Σκληρή δουλειά με τον πήχη ψηλά

Written by  Σεπ 11, 2021
Με σκληρή δουλειά, εντός και εκτός παρκέ, οργάνωση και προγραμματισμό η Νίκη Λευκάδας προετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική σεζόν, με όνειρα και φιλοδοξίες για ακόμα καλύτερη πορεία τόσο εντός των συνόρων αλλά και στη δεύτερη παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στην 7η σεζόν της στα παρκέ της Α1 Γυναικών, στην 15χρονη ιστορία της, η Νίκη Λευκάδας θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό της ενώ παράλληλα, όντας η πρώτη ομάδα των Επτανήσων που έχει συμμετάσχει σε επίσημη διεθνή διοργάνωση, στη δεύτερη παρουσία της στο EuroCup Women θέλει και πάλι να βρεθεί στους ομίλους.

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στο κλειστό της Λευκάδας και παρακολούθησε από κοντά το χτίσιμο της ομάδας ενόψει ενόψει της απαιτητικής χρονιάς.

Ο προπονητής της ομάδας Θωμάς Ζαβιτσάνος δήλωσε αναφορικά με τους στόχους της ομάδας: «Έχουμε δημιουργήσει μια καινούργια ομάδα και στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από ότι κάναμε πέρυσι. Σίγουρα όταν μιλάμε για μια εντελώς νέα ομάδα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής των κοριτσιών στις νέες καταστάσεις. Υπάρχει και η Ευρώπη που για τις περισσότερες αθλήτριες είναι κάτι νέο, Μας λείπει η εμπειρία, όμως υπάρχει όρεξη και διάθεση από τα κορίτσια για δουλειά, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τους στόχους που έχουμε βάλει. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους, κληρωθήκαμε με μια δύσκολη ομάδα, παρόλα αυτά θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Απο κει και πέρα θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Πρώτα από όλα όμως να ευχηθούμε να έχουμε την υγεία μας και εμείς και όλος ο κόσμος».

Αναφορικά με το χτίσιμο της ομάδας, ο Έλληνας τεχνικός συμπλήρωσε: «Σαν βάση ξεκινάμε από την άμυνα, δίνουμε βάση σε αυτό το κομμάτι, χωρίς να παραβλέπουμε την επίθεση γιατί κακά τα ψέματα αν δεν σκοράρεις υπάρχει πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθουν ελληνίδες παίκτριες στην περιφέρεια. Οι πιο πολλές ελληνίδες που πήραμε, λόγω των συνθηκών πέρυσι, έπαιξαν ελάχιστα παιχνίδια. Θέλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στις ελληνίδες ώστε να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό και να κάνουν το βήμα παραπάνω και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Οι Αμερικάνες που πήραμε είναι πολύ καλές παίκτριες και όλοι μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο».

Από την πλευρα της η αρχηγός της ομάδας Αγγελική Τζανετάτου ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας με πολλή όρεξη για δουλειά. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και θεωρώ ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Οι άνθρωποι της Νίκης Λευκάδας είναι πολύ φιλόξενοι και με τα κορίτσια υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα και εντός και εκτός παρκέ. Είμαστε δεμένες, προετοιμαζόμαστε σκληρά και είμαστε έτοιμες να τα δώσουμε όλα για την επίτευξη των στόχων μας. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι και αρχηγός της ομάδας. Στις 23 Σεπτέμβρη ξεκινάμε και ένα δύσκολο ταξίδι στο Eurocup και σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η ομάδα να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Στην Ελλάδα ο στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και για αυτό θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι».
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.