«Χρυσή» η Ελλάδα, κέρδισε και τη Σερβία

Written by  Αυγ 03, 2019

Η Εθνική Ελλάδας είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2019, καθώς επιβλήθηκε στον τελικό της Σερβίας με 54-44.

 

Η «γαλανόλευκη» κυμάτισε στον πιο ψηλό ιστό κι ο Εθνικός μας Ύμνος ακούστηκε, ως επιβράβευση της προσπάθειας και της επιτυχίας των Ελλήνων παικτών, που κατέκτησαν ΠΑΝΑΞΙΑ το τρόπαιο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Εθνική μας είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε την Πορτογαλία (ήταν το απόλυτο φαβορί), ενώ κέρδισε δύο φορές την Εθνική Σερβίας, που μαζί με μας πήρε την άνοδο για την Division B.

 

 

Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες του Καμουράν Οζντεμίρ δεν έδωσαν το παραμικρό περιθώριο στους Σέρβους να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους, έχοντας από την αρχή το προβάδισμα, το οποίο αυξάνονταν όσο περνούσε ο χρόνος. Άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι για τον Γιώργο Μακρή, πολύ χρήσιμος ήταν ο Περικλής Τσαπανίδης, όπως και ο Έριοντ Ράσσα. Εξαιρετική η αμυντική παρουσία όλων των διεθνών.

 

 

Διαιτητές: Ντίεβ – Αταλάν – Χαντάντ.
Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-25, 39-33, 54-44.
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Τσαουσίδης, Ράσσα 5, Χαλδαίος, Στυλιανακάκης 2, Μακρής 28, Τσαπανίδης 6, Μαρτσάκης 7, Κοντογιάννης 6.
ΣΕΡΒΙΑ (Πάγιεβιτς): Λίκιτς, Φάκιτς 11, Γιέρεμιτς 4, Μίτροβιτς, Βέζμαρ, Τσίρκοβιτς 5, Γιοβάνοβιτς 2, Στάνκοβιτς 8, Μπάνιακ 6, Μακσίμοβιτς, Γκρούιτς 8.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.