Το agapotobasket.gr στην προπόνηση του Ολυμπιακού

Written by  Νοε 20, 2015

Το τμήμα γυναικείας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ιδρύθηκε το 1947, ύστερα από πρωτοβουλία των αθλητριών του τμήματος γυναικείας πετοσφαίρισης του συλλόγου του Πειραιά ωστόσο στις αρχές της δεκαετίας του 60 διέκοψε τη λειτουργία του.


Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν από το 2010 να κάνει ξανά την είσοδό του στο γυναικείο μπάσκετ, κίνηση που πήρε «σάρκα και οστά» 5 χρόνια αργότερα καθώς με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου στις 22 Ιουνίου 2015, το τμήμα επαναλειτουργεί μέσω της συγχώνευσης με το τμήμα καλαθοσφαίρισης του σωματείου Σούρμενα-Ελληνικό γεγονός που αποτέλεσε μία αναδιοργάνωση του τμήματος γυναικείας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού,


 DSC3969

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» που αποτελεί την φετινή έδρα των «ερυθρολεύκων» και παρακολούθησε από κοντά τη δουλειά που γίνεται από την Ελένη Καπογιάννη και το προπονητικό της team.

Μπαλτά: Η νέα αποστολή της αρχηγού

Πέρυσι, με τα εύστοχα τρίποντα της σε κρίσιμα σημεία των τελικών οδήγησε μαζί με τις συμπαίκτριες της το Ελληνικό στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Επιστρέφοντας από τις διακοπές για τη νέα σεζόν βρέθηκε μπροστά στην πρόκληση που λέγεται «Ολυμπιακός» και χωρίς δεύτερες σκέψεις αποδέχτηκε το νέο της ρόλο που είναι σαφώς πιο σημαντικός δεδομένης της ιστορίας του συλλόγου του Πειραιά.

«Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς το να παίζεις στον Ολυμπιακό Είναι πρωτόγνωρο και για το γυναικείο μπάσκετ να υπάρχει Ολυμπιακός. Για εμάς δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όπως δουλεύαμε έτσι συνεχίζουμε και φέτος. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση και των δυο τίτλων. Η διαφορά είναι στο κομμάτι του κόσμου και στην αντιμετώπιση από τους δημοσιογράφους, φαινόμαστε πιο πολύ προς τα έξω που είναι κάτι, όμως, που δεν μας αγχώνει».

 DSC4017

Ένα από τα μεγάλατα ζητήματα του γυναικείου μπάσκετ είναι η προβολή του και η στήριξη του ώστε να πάει πιο μπροστά. 

«Θεωρώ ότι αν το διαχειριστούμε σωστά μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ το γυναικείο μπάσκετ η παρουσία του Ολυμπιακού και, φυσικά, και μαζί με τον Παναθηναϊκό, αρκεί να το διαχειριστούμε σωστά όσοι θέλουμε να πάει μπροστά άθλημα μας.

Σίγουρα είναι πολύ θετικό που θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και στην Εθνική ομάδα. Τόσα χρόνια λέγαμε ότι δεν υπάρχει κάποια ευκαιρία για να προβληθεί προς τα έξω. Έχουν περάσει ευκαιρίες».

Σταμάτη: «Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι σίγουρα πιο βαριά»

Όταν ασχολείσαι χρόνια με ένα άθλημα σίγουρα θέλεις χρόνο με το χρόνο να το βλέπεις να κάνει βήματα προς τα μπρος και μαζί του να εξελίσσεσαι και εσύ. 14 χρόνια μετά το πρώτο της σουτ  στα νεανικά τμήματα του Ατρομήτου Πειραιά, η Εβίνα Σταμάτη μπορεί να μην είναι πολύ αισιόδοξη ωστόσο δεν σταματάει ποτέ να αγωνίζεται και να τα δίνει όλα εντός και εκτός παρκέ για το γυναικείο μπάσκετ.

Το καλοκαίρι κληθήκατε από Ελληνικό να γίνεται Ολυμπιακός. Πόσο αυτό άλλαξε τις ισορροπίες δεδομένου ότι σαν ομάδα έχετε μείνει ουσιαστικά η ίδια;
Έχουν και δεν έχουν αλλάξει πράγματα. Από την μια σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει ο κόσμος και εμείς από τη μεριά μας πρέπει να του δείχνουμε πόσο πολύ το εκτιμάμε αυτό. Μιλάμε για τον κόσμο του Ολυμπιακού που αυτόματα αυτό σημαίνει ότι η φανέλα είναι σίγουρα πιο βαριά. Από την άλλη δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που προπονούμαστε,  που δουλεύουμε την τακτική μας και γενικότερα που προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας και αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους. Κάνουμε τη δουλειά μας όπως την κάναμε και προηγουμένως με την ίδια ενέργεια την ίδια αφοσίωση, τα άτομα είμαστε τα ίδια με την προσθήκη της Όλγας και της Χαλ και οι ίδιες έχουν προσαρμοστεί στο κλίμα της ομάδας.

