Κρόνος έτοιμος για υπέρβαση

Written by  Σεπ 22, 2016

Κράμα εμπειρίας και νεανικότητας θα συνθέσουν μια ομάδα που δεν θέλει να παλέψει μόνο για να μείνει στην κατηγορία (την οποία φυσικά θέλει να εξασφαλίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται) αλλά θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται από τα πλέον ανταγωνιστικά (στην υπόθεση play-off και παραμονής) των τελευταίων ετών ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου με τις μεταγραφικές κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει φαίνεται να στοχεύει σε κάτι περισσότερο από τη γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής (που πάντα τίθεται ως πρώτος στόχος).

Μια από αυτές τις κινήσεις είναι και η επιστροφή της Κατερίνας Σπαθάρου σε γνώριμα για αυτή λημέρια. Με το ταλέντο, την εμπειρία της και την ομαδική δουλειά μέσα στο γήπεδο θα συμβάλει από την πλευρά της στην επίτευξη των στόχων του συλλόγου και θέλει και η ίδια η τρίτη της χρονιά στην ομάδα του Αγίου Δημητρίου να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

«Επιστροφή στον Κρόνο στα γνωστά για μένα λημέρια, όμως η τρίτη μου αυτή χρονιά στην ομάδα θα είναι διαφορετική. Βλέπω ότι η ομάδα ενισχύθηκε σοβαρά, στελεχώνεται από άτομα και παίκτριες που είναι πολύ έμπειρες και καταξιωμένες στην Α1, όμως θα πρέπει να δέσουμε την εμπειρία μαζί με την νεανικότητα που έχει ο σύλλογος. Πίσω από εμάς υπάρχουν πολύ καλές παίκτριες οι οποίες έχουν ρόλο και δεν συμπληρώνουν απλά την προπόνηση και το ρόστερ της ομάδας και θεωρώ ότι συν την εμπειρία, συν το ότι πλαισιωνόμαστε από καλούς χαρακτήρες θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις "μικρές" να κάνουν την υπέρβαση και να ακολουθήσουν τη δική μας ταχύτητα ώστε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό και πολύ καλό σύνολο και κατ επέκταση να βγάλει και μια πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο ο Κρόνος.

Οι στόχοι μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να κατοχυρώσουμε το θέμα παραμονής στην κατηγορία όσο γίνεται γρηγορότερα. Πιστεύω αυτό είναι κάτι που το λέμε σε κάθε αρχή του πρωταθλήματος αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος βλέπεις πως πάνε οι στόχοι. Το βασικό είναι όπως ξεκινάμε όλοι να είμαστε μέχρι τέλους όλοι, αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα και το εύχομαι και για όλες τις ομάδες, υγεία πάνω από όλα.

Φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο μεγάλο σε διάρκεια, και θα είναι και πάρα πολύ ανταγωνιστικό, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό ο οποίος θα τρέξει στην δική του ταχύτητα το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και εύχομαι και καλή επιτυχία στην Ευρώπη. Είναι καλός ο ανταγωνισμός, είναι καλό το ότι μεγάλωσε το πρωτάθλημα, το ότι όλες οι ομάδες παίρνουν δυο ξένες και στελεχώνονται από καλές και έμπειρες Ελληνίδες και φτιάχνουν το ρόστερ τους. Θα δούμε πολλά παιχνίδια καλά χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια έδρα θα παίζεις όλοι οι αγώνες θα είναι ανταγωνιστικοί και με πολύ ενδιαφέρον».

Αυτός ο ανταγωνισμός άλλωστε είναι που θα αναβαθμίσει το πρωτάθλημα της Α1 και ταυτόχρονα θα δώσει και στις νέες παίκτριες την ευκαιρία να γεμίσουν εμπειρίες και να αποτελέσουν το μέλλον των ομάδων και του γυναικείου μπάσκετ γενικότερα.

«Πρέπει οι ομάδες να δώσουν ευκαιρίες στα νέα κορίτσια και ελπίζω και εγώ κάθε ομάδα που έχει "μικρές" στις οποίες ποντάρει με το τέλος του πρωταθλήματος να έχει γίνει βελτίωση ώστε να έρθει η επόμενη χρονιά και να επενδύσει σε αυτές τις παίκτριες πρωταγωνιστικά και όχι μόνο συμπληρωματικά. Όπως υπήρξαμε και εμείς οι έμπειρες σε αυτή τη φάση, πήραμε τις ευκαιρίες δουλέψαμε αρκετά, βρεθήκαμε σε σωστά χέρια και έτσι πήραμε την ευκαιρία και σιγά σιγά κάναμε την δική μας πορεία».

Υγεία, έμπειρες παίκτριες, νεανικές καλές παίκτριες, καλοί χαρακτήρες, καλή διάθεση, δουλειά είναι τα στοιχεία εκείνα που θα προσελκύσουν και ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο κρίκος εξίσου σημαντικός και απαραίτητος για την επίτευξη των στόχων.

«Αυτό που θα δει ο κόσμος θα είναι μια πολύ καλή εικόνα για τον Κρόνο. Δεν έχει ξαναδεί στο γυναικείο τμήμα του συλλόγου κάτι τέτοιο. Ο Κρόνος είναι μια συνοικία που μαζέυει κόσμο στο γήπεδο. Ο Άγιος Δημήτριος υποστηρίζει πολύ την ομάδα και στα δυο τμήματα και στο αντρικό και στο γυναικείο οπότε θεωρώ ότι θα μας υποστηρίζει σε όλα τα παιχνίδια μας.

Θεωρώ ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχει ανέβει επίπεδο το πρωτάθλημα μας κάτι στο οποίο φυσικά έχει βοηθήσει πάρα πολύ όλο αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό που και πάλι να επισημάνω είναι κάτι που όλες οι Ελληνίδες στα ευρωπαϊκά ματς πρέπει να υποστηρίξουμε και να δείξουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει. Γιατί όχι και του χρόνου να πάρουν μέρος και άλλες ομάδες στην Ευρώπη και να φτάσουμε όπως στα πιο παλιά χρόνια που αρκετές ομάδες έπαιρναν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.