Επτά χώρες υποψήφιες για την διοργάνωση του Eurobasket 2021

Written by  Μαρ 25, 2019

Τις επτά υποψήφιες χώρες για την συνδιοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2021 παρουσίασε η FIBA, ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ιταλία και Σλοβενία είναι οι επτά χώρες που κατέθεσαν εμπρόσθεσμα (η προθεσμία έληγε στις 15 Μαρτίου) φακέλους υποψηφιότητας για την ανάληψη της διοργάνωσης, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να εξηγεί πως από αυτές θα επιλεγούν τέσσερις που θα φιλοξενήσουν από έναν όμιλο του Ευρωμπάσκετ, ενώ μία θα αναλάβει και την διοργάνωση της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ σε πολλές χώρες δοκιμάστηκε επιτυχημένα στις διοργανώσεις του 2015 (Κροατία, Γερμανία, Γαλλία, Λετονία) και του 2017 (Φιλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία) πριν η διοργάνωση αλλάξει και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ανά τετραετία και όχι ανά διετία, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αρχικά, όταν η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο, συνολικά 13 χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον, με τις επτά τελικά να προλαβαίνουν τις προθεσμίες. Η FIBA θα εξετάσει τους φακέλους και θα αποφασίσει ποιες τέσσερις από αυτές θα αναλάβουν την συνδιοργάνωση, με την ανακοίνωση να γίνοται στο τέλος του ερχόμενου Ιουλίου.

Αντιστοίχως, έχει δοθεί παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021 μέχρι τις 15 Απριλίου.

Πηγή και φωτό: FIBA

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.