Εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από τον Άγιο Δημήτριο

Written by  Ιαν 30, 2016

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Κρόνου με 60-82 για την 13η αγωνιστική της Α1 γυναικών και συνεχίζει την αήττητη προέλαση του στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση ηταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού που δεν συνάντησε καμία δυσκολία και έφτασε εύκολα σε μια ακόμα νίκη εκμεταλλευόμενος και τις απουσίες που είχε η ομάδα του Άρη Μαυρίδη αφού εκτός της Σπαθάρη που είναι εδώ και καιρό παροπλισμένη στερήθηκε και την Ντέι η οποία απουσίαζε εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Ο αγώνας κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο όταν ο Ολυμπιακός με ένα επιμέρους 14-26 μετέτρεψε το σχεδόν εύθραυστο 16-22 στο 30-48 που έδειχνε ο φωτεινός πίνακας στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου.

Από εκείνο το σημείο και μετά η αναμέτρηση απέκτησε τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα και τη διαφορά και τον Κρόνο να προσπαθεί όσο μπορεί να μαζέψει το σκορ και να κοντράρει τις «Ερυθρόλευκες».

Κορυφαία από τον Ολυμπιακό η Κριστόφερσον που ηταν για έναν ακόμα αγώνα εξαιρετική με εμφάνιση που σφραγίστηκε με 18 πόντους, ενώ από 11 πόντους είχαν και οι Κοσμά και Χατζηνικολάου με την Τζόνσον να προσθέτει 10. Από τον Κρόνο η μόνη που είχε διψήφιο αριθμό ήταν η Πανταζή με 14 πόντους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Κρόνο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτεί μια ενδεχόμενη χαλαρότητα από το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκες έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά να παίρνει μια μικρή διαφορά στο τέλος της περιόδου(16-22). 

Η δεύτερη περίοδος ηταν ένας μονόλογος για τον Ολυμπιακό που σοβαρεύτηκε και έδειξε στο παρκέ ποια ομάδα είναι το αφεντικό. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 30-48 έχοντας κάνει ένα επιμέρους σκορ 14-26.

Από εκεί και πέρα ο αγώνας απέκτησε τυπική διαδικασία αφού ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διατεθειμένος να αφήσει τον Κρόνο να μπει πάλι μέσα στο παιχνίδι, έτσι η τρίτη περίοδος βρήκε τις «Ερυθρόλευκες» να είναι μπροστά με +23(43-54).

Στην τελευταία περίοδο και οι δύο ομάδες έδωσε ευκαιρίες σε παίκτριες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ να πατήσουν αρκετό χρόνο στο παρκέ. Το τελικό 60-82 σφράγισε μια ακόμα νίκη του Ολυμπιακού που έκανε χωρίς κόπο το 13/13.

Τα δεκάλεπτα: 16-22,30-48,43-54,60-82

Κρόνος Αγίου Δημητρίου(Μαυρίδης):  Καμμένου 7 (2), Εμμανουηλίδου, Οικονομίδου 9, Πανταζή 14 ,Μαγκλαρα 9, Τζανετάτου 2, Ξάνθου 8, Γασπαράτου, Γουόρνερ 9, Γκέργκι 2, Λαμπράκη

Ολυμπιακός(Καπογιάννη) : Γκοτζή 4, Σταμάτη 2, Μπόνη 5(1), Χατζηνικολάου 11, Καλογήρου, Μπαλτά 8(1), Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 8(1), Τζόνσον 10, Κοσμά 11(1), Παπαμιχαήλ 3, Κριστόφερσον 18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.