Το agapotobasket.gr στη γιορτή του γυναίκειου μπάσκετ (pics)

Written by  Δεκ 18, 2014

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την αθλητική ιστοσελίδα www.sportshero.gr η τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητριών του γυναικείου μπάσκετ της χρόνιας που μας πέρασε. Το agapotobasket.gr βρέθηκε στην πολύ όμορφη εκδήλωση.

 

Η αίθουσα «ΙΖΟΛΑ» στην Καλλιθέα «πλημμύρισε» από ομορφιά, καθώς όλες οι ομάδες στο σύνολο τους παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου δείχνει ότι σταδιακά ο γυναικείος αθλητισμός αρχίζει να παίρνει τη θέση που του αρμόζει στην καρδιά των φίλων του αθλήματος και όχι μόνο. Τη βραδιά διοργάνωσε με επιτυχία η αθλητική ιστοσελίδα www.sportshero.gr. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. 

Συγκίνηση  στην αίθουσα προκάλεσε η βράβευση της κορυφαίας αθλήτριας μπάσκετ των τελευταίων 20 ετών, της αρχηγού του Παναθηναϊκού, Τούλας Καλέντζου, η όποια τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά στο χώρο. Μια μακρά διαδρομή στα παρκέ της Α1 που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και που μετρά 8 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, ένα Eurocup-Challenge και πάμπολλες ατομικές διακρίσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Τούλα Καλέντζου αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα για όλους και όλες όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα.

Ειδική βράβευση είχαμε και για την ομάδα του Αθηναϊκού, η όποια παρέμεινε αήττητη για περίπου 3 χρόνια στην Ελλάδα και στο διάστημα αυτό εκτός από τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα Ελλάδας που κατέκτησε, κέρδισε και τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο που εχει πότε κατακτήσει γυναίκεια ομάδα μπάσκετ. Μέλη εκείνης της ομάδας η Τούλα Καλέντζου, η Κατερίνα Σωτηρίου, η Όλγα Χατζηνικολάου, η Λολίτα Λύμουρα τιμήθηκαν για εκείνο το μοναδικό επίτευγμα, το οποιο πολύ δύσκολα θα μιμηθεί άλλη ομάδα στο άμεσο μέλλον.

Διάκριση και βράβευση είχαμε και για την ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία τη σεζόν 2012-2013 κατέκτησε μετά από το 2004 το Πρωτάθλημα Ελλάδας σε ένα δραματικό τελικό κόντρα στο Ελληνικό.

Την ίδια χρονιά, το Κύπελλο Ελλάδας πήγε στα χέρια αρχηγού ομάδας Α2 με τον Πρωτέα Βούλας να επικρατεί του Παναθηναϊκού στον τελικό και να στέφεται Κυπελλούχος. Η ομάδα του κόουτς Δαγκλή ανέτρεψε τα δεδομένα και  έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που κατακτά κάποιον τίτλο, ενώ προέρχεται από χαμηλότερη κατηγορία. Το επίτευγμα αυτό δεν άφησε ασυγκίνητους τους διοργανωτές, οι οποιοι βράβευσαν την ομάδα της Βούλας.

Καλύτερη ομαδα για την σεζόν που τελείωσε ψηφίστηκε το Ελληνικό. Η ομαδα που μέτρα ελάχιστα χρόνια ζωής κατάφερε να πάρει όχι μόνο το Πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας κάτω από πολύ δύσκολες αθλητικές συνθήκες, καθώς αναγκάστηκε να δώσει όλα τα εντος έδρας παιχνίδια της σε ουδέτερα γήπεδα αφού το δικό της γήπεδο δεν τηρούσε τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αγώνες Α1.

Καλύτερη παίκτρια και MVP του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε η Λικέντρα Τζόνσον του Ελληνικού. Η Αμερικανίδα φόργουορντ οδήγησε την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη στην κατάκτηση τόσο του Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μέλη της καλύτερης πεντάδας ήταν οι Λολίτα Λύμουρα, Ναυσικά Σταυρίδου (σ.σ. ισοβάθμησε με την Εβίνα Σταμάτη), Κατερίνα Σωτήριου, Λικέντρα Τζόνσον, Μονίκ Όλιβερ (σ.σ. ισοβάθμησε με την Νταιάνα Ντέλβα).

Καλύτερη προπονήτρια της χρόνιας η «στρατηγός» του Ελληνικού, Ελένη Καπογιάννη, που στη δεύτερη χρονιά της στον πάγκο της ομάδας των ανατολικών προαστίων την οδήγησε στο νταμπλ.

