«Στηρίζουμε τον αθλητισμό, στηρίζουμε τα παιδιά»

Written by  Μάι 13, 2019

Με άξονες τον αθλητισμό, τα παιδιά και τους γονείς ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα "Αθλητισμός και Παιδί" που πραγματοποιήθηκε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου και 174ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και την σχολική ομάδα μπάσκετ  Wolves.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, γονείς και παιδιά των δυο σχολείων και όχι μόνο, αγκάλιασαν τη ημερίδα, δίνοντας δυναμικό παρών. Φάννυ Ροΐδου, Νίκος Αποστολίδης, Δημήτρης Παπανικολάου, Ανθή Παπαηλία, Άκης Παναγιωταράς, Ελένη Γολεγού, Αφένδρα Παπαδήμα, Παναγιώτης Γκρίτζαλης, Σεβαστή Βρακατσέλη και Βίκυ Τασσοπούλου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό με μικρούς και μεγάλους, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους, κερδίζοντας στο τέλος το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και ο αθλητισμός είναι το καλύτερο μέσο κοινωνικοποίησης και ένταξης στην κοινωνία. Με γνώμονα αυτά όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης θέλησαν να περάσουν, μέσα από τα δικά τους βιώματα και την δική τους πορεία στο χώρο, το μήνυμα της χαράς της συμμετοχής και της αγάπης για τον αθλητισμό. Με υπομονή, επιμονή, θέληση και αγάπη ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις από όποιο πόστο και αν βρίσκεσαι σε αυτόν. Ο πρωταθλητισμός δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός, ο αθλητισμός είναι υγεία και μόνο καλύτερο άνθρωπο μπορεί να σε κάνει. Με αυτό άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν σύντομα.  



Η προπονήτρια της ομάδας των Wolves και συν διοργανώτρια της εκδήλωσης, Σταυρούλα Γκρίτζαλη, δήλωσε στοagapotobasket.gr: «Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου και 174ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, μαζί με το τμήμα καλαθοσφαίρισης του σχολείου, που έχει ταυτότητα από τη αρχή της χρονιάς και το όνομα του είναι Wolves, ολοκλήρωσε την πρώτη αθλητική ημερίδα, με σκοπό την ενημέρωση των γονιών και των παιδιών γύρω από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός και έχει πολλά να δώσει σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Μέσα από τα παιδιά μας γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να μάθουμε να τα ακούμε και να αναζητούμε τις ανάγκες τους. Να τα ενημερώνουμε και να φροντίζουμε να κοινωνικοποιούνται, να δραστηριοποιούνται και να λειτουργούν ομαδικά με αγάπη το ένα προς το άλλο και κοινό σκοπό το χαμόγελο τους. Το μέλλον είναι τα παιδιά μας και σε αυτά οφείλουμε να επενδύσουμε. Ευχαριστώ πολύ, το σύλλογο που με επέλεξε να είμαι σε αυτή τη θέση και είναι αρωγός όλων των προσπαθειών αυτών και τα παιδιά για την αγάπη που μου δείχνουν, την πειθαρχεία που έχουν, κάτι που φάνηκε και από το πως παρακολουθούσαν τις ομιλίες όλων σε αυτή την ημερίδα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Δημήτρη Αθανασά για την πολύτιμη βοήθεια του στην καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης αλλά και στην συν παρουσίαση της αθλητικής μας ημερίδας. Ξεχωριστά έναν έναν θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους ομιλητές, οι οποίοι με τίμησαν προσωπικά και έδωσαν τις δικές τους συμβουλές, μεταφέροντας τις εμπειρίες τους στα παιδιά και τους γονείς. Η Pressing Team, όπως ονομάζεται η ομάδα που ηγείται της καμπάνιας «Pressing στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό» και ο Πολυχώρος Ε.Π.Τ.Α. ήταν στο πλευρό μας όπως και οι διαδικτυακές σελίδες Agapotobasket.gr και Sportstories.gr που ήταν και χορηγοί επικοινωνίας μας».   

Η παλαίμαχη διεθνής καλαθοσφαιρίστρια Ανθή Παπαηλία, δήλωσε στο agapotobasket.gr: «Τα παιδιά είναι το μέλλον. Τα παιδιά είναι η ίδια η ζωή. Όταν τα περιβάλουμε με αγάπη ακούνε. Όταν τους αντιμετωπίζουμε με αγάπη λέγοντας τους πραγματικά το λόγο που πρέπει να κάνουν κάτι είναι σωστοί αποδέκτες. Πρέπει να είμαστε πάντα στο πλευρό τους, βοηθώντας τα και δείχνοντας τους να καταλάβουν κάποια πράγματα. Έτσι μπορούμε να προχωράμε μπροστά».

Ο φυσιοθεραπευτής, Άκης Παναγιωταράς δήλωσε από την πλευρά του τα εξής: «Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, τα παιδιά παίρνουν το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να ασχοληθεί κανείς με τον αθλητισμό αλλά ταυτόχρονα και ερεθίσματα στο πως μπορεί να είναι κοντά στον αθλητισμό ακόμα και αν δεν είναι ενεργός αθλητής, όπως μπορεί μέσα από την αθλητική δημοσιογραφία, τη φυσικοθεραπεία, ή το να είναι προπονητές. Βιώνουν όλα τα συναισθήματα που δίνει ο αθλητισμός από ένα άλλο πόστο κάτι που είναι εξίσου σημαντικό».

Ο προπονητής, Παναγιώτης Γκρίτζαλης σημείωσε: «Εκδηλώσεις, όπως αυτή η ημερίδα, είναι πραγματικά οι καλύτερες που μπορούν να γίνουν. Πρέπει να αυξηθούν. Εύχομαι οι γονείς να κοινοποιήσουν αυτό που έγινε το Σάββατο. Όλοι οι ομιλητές είχαν κάτι ξεχωριστό να πούνε και να μεταφέρουν στα παιδιά. Άφησαν το στίγμα τους, περάσαν το μήνυμα στα παιδιά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να συνεχιστεί αυτό το πράγμα οπωσδήποτε. Η ενημέρωση και η γνώση κινητοποιεί τα παιδιά, ενεργοποιεί τη σκέψη τους και έτσι μπορούν να αποφασίζουν πιο ώριμα».

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Αθανασάς συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό μέσα από τέτοιες δράσεις τα παιδιά να νιώθουν τους γονείς δίπλα τους και ένα σχολείο, όπως το 25ο και 174ο Δημοτικό Αθηνών, υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, δείχνοντας το δρόμο. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού, στην μετέπειτα εξέλιξη του, στο να γίνει ένας ενήλικας σωστός άνθρωπος και θεωρώ ότι όταν το σχολείο αγγίζει και αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες ένα παιδί μπορεί να γίνει ένας υπεύθυνος ενήλικας αυριανός πολίτης».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.