EKO All Star Game: Η γιορτή ξεκίνησε από τη συνέντευξη τύπου

Written by  Ιαν 31, 2019

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το 23ο ΕΚΟ All Star Game της Basket League, που θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου


Σούλης Μαρκόπουλος (Αντιπρόεδρος ΣΕΠΚ): “Ο ΣΕΠΚ χαιρετίζει την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να διεξαχθεί το ελληνικό All Star Game στη Θεσσαλονίκη μετά από 23 χρόνια. Καιρός ήταν! Η χαρά μας είναι μεγάλη. Εδώ έγιναν οι πρώτοι αγώνες στην Ελλάδα. Το ολ σταρ λειτουργεί ως πρεσβευτής του αθλήματος. Εκπροσωπεί το σλόγκαν “i love this game”. Είναι μια διοργάνωση που δημιουργεί συναισθήματα αλλά είναι και μία ευκαιρία οι αθλητές και οι προπονητές να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των αγώνων. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις στην κερκίδα όμορφα πρόσωπα. Έχω βρεθεί τόσο ως προπονητής όσο και ως θεατής, τον θαυμασμό των μικρών παιδιών σε αυτούς που συμμετέχουν. Αυτό είναι το νόημα της διοργάνωσης. Ο ΣΕΠΚ είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.


Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, το Σάββατο θα γίνει σεμινάριο προπονητικής. Μετά τον αγώνα ο σύνδεσμος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Σας καλώ να έρθετε και να απολαύσετε το θέαμα. We love this game”.

Διονύσης Ανανιάδης (εκπρόσωπος ΧΑΝΘ): “Είναι μεγάλη συγκίνηση αυτή ειδικά τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια μπάσκετ στην Ελλάδα, με τον γνωστό ρόλο της ΧΑΝΘ. Διέδωσε το μπάσκετ σε όλο τον φίλαθλο κόσμο. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον ΕΣΑΚΕ και ιδιαίτερα στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο που μας ενέταξαν στο πρόγραμμα τον εορτασμών. Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσώπου του ΕΣΑΚΕ με τις επισκέψεις στον ΟΑΚΑ, το σεμινάριο του ΣΕΠΚ στη ΧΑΝΘ θα γίνουν αγώνες “3 on 3” και τρίποντων. Οι ακαδημίες της ΧΑΝΘ θα συμμετέχει στο τριήμερο του “Παλέ ντε Σπορ”.


Είμαι χαρούμενος για το κοινωνικό πρόσωπο του ΕΣΑΚΕ παρότι μιλάμε για επαγγελματικό οργανισμό. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που διοικούν αλλά πρέπει να προσέχουμε και τις άλλες πτυχές του αθλητισμού. Η επιλογή της διεξαγωγής στη Θεσσαλονίκη μας κάνει υπερήφανους. Περιμένουμε μετά από το τριήμερο και η Εθνική ομάδα να δώσει το παρών στη Θεσσαλονίκη. Πέρασαν πολλά χρόνια και η πόλη δικαιούται να χειροκροτήσει την ομάδα. Βασική μας επιδίωξη είναι κάθε αγώνας να είναι μια γιορτή.


Γεώργιος Κόνσουλας (Γενικός γραμματέας ΟΣΕΚΑ): “Το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Παλέ. Θα είναι εκεί όλο το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο με κορυφαίους παίκτες της Α1, αλλά και νέοι, βετεράνοι και παίκτες με αμαξίδιο.
Το Σάββατο θα έχει μεγάλη αξία η παρουσία ου κόσμου στο γήπεδο, Εκεί θα είναι η πιο δυνατή ομάδα, όπως μας είπε ο Νίκος Γκάλης. Προσκαλούμε όλες τις ΚΑΕ να ακολουθήσουν τις πρωτοβουλίες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με τη δημιουργία ομάδας. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από τη συμμετοχή και τη στήριξη σας. Αυτά τα παιδιά το αξίζουν”.

Γιώργος Διωνάς (Πρόεδρος Δ.Σ. Αλεξανδρείου): “Τα εθνικά αθλητικά κέντρα Θεσσαλονίκης, που ανήκει και το Αλεξάνδρειο, νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνδιοργάνωσουμε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση του μπάσκετ. Δεν το σκεφτήκαμε όταν είχαμε την πρόταση από τον ΕΣΑΚΕ. Τέτοια μεγάλα γεγονότα για την πόλη και τον αθλητισμό, είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνονται σε τέτοιους εμβληματικούς χώρους.
Είναι από τις λίγες φορές που δε σκέφτηκα καθόλου, δε διάβασα εκείνα τα κομμάτια που έχουν να κάνουν με τις ζημιές στο γήπεδο. Τέτοιου είδους γιορτές είναι το παράδειγμα, για τη βία που πρέπει να λείπει από τα γήπεδα. Είμαστε εδώ σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, για να κάνουμε τη διοργάνωση να πετύχει.

