Κωστάκη: «Μακάρι να δούμε δυνατούς τελικούς»

Written by  Απρ 18, 2016

Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μπαίνει στην τελική του ευθεία. Οι τελικοί ξεκινούν σε λίγες μέρες και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το 49ο τρόπαιο του θεσμού. Με αφορμή τη σειρά των τελικών το agapotobasket.gr επικοινώνησε με την Αναστασία Κωστάκη.



Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον Ολυμπιακό, όπως και το προβάδισμα των νικών καθώς στην κανονική περίοδο επικράτησε και στις δυο μεταξύ τους αναμετρήσεις και έτσι, αήττητος μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις της φετινής χρονιάς και ξεκινώντας από το 2-0 σε μια σειρά που θα κριθεί στις 4 νίκες, φαντάζει ως το μεγάλο και απόλυτο για πολλούς φαβορί. Απέναντι του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία στο άθλημα και, όπως φάνηκε και στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Με αφορμή τη σειρά των τελικών το agapotobasket.gr επικοινώνησε με την Αναστασία Κωστάκη. Παίκτρια με εμπειρία που δεν συναντάς εύκολα στα Ελληνικά παρκέ, η γκαρντ του Πρωτέα Βούλας μοιράστηκε μαζί μας τη δικιά της οπτική για το ζευγάρι του τελικού δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η φανέλα και η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη κάτι που πάντα πρέπει να υπολογίζεται.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Χωρίς αμφιβολία οι δυο καλύτερες ομάδες του γυναικείου μπάσκετ έφτασαν αντιμέτωπες στους τελικούς των play offΤα ονόματα από μόνα τους δείχνουν ποσό σπουδαίες θα είναι αυτές οι αναμετρήσεις. Μακάρι να έρθουν έτσι τα πράγματα και να δούμε πολλά και δυνατά ματς ανάμεσα στους δυο “αιώνιους” αντιπάλους.


Το Ελληνικό, πλέον Ολυμπιακός, αναμφισβήτητα ήταν η πιο πλήρης ομάδα από κάθε άποψη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και το απέδειξε έμπρακτα, αφού δεν ηττήθηκε σε κανένα αγώνα της κανονικής περιόδου. Η έμπειρη Καπογιάννη έφτιαξε τα τελευταία χρόνια μια πολύ δυνατή ομάδα στηριζόμενη στην άμυνα, στην ποιότητα και γενικά στην πολυτέλεια να έχει καλύτερο ρόστερ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα! Κατάφερε να φέρει και αυτή τη φορά σε θέση ισχύος τον Ολυμπιακό έναντι του τεράστιου ονόματος που λέγετε Παναθηναϊκός!

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε αδυναμία στο να βρίσκει λύσεις από τις παίκτριες του πάγκου, δηλαδή δεν είχε την πολυτέλεια πολλών λύσεων και έχασε και κάποια ματς που άλλα χρόνια θα τα κέρδιζε απλά με το όνομα του! Η λύση που δόθηκε με την έλευση του Κώστα Παπαδόπουλου άλλαξε κατά την γνώμη μου πολύ τον τρόπο παιχνιδιού, φάνηκε πιο καλός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο γύρο, πιο ευέλικτος στις δυο φάσεις του παιχνιδιού άμυνα-επίθεση και κάποιες παίκτριες αναγεννήθηκαν, όπως Κυριακοπούλου - Αλμπάνεζ δίνοντας λύσεις και πόντους που έλειπαν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Το σύστημα διεξαγωγής των play off με τη μεταφορά των νικών της κανονικής περιόδου και η εξέλιξη του αθλήματος.  

Η διεξαγωγή των τελικών με αυτό το σύστημα με βρίσκει αντίθετη. Δε συμφωνώ με τη μεταφορά των νικών. Κατά τη γνώμη μου το δίκαιο είναι η σειρά των τελικών να ξεκινάει από το 0-0 και να κρίνεται στις τρεις νίκες με αβαντάζ έδρας αυτού που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο. 


Μια ευχή

Ευχή όλων να γίνουν ωραία και ποιοτικά παιχνίδια, χωρίς επεισόδια φυσικά και ο καλύτερος να κατακτήσει το πρωτάθλημα... Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσει το γυναικείο μπάσκετ που το έχει ανάγκη!

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.