Η συνέντευξη Τύπου του Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών

Written by  Μαρ 23, 2023

Στα γραφεία της ΕΟΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνέντευξη Τύπου του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών που αρχίζει την Παρασκευή (24/3) στο 3ο Κλειστό Ανω Λιοσίων (Ζωφριάς) παρουσία εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και των ομάδων.

Άννη Κωνσταντινίδου (μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών): «Εκ μέρους της ΕΟΚ σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη Τύπου. Τέσσερις ομάδες είναι εδώ μετά από πορεία που ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο. Εύχομαι να γίνουν αγώνες διαφήμιση για τον θεσμό. Θα φιλοξενήσουμε 15 παιδιά με τους συνοδούς από τη Φλόγα. Για κάθε πόντο στον τελικό θα δίνουμε πέντε ευρώ. Καλή επιτυχία στις ομάδες».

Χρήστος Βασιλειάδης (μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών): «Καλωσορίζουμε τις τέσσερις ομάδες στο Final 4 και ελπίζουμε να δούμε καλά παιχνίδια, σε φίλαθλο πνεύμα και να επικρατήσει ο καλύτερος και ο τυχερότερος. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμα μια γιορτή του μπάσκετ με την προσέλευση του κόσμου να είναι μεγάλη. Θέλουμε όταν τελειώνουν τα παιχνίδια να είμαστε όλοι φίλοι. Θα πω κάποια πράγματα που δείχνουν ότι το μπάσκετ γυναικών πάει προς το καλύτερο. Η Εθνική Γυναικών  προκρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ και είναι πολύ σημαντικό βήμα. Έχουμε αναβαθμίσει το επίπεδο προπονήσεων των μικρών εθνικών ομάδων. Ξεδιπλώνουμε το αναπτυξιακό σε όλη την Ελλάδα με στόχο να α προσελκύσουμε κόσμο και να βελτιώσουμε το υπάρχον υλικό. Στην Α1 Γυναικών βλέπουμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα. Στην  Α2 γίνονται ωραίοι αγώνες και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πρέπει όλοι μαζί να σκύψουν στο μπάσκετ γυναικών και να υπάρχει μεγαλύτερη προβολή».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια Παναθηναϊκού): « Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που έχουν προκριθεί. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό τον θεσμό και για την ομάδα μου δεν δέχομαι τον τίτλο του φαβορί. Ολες οι ομάδες έχουν πιθανότητες. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και διεκδικούμε τον τρόπο, και πρέπει να παλέψουμε σκληρά αν θέλουμε τον. Το μπάσκετ γυναικών θέλει μεγαλύτερη προβολή και θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής να αλλάξει και αυτό. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το κύπελλο».

Πηνελόπη Παυλοπούλου (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Να συγχαρώ τις ομάδες που έχουν προκριθεί. Παλέψαμε σκληρά για να βρεθούμε εδώ. Δεν πάμε στο γήπεδο με το σκεπτικό ότι είμαστε φαβορί, καθώς πρόκειται για παιχνίδια νοκ άουτ. Εύχομαι να γίνουν ανταγωνιστικοί αγώνες και να τους απολαύσουν οι φίλαθλοι. Η ενέργεια με την Φλόγα είναι πολύ όμορφη. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και υγεία».

Τζον Μαργαρίτης (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μια από τις τέσσερις ομάδες του Final 4. Πριν από μιάμισι εβδομάδα αγωνιστήκαμε για την μπασκετική μας ζωή με τα play out. Τώρα εκπροσωπούμε τα Ιωάννινα και τον ΠΑΣ στο Final 4. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός και θέλουμε να ζήσουμε το Final 4. Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και δεν θα αφήσουμε το γεγονός ότι παίζουμε με μια τόσο καλή ομάδα να μας επηρεάσει. Δεν ήρθαμε στην Αθήνα για διακοπές. Η συμμετοχή μας είναι δώρο στον εαυτό μας, στην ομάδα μας και στη διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική δουλειά».

Ντίνα Σαρηγιαννίδου (αρχηγός ΠΑΣ Γιάννινα): «Το Final 4 του κυπέλλου ήταν ένας θεσμός που ζήλευα και ήθελα να το ζήσω. Είναι τιμή μας να είμαστε εδώ και να δώσουμε τον αγώνα μας. Το θέλαμε τόσα χρόνια, πλέον θα το ζήσουμε και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Το θέλαμε πάρα πολλά χρόνια και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες και εύχομαι ο κόσμος να το χαρεί. Είναι μια γιορτή».

Γιώργος Σίμος (προπονητής Ελευθερίας Μοσχάτου): «Θέλω να πω αρχικά συλλυπητήρια  για τον χαμό στον Τάσο Μπαλάφα. Από την άλλη θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Τζώρτζη Διακαιουλάκο και τον Πέτρο Πρέκα για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα με τη Σκίο. Είναι χαρά μας και τιμή μας που βρισκόμαστε στο Final 4 του κυπέλλου Γυναικών. Κάναμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το κύπελλο το βλέπουμε σαν το κερασάκι στην τούρτα. Χαίρομαι που είμαι ανάμεσα από καταξιωμένους προπονητές. Ο ημιτελικός είναι ο τελικός για μας και θέλουμε να καταφέρουμε ο,τι και πέρυσι. Είναι δύσκολο, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο».

Γωγώ Σταμάτη (αρχηγός Ελευθερίας Μοσχάτου): «Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες. Είμαστε  χαρούμενες που είμαστε εδώ για δεύτερη φορά. Θέλουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι και να το διασκεδάσουμε χωρίς άγχος. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο και εμείς θα παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Σταύρος Νανάκος (προπονητής Νίκης Λευκάδας): «Το Final 4 προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το μπάσκετ Γυναικών. Μετά το τέλος του τελικού εύχομαι να είμαστε όλες οι ομάδες ευχαριστημένες  και ο κόσμος να δει ανταγωνιστικά παιχνίδια να δει θέαμα αντάξιο των ομάδων και όλοι να φύγουμε ευχαριστημένοι. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς παίζουμε στον δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο την ομάδα που βγήκε τρίτη στο πρωτάθλημα.  Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στο Μοσχάτο λόγω της Αθήνας. Εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και προερχόμαστε από πέντε συνεχόμενες νίκες…Εχουμε μια πολύ δυνατή διοίκηση, με συνέπεια, με όραμα, μας έχει αγκαλιάσει και θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε τελικό. Υγεία σε όλους».

Πανωραία Ντάλλα (αρχηγός Νίκης Λευκάδας): « Είμαστε χαρούμενες που είμαστε στο Final 4 για τρίτη φορά…. Ηταν στόχος να είμαστε εδώ και είμαστε χαρούμενες. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Θέλουμε την νίκη για να  προκριθούμε στον τελικό και θα τα δώσουμε όλα».

24-26 Μαρτίου 2023 –  3ο Α.Λιοσίων (Ζωφριάς)

Παρασκευή 24 Μαρτίου

Α’ Ημιτελικός 17.00 Παναθηναϊκός ΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα 

Β’ Ημιτελικός 20.00 ΑΟ Ελευθερία Μοσχάτου-ΑΣ Νίκη Λευκάδας

ΤΕΛΙΚΟΣ – Κυριακή 26 Μαρτίου

14.00 Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού

*Οι ημιτελικοί θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube, ενώ ο τελικός από το ERTflix.

 Πηγή και φωτό: basket,gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.