 DSC3960

Μπορεί τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο λόγω του ονόματος του Ολυμπιακού να τον κρατήσει και να αρχίσει να έρχεται για το γυναικείο μπάσκετ ανεξαρτήτως των ομάδων που παίζουν;
Στα παιχνίδια ανάμεσα στους «αιωνίους» και σε αυτά με τον ΠΑΟΚ σίγουρα ο κόσμος θα υπάρχει, αλλά το θέμα δεν είναι να μείνουμε μόνο εκεί. Κόσμος υπήρχε και πέρυσι με το Ελληνικό επειδή ήταν ο Παναθηναϊκός τώρα ένας λόγος παραπάνω που υπάρχει  και ο Ολυμπιακός. Το ζητούμενο, όμως, είναι να υπάρχει περισσότερη προβολή και όχι μόνο σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Πόσο μπορεί να ωφελήσει το γυναικείο μπάσκετ αυτή η αυξημένη προβολή;
Έχει δημιουργηθεί μια ανατροπή γύρω από το γυναικείο μπάσκετ που δύσκολα αλλάζει από την στιγμή που δεν άλλαξε όλο αυτό όταν έπρεπε, δηλαδή, και με τη συμμετοχή της Eθνικής Oμάδας σε παγκόσμιο επίπεδο και όταν πήρε την πέμπτη θέση στο Eυρωπαϊκό Pρωτάθλημα. Ήταν η ευκαιρία η συγκεκριμένη για να προβληθεί το γυναικείο μπάσκετ, αλλά, δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί μια νοοτροπία γύρω από το γυναικείο μπάσκετ κάθε χρόνο τα ίδια, να βοηθήσουμε, αλλά στο τέλος δεν γίνεται τίποτα και δεν είμαι πλέον πολύ αισιόδοξη. Μακάρι να με διαψεύσει κάποιος, αλλά πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας.

Έχοντας περάσει πλέον οι πρώτες αγωνιστικές που πιστεύετε ότι θα κριθεί;
Το γεγονός ότι στο μεταξύ μας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ νωρίς και το ότι κερδίσαμε ψυχολογικά είναι υπερ μας, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Είναι πολύ νωρίς καθώς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και ακόμα δεν έχουμε παίξει αυτό που μπορούμε Οι ομάδες δεν φαίνονται από τόσο νωρίς που μπορούν να φτάσουν και μέχρι τέλους όλα θα είναι ρευστά.

Τι παραπάνω μπορεί να δώσει ο Ολυμπιακός;
Μια μια ξεχωριστά δεν έχει βγάλει ακόμα το πραγματικό της ταλέντο και όσο και αν λέμε ότι μια ομάδα είναι πολλά χρόνια μαζί και γνωρίζεται καλά δεν έχει να κάνει τόσο και δεν πρέπει να σταθούμε τόσο εκεί, αλλά να δουλέψουμε στην προπόνηση και μέσα στο χρόνο χτίζεις πράγματα. Η ομάδα δεν έχει βγάλει ακόμα το 100% και δεν έχει παίξει το μπάσκετ που μπορεί. Ποιοτικό μπάσκετ δηλαδή. Το ότι κερδίζεις δεν σημαίνει ότι παίζεις πάντα και καλά. Απλά στο τέλος βρίσκει τρόπους και κερδίζει και για μένα αυτό είναι το μυστικό μιας καλής ομάδας, σε μια κακή της μέρα να βρίσκει τρόπο να διαχειρίζεται την κατάσταση και να παίρνει τη νίκη.

Κλείνοντας την κουβέντα μας με τις δυο παίκτριες του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην Εθνική Ομάδα που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην οποία οι δυο αθλήτριες έστειλαν τις ευχές τους και όλη τη θετική τους ενέργεια.

Μπαλτά: «Καλή επιτυχία στην Εθνική, να έχουμε υγεία όλοι και ελπίζω στο τέλος να ενδιαφερθεί πραγματικά κάποιος για το γυναικείο μπάσκετ.»

Σταμάτη: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να έχουμε την υγεία μας όλες οι παίκτριες να ευχαριστιόμαστε και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε.»

 DSC4036

 

 DSC4077

 DSC4090

 DSC4169

 DSC4134

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.