Στον τελικό μετά από 20 χρόνια ο ΠΑΟΚ!

Written by  Φεβ 13, 2019

Έπειτα από πολλές… περιπέτειες, διακοπές και δραματικό φινάλε, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από 20 χρόνια, αφού επικράτησε της Κύμης με 72-61 και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού, προκειμένου να μάθει απέναντι σε ποιον από τους δύο «αιωνίους» θα διεκδικήσει την Κυριακή το τρόπαιο.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στο γήπεδο στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης που έκοψαν τον ρυθμό των δυο ομάδων, αλλά οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονταν μπροστά από την αρχή, δεν επέτρεψαν την ολική ανατροπή και πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε από το ξεκίνημα του πρώτου ημιτελικού την διαφορά ποιότητας που τον χωρίζει από τους γηπεδούχους, αλλά και το πάθος του να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει έπειτα από πολλά χρόνια ένα τρόπαιο, πήρε από νωρίς διψήφιες διαφορές και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ, παίρνοντας μια άνετη πρόκριση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ, με φόντο τον πρώτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς.

Αντίθετα, η Κύμη με 19 λάθη και μόλις 24% στα τρίποντα (6/25) και 59,4% στις βολές (19/32) δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά από την αναμέτρηση που την έφερε κοντά στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, την πρόκριση στον τελικό, αλλά πλέον οφείλει να επικεντρωθεί στον μεγάλο της στόχο που είναι, βεβαίως, η παραμονή στην Basket League.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα πράγματα εύκολα από την αρχή, όταν με συγκέντρωση στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση, προηγήθηκε με 2-10 στο 4’, έφτασε πολύ γρήγορα στο +18 (7-25) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 15 πόντων (13-28).

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί εύκολα τη διαφορά, να φτάνει εκ νέου το +18(24-42) και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά στο +14 (30-44), έχοντας δείξει πολύ καλή εικόνα στην αναμέτρηση.

Η Κύμη έριξε τη διαφορά έπειτα από πολλή ώρα σε μονοψήφια επίπεδα (35-44), αλλά ο ΠΑΟΚ με συνεχόμενα τρίποντα την πήγα ξανά στο +15 (35-50) και της έκοψε τις ελπίδες για την ολική επαναφορά  και έτσι το παιχνίδι κύλησε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μετριάσουν την έκταση της ήττας και τους φιλοξενούμενους να διατηρούν απλώς τα κεκτημένα.

Η πτώση της τάσης του ρεύματος περίπου στο 35’ έκοψε εντελώς το ρυθμό των δυο ομάδων με τους προπονητές των δυο ομάδων να προσπαθούν δύσκολα να κρατήσουν… ζεστούς τους παίκτες τους, όμως, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με

Η Κύμη έκανε την τελευταία προσπάθεια να επανέλθει στο ματς μειώνοντας στους 7 (53-60), αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο κι έτσι το τελικό 72-61 φέρνει τον ΠΑΟΚ ξανά στον τελικό έπειτα από το μακρινό 1999 και πλέον η πρόκληση της κατάκτησης του τροπαίου είναι ανοικτή.

Ο Γουίλιαμ Χάτσερ με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, ο Αντώνης Κόνιαρης με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Μιλένκο Τέπιτς με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ από την Κύμη ξεχώρισαν ο Σκοτ Σαγκς με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Τζεκουάν Λούις με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 30-44, 46-58, 61-72

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: EOK

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.