Ευάγγελος Καφετζόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ): Θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνουν να συμμετάσχουμε. Ο ΟΚΑΝΑ είναι δημόσιος φορέας, συνεργάζεται με 75 κέντρα πρόληψης στη χώρα, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνική επανένταξη και ενσωμάτωση. Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Δημιουργήσαμε στον ΟΚΑΝΑ ένα αθλητικό γραφείο και με τις δραστηριότητές του, ακολουθεί την τάση με τον αθλητισμό ως θεραπευτικό εργαλείο.Τελικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και τον αποστιγματισμό των θεραπευόμενων, Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ για την ευκαιρία που μας δίνει.

Αναστάσιος Τζήκας (Πρόεδρος Δ.Σ ΔΕΘ-Helexpo): “Στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατί μας έχει μεγαλώσει και μας κοινωνικοποιεί. Έχουμε τη Sportexpo που φέτος θα είναι διεθνής. Στηρίζουμε την προσπάθεια του Βαγγέλη Γαλατσόπουλος και οφείλω προσωπικά στον αθλητισμό τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου, γιατί έπαιξα και μπάσκετ και ποδόσφαιρο”.

Θόδωρος Βαντόλας (Ιδιοκτήτης Athlos): “Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ, όλους τους χορηγούς που βοηθούν και όλους τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ για την προσπάθεια που κάνουν όλο αυτόν τον καιρό”.

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: "Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά"

Με οδηγό την, κατά γενική ομολογία, απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του περσινού ΕΚΟ All Star Game στην Πάτρα, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ φιλοδοξούν να κάνουν βήματα μπροστά μέσα από τη διοργάνωση του 23ου ΕΚΟ All Star Game. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, κ.Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για την αξέχαστη εμπειρία που θα προσφέρει η διοργάνωση, σε όσους την παρακολουθήσουν.
Ο κ.Γαλατσόπουλος δήλωσε: “Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη μας. Η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του επαγγελματικού μπάσκετ με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Πέρσι στην Πάτρα, για την αναβίωση του All Star Game, είχαμε μεγάλη συγκίνηση. Με τη μεγάλη βοήθεια της ΕΚΟ, της ΚΑΕ Προμηθέας διοργανώσαμε ένα από πιο επιτυχημένα All Star Game. Φέτος αποφασίσαμε να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον πήχη επιστρέφοντας στη μητρόπολη του Μπάσκετ. Ο πρώτος λόγος, ήταν να αποτίσουμε ένα φόρο τιμής στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να προσφέρουμε την αξέχαστη εμπειρία, η πόλη να ζήσει ξανά τη γιορτινή ατμόσφαιρα, να νιώσει ξανά τη συγκίνηση και την αγωνία που προσφέρει ένας καλός αγώνας. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της Betshop Basket League στις οικογένειες και τα παιδιά. Αυτοί είναι το κοινό που θέλουμε. 

 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που παίχτηκε μπάσκετ στην Ελλάδα, εδώ άρχισε το ταξίδι για το εθνικό άθλημα της χώρας μας από τη ΧΑΝΘ. Αυτός είναι ο λόγος που η τριήμερη διοργάνωση, ξεκινάει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου από τη ΧΑΝΘ με τη συμμετοχή αθλητών από γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι περιμένουμε τις οικογένειες και τα παιδιά στο περίπτερο του All Star Game που θα συμμετέχουν όλοι οι αστέρες. Στη συνέχεια, με δωρεάν είσοδο, θα δούμε τους αθλητές με αμαξίδιο, τις νέες  δόξες και τις παλιές, σε έναν αγωνα με το παρελθόν που συναντά το παρόν. Το Σάββατο το βράδυ, θα διοργανωθεί ένα gala πάρτυ, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του ελληνικού μπάσκετ, θα βραβευτούν δόξες του μπάσκετ της Ελλάδας.

