«Το πρόσημο είναι πολύ θετικό για εμάς»

Written by  Σεπ 26, 2016

Την ευκαιρία να βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα είχε η προπονήτρια των Νταμπλούχων Ελλάδας Ελένη Καπογιάννη κατά την παραμονή της ομάδας του Ολυμπιακού στο Καρπενήσι.

Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της μαζί με την Τουρκική Χατάι με την οποία έδωσε και δυο φιλικά προπονητικού χαρακτήρα (στο ένα δεν κρατήθηκε σκορ και στο δεύτερο έχασε με μόλις ένα πόντο) πριν την διεξαγωγή του «First International Olympiacos Tournament».

Στο διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εκτός από τις «ερυθρόλευκες» πήραν μέρος επίσης ο Αθηναϊκός και οι Χατάι (δευτεραθλήτρια Τουρκίας) και Τορίνο (Ιταλία). Το προπονητικό τιμ των Πρωταθλητών Ελλάδας μπόρεσε να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα αλλά και οι ίδιες οι παίκτριες είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους με αντιπάλους υψηλού επιπέδου κάτι που θα τις βοηθήσει εν όψει και των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του συλλόγου που ξεκινάνε σε περίπου ένα μήνα από τώρα (στις 27/10 στη Γλυφάδα κόντρα στη νικήτρια του Τουρκικού εμφυλίου των προκριματικών).

Το agapotobasket έδωσε το παρόν στο Καρπενήσι το προηγούμενο τριήμερο και παρακολούθησε από κοντά τις αναμετρήσεις. Τι είδαμε από τον Ολυμπιακό; Επιθετικό προυλαρισμό καθώς σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν και διαφορετική πρωταγωνίστρια που έβγαινε μπροστά στο κομμάτι σκοράρισμα. Αμυντική προσήλωση και στα 40 λεπτά με πίεση σε όλο το γήπεδο και μάχες κάτω από το καλάθι ώστε να μην χαθεί κανένα ριμπάουντ. Το ροτέιτιον συνεχές, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός αυτών των παιχνιδιών, δοκιμές συστημάτων και προσώπων αλλά ταυτόχρονα όποιες παίκτριες και αν ήταν μέσα στο παρκέ το επίπεδο και η απόδοση της ομάδας δεν έπεφτε καθώς όλες έδιναν το καλύτερο δυνατό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Φυσικά υπήρχαν και τα νεκρά διαστήματα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά αλλά ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στη μέση περίπου της προετοιμασίας της ομάδας και ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί στο σύλλογο και οι δύο νεοαποκτηθείσες σέντερ Λινέτα Κάιζερ και Ερλάνα  Λάρκινς. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και για αυτό φώναζε συνεχώς η Ελένη Καπογιάννη από τον πάγκο. Οι νέες παίκτριες (Μάλτση, Καλτσίδου, Μπαρτόνοβα και Γιοβάνοβιτς) ψάχνουν και βρίσκουν σιγά σιγά το ρόλο τους και τα πατήματα τους με την προσαρμογή τους να βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς μιλάμε για παίκτριες με πολύ μεγάλη εμπειρία ενώ και η μικρότερη της παρέας Στέλλα Φουράκη που επέστρεψε υπό της οδηγίες της Ελένης Καπογιάννη μετά από το περσινό της πέρασμα από την ομάδα του Σπόρτιγκ έδειξε την πρόοδο της και θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ερυθρόλευκης μηχανής.

«Το πρόσημο είναι πολύ θετικό για εμάς γιατί παίξαμε δυνατά φιλικά. Είχα πει από την αρχή ότι η Τορίνο είναι μια ομάδα με τα όλα της και θεωρούσα ότι θα ήταν το πιο δύσκολο ματς το τελευταίο έχοντας τελειώσει το παιχνίδι με την Χατάι και τον Αθηναϊκό. Είναι πάρα πολύ καλή αυτή η κόντρα για εμάς ώστε να βελτιώσουμε πρώτα από όλα το mentality μας, να δούμε λίγο τη συγκέντρωση μας μέσα στο παιχνίδι όταν η αντίπαλη ομάδα αντιστέκεται, είναι δυνατή και παίζει by the book. Είναι πολύ καλό που γυρίσαμε το ματς ενώ βρεθήκαμε πίσω γιατί σήμερα (σσ χτες) κακά τα ψέμματα υστέρησαν οι περισσότερες παίκτριες μας. Δεν φάνηκαν έτοιμες για τόσο δυνατό παιχνίδι αλλά μόνο ευχαριστημένη μπορώ να είμαι που γυρίσαμε το ματς. Φυσικά φαίνονται και πιο τρανταχτά οι αδυναμίες μας τις οποίες ήδη τις γνωρίζουμε απλά τις επιβεβαιώνουμε και συνεχίζουμε τη δουλειά μας» δήλωσε η Ελληνίδα προπονήτρια στο agapotobasket μετά την ολοκλήρωσε του τουρνουά για να συμπληρώσει αναφορικά με τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας της τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Είμαστε πολύ καλύτεροι στο κομμάτι μας του τρεξίματος επιθετικά στον αιφνιδιασμό γιατί έχουμε παίκτριες που μπορούν να παίξουν και να δημιουργήσουν. Φυσικά τα πάντα θέλουν βελτίωση αλλά τρέχουμε καλά το γήπεδο, ενώ δεν είμαστε καλά στο κομμάτι της υπομονής στην επίθεση. Όταν έχουμε υπομονή παίζουμε σχετικά καλά. Στο αμυντικό κομμάτι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε και είναι πολύ σημαντικό είναι την άμυνα μας μέσα στο καλάθι, η οποία δεν προέρχεται από καθαρό ποστ απ παιχνίδι αλλά από πικ εν ρολ ή από κάποιο κόψιμο, εκεί πρέπει λίγο να εστιάσουμε στο ένας ένας στις διεισδύσεις και πως δίνουμε βοήθεια και στα ροτέιτιον. Όλα αυτά όμως είναι στοιχεία που τα δουλεύουμε συνέχεια, έχουμε μεγάλη βελτίωση από ότι όταν ήμασταν στην Αθήνα, χρειαζόμαστε όμως ακόμα παραπάνω. Άρα δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.