Αφιέρωμα της FIBA στην Μπαρτόνοβα

Written by  Αυγ 29, 2016

Την άποψη πως αυτή θα είναι η χρονιά της Κατερίνα Μπαρτόνοβα εκφράζει σε δημοσίευμά της η FIBA, στο οποίο αναφέρει πως μπροστά της έχει την πρόκληση της συμμετοχής στο Eurocup Γυνακών με τον Ολυμπιακό, καθώς και την προσεχή διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2017.

Σε αφιέρωμά της στο νέο μεταγραφικό απόκτημα των νταμπλούχων Ελλάδας, η FIBA αναφέρει πως η 26χρονη Τσέχα πλέι μέικερ έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις πτυχές του ταλέντου της, καθώς θα αγωνιστεί δίπλα σε μια θρυλική μορφή του μπάσκετ, την Εβίνα Μάλτση που επίσης επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων».

Στα υπέρ της, σύμφωνα με το αφιέρωμα, είναι η απίστευτη ενέργεια που δίνει στο παιχνίδι, καθώς και η διαρκής κίνησή της που μπορεί να δώσει στην ομάδα που αποτελείται από πολλές έμπειρες παίκτριες επιπλέον ώθηση.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στη δική της μακρά εμπειρία με την Εθνική Ομάδα της χώρας της, με την οποία έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2014 και σε συνολικά τέσσερα Ευρωμπάσκετ, γεγονός που αποδεικνύει πως το ταλέντο της έχει αναγνωριστεί από μικρή ηλικία, ενώ ταυτόχρονα έχει ακόμα πολλά περισσότερα να δώσει.

Στο αφιέρωμα, μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις της Κατερίνα Μπαρτόνοβα από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς όπου εκφράζει την αισιοδοξία της για την επικείμενη χρονιά με τον Ολυμπιακό.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ θετικό ότι η νέα μου ομάδα θα αγωνίζεται στο Eurocup Γυναικών. Γνωρίζω πολλές παίκτριες από την Εθνική Ελλάδας, όπως η Μάλτση και η Καλτσίδου και ότι η ομάδα έκανε καταπληκτική χρονιά κερδίζοντας αήττητη το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Γνωρίζω επίσης τη δυναμική του Ολυμπιακού που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, καθώς και το πόσο οι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα».

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται επίσης και δηλώσεις της Όλγας Χατζηνικολάου, αναφορικά με τους στόχους της ομάδας, οι οποίοι σίγουρα είναι πιο υψηλοί από την περσινή χρονιά, δεδομένης και της δυσκολίας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

 

«Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για υψηλούς στόχους. Είμαστε πολύ χαρούμενες που συγκεντρωθήκαμε για τη νέα σεζόν. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη και δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει υψηλούς στόχους. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, αλλά έχουμε εμπειρία, έχουμε πολύ καλές παίκτριες που έχουν κερδίσει τίτλους. Πιστεύω ότι, αν έχουμε υγεία και τα πράγματα πάνε όπως πρέπει, θα πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες».

Πηγή και Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.