FIBA Intercontinental Cup 2019: Έτοιμη για τη μεγάλη μάχη η ΑΕΚ

Written by  Φεβ 15, 2019

Το FIBA Intercontinental Cup εισέρχεται σε μία νέα εποχή με την επερχόμενη έκδοσή του να παρουσιάσει τους πρωταθλητές της G League, του basketball Champions League και της DIRECTV Liga de las Americas για την πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού με το Ελληνικό ενδιαφέρον να είναι στο επίκεντρο, καθώς μετέχει η κάτοχος του τίτλου στο Basketball Champions League ΑΕΚ, όπου θα αντιμετωπίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος την Σαν Λορέντζο (ERT SPORTS HD).

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίουο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, τόνισε:

«H AEK πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στην τρίτη κατηγορία της Ελλάδος, αλλά ένας άνθρωπος, που είχε και οικονομικές δυνατότητες και όραμα την αναγέννησε. Πήρε πέρσι δύο τρόπαια και τώρα πάει για το μεγάλο αυτό στόχο που δεν είναι εύκολος.

Εάν δείτε την ομάδα μου θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω κάποιον σαν τον Αντετοκούνμπο. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτός ο τύπος και η οικογένειά του έχουν ξεχωριστή ιστορία. Έχουν μεγάλη σύνδεση με την χώρα και το πώς ωρίμασε. Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω γι αυτόν, γιατί είμαι μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα. Όλη η χώρα είναι περήφανη γι αυτόν και το δείχνει και βελτιώνεται.


Το παιχνίδι μας,  το στυλ μας και η ταυτότητα μας είναι ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει πολύ κόσμο πίσω της με μεγάλη δύναμη. Η ομάδα μου θα εκπροσωπήσει κάποιες αξίες του DNA της ομάδας. Θέλουμε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε. Δεν θα είναι εύκολο.

Κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι. Ήρθαμε σε μια διαφορετική ήπειρο. Όλα είναι διαφορετικά, ο καιρός, το κλίμα. Αντιμετωπίζουμε επίσης ομάδες με διαφορετική νοοτροπία. Ελπίζω στο τέλος να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όπως της αξίζει. Όπως έκαναν στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Ο στόχος μας είναι αυτός. Να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όσο καλύτερα μπορούμε, όπως κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ».

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Ντούσαν Σάκοτα τόνισε: «Όπως είπε και ο κόουτς, αυτή η ομάδα πριν κάποια χρόνια βρισκόταν πολύ χαμηλά και με σταδιακά βήματα που έκανε τα τελευταία χρόνια καλείται να διεκδικήσει ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η υπερηφάνεια γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ στο F4: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Ο ένας δρόμος είναι ο σωστός. Θέλουμε να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η G-League είναι ένα στυλ που μοιάζει στο ΝΒΑ με πολλές κατοχές και αρκετή αθλητικότητα. Έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν παίξει στις ΗΠΑ και στην G-League και θεωρώ πως θα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό».

Ο προπονητής της Σαν Λορέντζο, Γκονζάλο Γκαρσία ανέφερε: «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο και εκπροσωπούμε την Λατινική Αμερική, αλλά και την Αργεντινή. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς σκόρερ στο ρόστερ της. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στην άμυνα και να τους περιορίσουμε».

Ο Τζερόμ Μεγίνσε από την πλευρά των παικτών της Σαν Λορέντζο, τόνισε: «Είναι πάντα ξεχωριστό να βρίσκεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις και ειδικά στο Ρίο. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από εδώ. Είναι ευκαιρία να παλέψουμε για το τρόπαιο. Έχουμε εμπειρία ως ομάδα και όλοι είναι ανυπόμονοι για να παίξουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο απέναντι στην ΑΕΚ».

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση:

Σύστημα διεξαγωγής

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Carioca 1 Arena, το ιστορικό γήπεδο που φιλοξένησε το Ολυμπιακό Τουρνουά του Rio 2016. Θα έχει τη μορφή ενός Φάιναλ Φορ με δύο ημιτελικούς την Παρασκευή (15 Φεβρουαρίου), που θα τους ακολουθήσουν ο αγώνας για την τρίτη θέση και ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη του νικητή (17 Φεβρουαρίου).

