Στο Ρέθυμνο το Κύπελλο Ελλάδος 2020

Written by  Φεβ 04, 2020

Στην μαγευτική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleadingσε συνεργασία με τον σύλλογο Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν το 3ο Κύπελλο Ελλάδος στο άθλημα του Cheerleading.

Μετά τις δύο επιτυχημένες διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη (2018) και Τρίκαλα (2019), η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του αθλήματος, θα βρεθεί στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας το τριήμερο 20-22 Μαρτίου 2020.

Η πολύ δύσκολη διαδικασία διεξαγωγής του Κυπέλλου αποτελεί μία δοκιμασία-πρόκληση για τους συμμετέχοντες καθώς θα διδαχθούν μία έως τρεις χορογραφίες ενός λεπτού από καταξιωμένους εκπαιδευτές κριτές από το εξωτερικό και την επόμενη μέρα καλούνται να διαγωνιστούν σε αυτές. Για το λόγο αυτό, όλες οι ομάδες διαγωνίζονται με ίσους όρους μεταξύ τους, καθώς δεν κρίνονται για την χορογραφία αλλά για την εκτέλεση αυτής.

Τις χορογραφίες θα διδάξουν και θα βαθμολογήσουν τέσσερις κορυφαίοι προπονητές κριτές από το εξωτερικό. Για τρίτη χρονιά ο Tim Aafjes από την Ολλανδία θα είναι αρμόδιος για την Cheer Hip Hop κατηγορία, ενώ η Anna Andriyenko από την Ουκρανία θα αναλάβει το απαιτητικό CheerFreestyle Pom. Την αγωνιστική κατηγορία Cheer Jazzθα κρίνει η Ruth Bogusch (Αυστρία) , ενώ προπονητής έκπληξη αναμένεται για την Cheerleading all girls & coed που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον ελληνικό θεσμό του Κυπέλλου. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλήτριες και αθλητές απ’ όλα τα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading,  στις ηλικιακές κατηγορίες SeniorJuniorJuniorB και Junior A στα ομαδικά αγωνίσματα CheerFreestyle PomCheerHip HopCheerJazzCheerleadingAll Girls και CheerleadingCoed.

Φέτος το κύπελλο θα λειτουργήσει και ως πρόκριση για της παρακάτω κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: Cheerleading all girlsSenior (1 ομάδα), Cheerleading all girls Junior (2  ομάδες), Cheerleading coedSenior (1 ομάδα), Cheerleading coedJunior (1 ομάδα), Cheer JazzSenior (1 Ομάδα).

Τέλος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στο Ρέθυμνο, θα πραγματοποιηθεί FlushMob χορογραφία σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκειμένου οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού να δούνε, να θαυμάσουν και να γνωρίσουν το άθλημα του cheerleading.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.