Όταν η περιφέρεια φωνάζει παρούσα!

Written by  Ιουν 07, 2016

Πριν από ένα χρόνο τέτοια περίπου εποχή ετοιμαζόταν για την παρθενική της συμμετοχή στην Α1 γυναικών. Αν τότε έλεγε κάποιος στους ιθύνοντες της Νίκης Λευκάδας ότι η ομάδα τους μέσα στη σεζόν θα βρεθεί ακόμα και για λίγο στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος ίσως και να γέλαγαν. Όχι γιατί δεν θα το ήθελαν ή δεν θα τους ευχαριστούσε αλλά γιατί όλοι στο νησιωτικό σύλλογο είχαν ένα πρόγραμμα και ένα στόχο.

Η Νίκη Λευκάδας να μην αποτελέσει μια φωτοβολίδα στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ γυναικών αλλά με σωστό προγραμματισμό να κάνει τα βήματα ένα ένα προς τη σταθεροποίηση της ανάμεσα στους μεγάλους.

Από το χτίσιμο της ομάδας ο στόχος του συνόλου του Νίκου Δουβίτσα ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία όσο γίνεται πιο σύντομα. Στόχος που επετεύχθη αφήνοντας άπαντες ικανοποιημένους και πιο έτοιμους για το επόμενο βήμα. Ο επόμενος στόχος σαφώς πιο δύσκολος, η καθιέρωση απαιτεί άλλη αγωνιστική και διοικητική σταθερότητα (και βάζουμε και τη διοικητική παράμετρο στην κουβέντα μας καθώς στην πορεία των χρόνων έχει φανεί ότι η οικονομική σταθερότητα των ομάδων αποτελεί το Α και το Ω).

 DSC7632

Η Νίκη Λευκάδας ιδρύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2006 (ανήμερα της εορτής της), αρχικά ως κομμάτι της Δόξας Λευκάδας και κατόπιν ως ανεξάρτητο σωματείο. Μετά από τρία χρόνια πρωταθλημάτων στην ΕΣΚΑΒΔΕ, το 2009 ήρθε η ώρα της ανόδου στην Α2.  Από το 2009 έως και το 2012 ο σύλλογος έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα ως μέλος του ομίλου του Νότου, ενώ από τη σεζόν 2012-13 έως και το 2014-15 συμμετείχε στον όμιλο του Βορρά. Η τελευταία σεζόν που η Λευκάδα αγωνίστηκε στην Α2, ήταν και η πλέον επιτυχημένη για το σωματείο στην 9ετή ιστορία του, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, με 22 νίκες σε ισάριθμα ματς, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α1.

Η εξαιρετική αυτή παρουσία της ομάδας ήταν η καλύτερη παρακαταθήκη για την παρθενική εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία. Αγωνιστικότητα, πάθος, σωστές και προσεγμένες επιλογές οδήγησαν το σύλλογο του Ιονίου σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά στην Α1 με προπονητή και παίκτριες να αποδεικνύουν την αξία τους στα παρκέ της κορυφαίας κατηγορίας του γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας.

Το ρόστερ (2015-2016):

Αντιγόνη Χαιριστανίδου
Φανή Αργυρού
Δήμητρα Καμπουράκη
Ευτυχία Γράψα
Αθανασία Μπάρκα
Δήμητρα Κρητικού
Μαντώ Ψυχογιού
Ελίνα Ισκιόγλου
Τζανάε Σμιθ
Έλλη Λιοπύρη
Αρίγια Κρουκ-Ουίλιαμς
Πηνελόπη Λογοθέτη

Προπονητής: Νίκος Δουβίτσας

 DSC7454

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το σωματείο της Νίκης Λευκάδας στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά σε οικονομικούς παράγοντες και φορείς του νησιού, κατά βάση μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας. Με έδρα το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Λευκάδας (εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Final-Four του Κυπέλλου), χωρητικότητας 1200 θέσεων φιλοδοξεί να δημιουργήσει τη δικιά του "παραγωγή" ταλέντων καθώς διαθέτει τμήματα Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΕ, απασχολώντας συνολικά περίπου 100 νεαρά κορίτσια.

*Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο Μάριο-Δημήτριο Περδικάρη για τη βοήθεια στη συλλογή των στοιχείων που αφορούν το σύλλογο.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.