Μεγάλη νίκη του Πρωτέα επί του Παναθηναϊκού

Written by  Ιαν 09, 2016

Με το δεξί ξεκίνησε το 2016 τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Πρωτέας Βούλας παίρνοντας σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με σκορ 68-59. 


Οι παίκτριες του Γιάννη Κτιστάκη μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με αποτελεσματική άμυνα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση δεν άφησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον Παναθηναϊκό να αντιδράσει και να πάρει προβάδισμα. 

Με μόλις 21/69 σουτ εντός παιδιάς οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τίποτα περισσότερο από την αναμέτρηση σώζοντας στο τέλος μόνο τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων (το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει 74-60). 

 DSC6250

Σε πολύ καλή μέρα επιθετικά για τον Πρωτέα ήταν η Ρουτάν που τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους ευστοχώντας μάλιστα στο τέλος σε όλες τις κρίσιμες βολές από τα κερδισμένα φάουλ (8/8 στο τελευταίο δεκάλεπτο). Από κοντά στο σκοράρισμα ήταν και η Άννα Σπυριδοπούλου που πέτυχε 12 πόντους ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ράτζα, Νικολοπούλου και Χατζηγιακουμή πέτυχαν από 9 πόντους η κάθε μια συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας τους που τους δίνει ουσιαστικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα στη μάχη της τρίτης θέσης που είναι και ο στόχος της ομάδας της Βούλας. 

 DSC6342

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού διασώθηκε η Ντέλβα που παρά το άστοχο ξεκίνημα της ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ και η Τούλα Καλέντζου πετυχαίνοντας 10 πόντους και έχοντας 5 ασίστ και 4 κλεψίματα προσπάθησε να αφυπνίσει τς συμπαίκτριες της σε ένα εμφανώς πολύ κακό παιχνίδι για την ομάδα του τριφυλλιού. Η ήττα αυτή, αν και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου γύρου, ίσως βγάλει τον Παναθηναϊκό εκτός από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου καθώς θα θέλει πέρα από δικιά του νίκη μέσα στη Γλυφάδα (με 6 πόντους και πάνω) και ακόμα ένα τουλάχιστον στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. 

 DSC6463

Την επόμενη αγωνιστική ο Πρωτέας θα ταξιδέψει στην Κω για να αντιμετωπίσει τον Ιπποκράτη ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 32-27, 53-40, 68-59

Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Ρουτάν 19, Κωστάκη 2, Κίτσιου, Σπυριδοπούλου 12, Μπότση, Ράτζα 9, Πολιτοπούλου, Νικολοπούλου 9, Ράντολφ 8, Χατζηγιακουμή 9, Αναστασοπούλου, Δανδουλάκη 

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 10, Δανούση, Αυτζή 2, Αλμπάνεζ 5, Κόνιαλη 3, Λύμουρα 8, Σλούκα, Διέλα, Πατεράκη, Παντέλη 3, Ντέλβα 26, Κυριακοπούλου 2.  

 DSC7043

 DSC7120

 DSC7080

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.