Η Ελεάνα Χριστινάκη ψηφίστηκε ως η καλύτερη νέα αθλήτρια της σεζόν. Η νεαρή παίκτρια θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ταλέντα στο χώρο του μπάσκετ και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας και με τις εμφανίσεις της μέχρι στιγμής εχει δείξει ότι το μέλλον της ανήκει.

Η μεγάλη άτυχη της περσινής σεζόν, Ιωάννα Δίελα του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να απουσιάζει  από τις βραβεύσεις. Τα τελευταία δυο χρόνια η νεαρή αθλήτρια εχει υποβληθεί σε δυο εγχειρήσεις στους χιαστούς γεγονός που την εχει αφήσει πίσω στα αθλητικά της σχέδια. Φέτος, όμως, όλοι στο χώρο του μπάσκετ ευελπιστούν ότι θα επανέλθει δριμύτερη στα παρκέ.

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη Σεβαστή Βρακατσέλη.

 

Αναλυτικά η βραβεύσεις του γυναίκειου μπάσκετ

Ύστερα από ψηφοφορία του κοινού

Καλύτερη Νεαρή αθλήτρια Τοπικών Ενώσεων 2013-2014

Αγγελική Βιντζηλαίου  (Γαλάτσι)

Καλύτερη Νεαρή αθλήτρια Α2 Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

Παρασκευή Τσουκαλά (Άμιλλα Τρίπολης) – Βασιλική Καραμπάτσα (Μελλίσια)

Καλύτερη Νεαρή αθλήτρια Α1 Εθνική Κατηγορίας 2013-2014

Ελεάνα Χριστινάκη (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος προπονητής Τοπικών Ενώσεων 2013-2014

Μάρθα Αργυρίου (Ζωγράφου)

Καλύτερος προπονητής Α2 Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

Στέφανος Παπασπυριδάκος (Τερψιθέα Γλυφάδας)

Καλύτερος προπονητής Α1 Εθνικής κατηγορίας 2013-2014

Ελένη Καπογιάννη (ΑΕΣ Ελληνικό)

Κορυφαία αθλήτρια πρωταθλημάτων Τοπικών Ενώσεων 2013-2014

Στέλλα Φουράκη (Γαλάτσι)

Κορυφαία αθλήτρια Α2 Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

Νίκη Ζέρβα (Ολυμπιακός Βόλου) – Ελεάνα Πανταζή (Τερψιθέα Γλυφάδας)

Κορυφαία pointguard2013-2014

Λολίτα Λύμουρα (Πρωτέας Βούλας)

Κορυφαία shootingguard2013-2014

Ναυσικά Σταυρίδου (Αναγέννηση Ν.Ρύσιου) – Εβίνα Σταμάτη (ΑΕΣ Ελληνικό)

Κορυφαία smallforward2013-2014

Κατερίνα Σωτηρίου (Πρωτέας Βούλας)

Κορυφαία forwardΑ1 2013-2014

Λικέντρα Τζόνσον (ΑΕΣ Ελληνικό)

Κορυφαία center2013-2014

Μονίκ Όλιβερ (Άρης Θεσ.) – Νταϊάνα Ντέλβα (Παναθηναϊκός)

MVPΑ1 Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

Λικέντρα Τζόνσον (ΑΕΣ Ελληνικό)

Βραβεύσεις κατόχων τίτλων 2013-2014

Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κορασίδων 2013-2014

Άρης Θεσσαλονίκης

Πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων 2013-2014

Πρωτέας Βούλας

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ 2013-2014

Άρης Πετρούπολης

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΝΑ 2013-2014

Δάφνη Αγίου Δημητρίου

Πρωταθλήτρια Α2 Νότου 2013-2014

Τερψιθέα Γλυφάδας

Πρωταθλήτρια Α2 Βορρά 2013-2014

Παναθλητικός

Πρωταθλήτρια Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

ΑΕΣ Ελληνικό

Κυπελλούχος Ελλάδος Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

ΑΕΣ Ελληνικό

Καλύτερες Αθλήτριες βάση στατιστικής της GalanisSportsData

Κορυφαία σκόρερ

Νιβίν Ρασίντ (Ιπποκράτης Κω)

Κορυφαία Ριμπάουντερ

Μονίκ Όλιβερ (Άρης Θεσσαλονίκης)

Κορυφαία στις Ασίστ

Λολίτα Λύμουρα (Πρωτέας Βούλας)

Κορυφαία στα Κλεψίμματα

Νιβίν Ρασίντ (Ιπποκράτης Κω)

Κορυφαία στα Κοψίματα

Λικέντρα Τζόνσον (ΑΕΣ Ελληνικο)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.