Πως θα δείτε τις αναμετρήσεις

Το FIBA Intercontinental Cup θα μεταδοθεί live μέσω του stream της FIBA στα κοινωνικά δίκτυά της (#IntercontinentalCup) και το κανάλι της FIBA στο Youtube

Στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε τους αγώνες της ΑΕΚ και από το ERT SPORTS HD

Οι ομάδες

Η οικοδέσποινα – Φλαμένγκο

H Φλαμένγκο έχει μακρόχρονη ιστορία. Έχει κερδίσει 44 τοπικά πρωταθλήματα στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, το πρώτο το 1933 και 10 συνεχόμενα από το 1951 έως το 1960. Η ομάδα, που εξαιτίας της θριαμβευτικής πορείας της τής αποδόθηκε το προσωνύμιο "Pride of the Nation" (Η περηφάνεια του Εθνους) κατέκτησε 12 εθνικά πρωταθλήματα από το 2005 έως το 2016. Κάνε click εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Οι Πρωταθλητές της G League - Austin Spurs

Η περσινή σεζόν δεν ήταν η πρώτη γεύση της επιτυχίας για τους Austin Spurs. Ήταν πρωταθλητές της G-League και την σεζόν 2011-12, με ρεκόρ 33-17 στη Regular Season, 6-3 στα πλέι-οφ και νίκη επί των Los Angeles D-Fenders στους τελικούς. Μέχρι στιγμής φέτος, οι Austin Spurs έχουν κερδίσει τα 15 από τα 34 παιχνίδια τους, οπότε μία αλλαγή σκηνικού είναι αυτό που μάλλον χρειάζονται. Κάνε click εδώ για περισσότερες πληροφορίες

H πρωταθλήτρια του Basketball Champions League – AEK

Η ΑEK απολαμβάνει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο πήρε το ελληνικό Κύπελλο στον θρίαμβο με 88-83 επί του Ολυμπιακού, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 73-69 στον ημιτελικό. Σχεδόν οκτώ μήνες πριν, φιλοξένησε το Basketball Champions League Final Four μπροστά στο παθιασμένο κοινό της Αθήνας και νίκησε την UCAM Murcia, 77-75 στον ημιτελικό, πριν επικρατήσει της AS Monaco Basket με 100-94, στον τελικό. Η ΑΕΚ υπερασπίζεται τον τίτλο του Basketball Champions League, τελειώνοντας τη Regular Season με 12-2 ρεκόρ στην κορυφή του Γ' Ομίλου. Στην Ελλάδα συνεχίζει τις υψηλές της πτήσεις, έχοντας ρεκόρ 11-5 στην πέμπτη θέση του ταμπλό. Κάνε click εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Η πρωταθλήτρια της DIRECTV Liga de las Americas - San Lorenzo

Η San Lorenzo έχει πιθανότατα τραβήξει την περισσότερη προσοχή τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με το παρελθόν της ομάδας. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αφού τρέχει ένα σερί τριών εγχώριων τίτλων και έχει κατακτήσει την περσινή DIRECTV Liga de las Americas. Μέχρι στιγμής φέτος έχει πάρει νίκες και στα 11 ματς που έχει δώσει, για την υπεράσπιση του στέμματος της Liga de las Americas, έχοντας εξαιρετικό ξεκίνημα με νίκες επί των Mogi Das Cruzes (103-78), San Martin de Corrientes (71-59) και CD Las Animas (93-70) στις αρχές του Φεβρουαρίου, για να κλειδώσει τη θέση της στα ημιτελικά. Κάνε click εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Το πρόγραμμα του ERT SPORTS HD

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

22:00 ΑΕΚ - Σαν Λορέντζο

01:00 Φλαμένκγο - Όστιν Σπερς

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

20:00 Μικρός Τελικός

23:00 Μεγάλος Τελικός

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.