Ντέρμπι με τα όλα του με νικητή τον Αθηναϊκό (pics)

Written by  Φεβ 28, 2016

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και δυνατές αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών διεξήχθη στο κλειστό της Εργάνης με τον Αθηναϊκό να επικρατεί του Πρωτέα Βούλας με 79-77 στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.


Η αναμέτρηση στο κλειστό της Εργάνης τα είχε όλα. Ευρύ σκορ για τον Αθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο, αντεπίθεση και αντιστροφή ρόλων για τον Πρωτέα στο δεύτερο δεκάλεπτο και ένα δεύτερο ημίχρονο πραγματικό ντέρμπι με τις δυνατές μονομαχίες να δίνουν και να παίρνουν όπως και η εναλλαγή του σκορ με την μπίλια στο τέλος να μένει στο κίτρινο του Αθηναϊκού.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε πολύ από όλους στην ομάδα του Βύρωνα καθώς πέρα από τους δυο βαθμούς της νίκης έδωσε και το 2-0 κόντρα στον Πρωτέα σε περίπτωση που οι δυο ομάδες συναντηθούν στα play-off του πρωταθλήματος.

 DSC1226

Οι παίκτριες του Καλογερόπουλου μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχοντας από την αρχή σε πολύ καλή επιθετικά μέρα τη Χέιλι Ντάναμ προηγήθηκαν με 26-15 στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρόλο που η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Πρωτέας με τις Ράντολφ, Νικολοπούλου Σπυριδοπούλου και Ρουτάν να βομβαρδίζουν το αντίπαλο καλάθι και τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 17-31 ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 46-43.

 DSC1103

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα συνεχώς. Οι παίκτριες του Γιάννη Κτιστάκη πιο ψύχραιμες στις επιλογές τους και με πιεστική άμυνα πήραν μια μικρή διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-64) ωστόσο η ομάδα του Αθηναϊκού δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα και παρόλο που τελείωσε το παιχνίδι έχοντας τρεις παίκτριες στον πάγκο με πέντε φάουλ (Νίξινα, Κεχαγιά και Δασκαλοπούλου) πήρε την πολύ σημαντική νίκη χάρη σε δυο βολές της Βάσως Δασκαλοπούλου 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ενώ στην επόμενη φάση μετά από δικό της φάουλ η Ράντολφ αστόχησε και στις δυο βολές αποτυγχάνοντας έτσι να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και έμεινε έτσι το 79-77 που πανηγυρίστηκε έντονα από τις γηπεδούχες.

 DSC0205

Τέσσερις παίκτριες από κάθε ομάδα τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων. Ντάναμ (27 και 7 ριμπάουντ), Ντάνιελ (16), Δασκαλοπούλου (14) και Σπαθάρου (13) από τον Αθηναϊκό και Ράντολφ (30, έχοντας και 10 ριμπάουντ), Νικολοπούλου (15), Ρουτάν (12) και Σπυριδοπούλου (10) από τον Πρωτέα. 

Την επόμενη και προ-τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Αθηναϊκός δίνει ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι στην έδρα του κόντρα στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ενώ ο Πρωτέας έχει πιο εύκολο έργο καθώς υποδέχεται στη Βούλα τον Άρη Πετρούπολης. 

 DSC0026

Δεκάλεπτα: 26-15, 43-46, 58-64, 79-77

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 14, Σιδεράκη, Σπαθάρου 13, Ντάνιελ, 16, Λουκάτου, Κεχαγιά 9, Ντάναμ 27, Νίξινα, Λίτσι

Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης):  Ρουτάν 12, Κωστάκη 3, Κίτσιου 2, Σπυριδοπούλου 10, Μπότσι, Ράτζα 5, Νικολοπούλου 15, Ράντολφ 30, Χατζηγιακουμή, Αναστασοπούλου Μ.

 DSC0073

 DSC0295

 DSC0317

 DSC0333

 DSC9950

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.