς και αυτό που μας δείχνει και ο coach κάθε μέρα και προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο είναι η ομαδικότητα και σίγουρα το πάθος και η όρεξη που έχει αυτή η ομάδα να παραμείνει στην Α1.

Επίσης ο coach επιμένει πολύ στο κομμάτι χαρακτήρες και το βλέπουμε και εμείς ότι είναι πολύ σημαντικό. Όταν μια ομάδα κιόλας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Τα κορίτσια που έχουν έρθει φέτος έχουν δέσει πολύ με την ομάδα και όσον αφορά και τις ξένες είναι πολύ καλές και σαν παιδιά και έχουν ήδη ενταχθεί καλά στην ομάδα».

Μια ομάδα νέα στο χάρτη του γυναικείου μπάσκετ αλλά και στην Α1 έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον δυσκολίες και τα πρώτα παιχνίδια θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα από όλες τις απόψεις με τον κόσμο να αποτελεί επίσης σημαντικό κομμάτι του συλλόγου που όλοι τον θέλουν στο πλευρό τους τις Κυριακές (16:45 θα αγωνίζεται εντός έδρας).

«Σίγουρα τα πρώτα παιχνίδια θα είναι πρωτόγνωρα για εμάς και εκεί θα φανεί ο χαρακτήρας της ομάδας γιατί καλώς ή κακώς μπορεί οι παίκτριες να έχουν εμπειρία αλλά η ομάδα σαν Δάφνη δεν έχει στη Α1 και αυτό έχει να κάνει με το πως θα διαχειριστούμε και πολλά πράγματα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί το ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό. Αν πάρουμε κάποια από τα αποτελέσματα που θέλουμε θα έχουμε μια πιο νορμάλ συνέχεια για να δούμε στο τέλος τι απολογισμό θα κάνουμε και τι θα καταφέρουμε.

Ελπίζουμε επίσης να αγωνιζόμαστε με γεμάτο γήπεδο. Υπάρχουν και οι υποδομές της ομάδας, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πιστεύουμε ότι θα έρθουν. Είναι και το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό φέτος, οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν και όνομα που αυτό φέρνει κόσμο στο γήπεδο και δεν υπάρχει πέρα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κανένα άλλο φαβορί. Όλες οι άλλες ομάδες κάθε Κυριακή θα παίζουν ντέρμπι και αυτό είναι πολύ καλό».

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.