Καραμπατζάκη: «Ο Παναθλητικός δούλευε με πλάνο»

Written by  Απρ 23, 2022

Στην Α1 Γυναικών επέστρεψε από την περασμένη Τετάρτη ο Παναθλητικός. Αναδείχθηκε νικητής στο μπαράζ ανόδου απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο και από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Παναθλητικός ήταν από τις ομάδες που ξεχώρισαν και το «πάντρεμα» των έμπειρων αθλητριών με τις νεαρές έφερε το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν σύμφωνα με την Μάγδα Καραμπατζάκη.

«Αυτή η ομάδα δούλευε με πλάνο για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Στον Παναθλητικό πέρα από τέσσερις πέντε μεγάλες, οι  υπόλοιπες αθλήτριες είναι μικρές σε ηλικία που όμως είχαν και ρόλο σημαντικό. Είναι ένας σύλλογος που έχει υγεία,  οργάνωση και με έμπειρες προπονήτριες, ενώ οι διοικούντες αγαπούν αυτό που κάνουν και δίνουν τα πάντα. Έφτασε λοιπόν η στιγμή αυτά τα νεαρά σε ηλικία κορίτσια να παίξουν στην Α1 Γυναικών» ήταν τα λόγια της έμπειρης γκαρντ.

Μιλώντας για τον στόχο της ανόδου η Μάγδα Καραμπατζάκη ανέφερε: «Ξεκινήσαμε με μένα την Τράντα και άλλες δύο αθλήτριες σαν πιο έμπειρες με σκοπό να παίξουν τα νεαρά κορίτσια. Φυσικά στόχος ήταν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και τα πήγαμε καλά. Βγάλαμε τον πρώτο γύρο αήττητες όποτε μετά, με την προσθήκη της Μυγδαλιάς και της Κουφογιάννη θέσαμε τον στόχο της ανόδου. Από τα μέσα της σεζόν είπαμε πάμε για την Α1.. Διαθέταμε μια γεμάτη ομάδα, είχαμε 12 με 15 αθλήτριες και ο Παναθλητικός είχε διάρκεια και λύσεις μέσα από το ρόστερ του».

Το καλό κλίμα και η χημεία μεταξύ των παικτριών αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. «Είμαστε πολύ δεμένες μεταξύ μας και είχαμε χημεία παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των αθλητριών. Αυτό ήταν το ωραίο που έβγαινε στο παρκέ. Εμείς οι μεγάλες θέλαμε να βοηθήσουμε τις μικρές. Υπήρχε καλό κλίμα και με τις προπονήτριες που είναι γυναίκες».

Ο Παναθλητικός ήταν από τις ομάδες που έδωσαν στις νεαρές αθλήτριες πρωταγωνιστικό ρόλο. «Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε και τις μικρές. Θα τραβήξω εγώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, για παράδειγμα, δύο τρεις παίκτριες του αντιπάλου και θα αξιοποιήσω μια μικρή. Επειδή είχαμε καλό κλίμα τα κορίτσια ένιωθαν ότι τα εμπιστευόμαστε και ήταν πολύ σημαντικό αυτό για να εξελίξουν το παιχνίδι τους διότι ταλέντο υπάρχει. Βοηθήσαμε τα μικρά κορίτσια να βγάλουν αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, τα πιστέψαμε και τους το δείχναμε κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Οσο για το τι θα κάνει τη νέα σεζόν η ίδια δεν έχει ακόμα αποφασίσει. «Δεν ξέρω ακόμη πραγματικά τι θα κάνω… Πηγαίνω χρόνο με το χρόνο. Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής για μένα. Δεν έχω αποφασίσει αν θα αγωνιστώ στην Α1 ή θα κάνω κάτι άλλο με το μπάσκετ».

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.