Την Κυριακή μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει ο μεγάλος αγώνας, οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων. Θα γίνουν επισκέψεις στο παιδικό χωριό SOS και στη μονάδα κοινωνικής επανένταξης του ΟΚΑΝΑ”
Ο κ.Γαλατσόπουλος ανέφερε για όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια στον ΕΣΑΚΕ: “Η αναβίωση του ΕΚΟ All Star Game, έγινε με σκοπό την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε πετύχει σε όλους τους στόχους θέσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, για την άριστη συνεργασία που έχουμε σήμερα. Πετύχαμε το περιβάλλον σταθερότητας για τις ΚΑΕ με τις συμφωνίες με την ΕΡΤ και τη Betshop, αλλά και την τριετή με τη Watt+Wolt.

Το ελληνικό μπάσκετ, επέστρεψε στα σπίτια όλων των Ελλήνων, μέσω της ΕΡΤ. Προχωρήσαμε για πρώτη φορά, στην τροποποίηση του καταστατικού, μετά από επτά χρόνια. Δημιουργήσαμε τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Νοικοκυρέψαμε στο σπίτι μας, αξιοποιήσαμε τη διαφάνεια του αθλήματος, βάζοντας το κεντρικό σύστημα καταβολής των αμοιβών. Φέραμε τηDeloitte προκειμένου να κατανέμονται σωστά τα έσοδα στις ομάδες. Προγραμματίζουμε διάφορες κοινωνικές δράσεις. Κάναμε σημαντικό έργο την προηγούμενη διετία. Θα επιδιώξουμε την επόμενη διετία, να ενισχύσουμε τον ελληνικό χαρακτήρα του πρωταθλήματος. Όλα αυτά, με στόχο τις διοργανώσεις που προσφέρουν ψυχαγωγία. 

 

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και αυτό, είναι το μήνυμα του All Star Game. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΚΟ, την εταιρεία Betshop και όλους τους χορηγούς του τριημέρου. Να ευχαριστήσω επίσης και όλους αυτούς που μας στηρίζουν. Θέλω να καλέσω, όλους τους φιλάθλους, τις οικογένειες και τα παιδιά, να διασκεδάσουν μαζί μας, να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Το ελληνικό μπάσκετ είναι μια μεγάλη γιορτή και σας καλούμε να τη ζήσουμε όλοι μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον πρόεδρο του “Παλέ”, κ. Διονά και την ΚΑΕ Άρης που κάνουν τα πάντα για να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό All Star Game”.

Γιάννης Μπουτάρης: "Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο"

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης στο “Nick Galis Hall” για το διήμερο 9, 10 Φεβρουαρίου ώστε να παρακολουθήσει το 23ο ΕΚΟ All Star Game.
Ο κ.Μπουτάρης θυμήθηκε στην τοποθέτηση του, την ενεργή συμμετοχή του στα δρώμενα του Άρη, στην εποχή που μεσουρανούσε στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Είναι γνωστή η αγάπη μου, μέχρι τρέλας για το μπάσκετ. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου είναι γεμάτο και πραγματικά αξίζει τον κόπο να έρθει ο κόσμος και να το παρακολουθήσει. Το All Star Game είναι μεγάλη τιμή για την πόλη.
Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά την περίφημη ομάδα μπάσκετ του Άρη τη δεκαετία ’80-΄90. Σάρωνε και το πιο σημαντικό ήταν ότι αυτή σε αυτήν την ομάδα οι παίκτες ήταν αδέρφια. Παρόλο που ο καθένας είχε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, στην προπόνηση ή στο γήπεδο, ήταν ένα σώμα. Αυτό είναι ομάδα!

Είχα την τύχη από μικρός, όταν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα γίνονταν στο ανοικτό της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν τρομερά ονόματα. Μία εποχή που το μπάσκετ, παιζόταν σε τσιμεντένια γήπεδα, αλλά από τότε υπήρχε πολλή μεγάλη αγάπη του κοινού, η οποία έφτασε στο σημείο να γίνει η Θεσσαλονίκη μπασκετομάνα. Λόγω χρημάτων, μεταφέρθηκε η κυριότητα εδώ, κάτι που έκανε καλό. Το μπάσκετ είναι να άθλημα που αγαπιέται από τα παιδιά. Κύριο στοιχείο για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, είναι τα φυτώρια. Τα σχολεία και οι ομάδες που πρέπει να καλλιεργήσουν ακόμα περισσότερο.

Το μπάσκετ δεν έχει πολλά περιστατικά βίας, αλλά πρέπει να επιμένουμε, ότι στο μπάσκετ δε χωράει βία. Μπορεί να είναι ένα υπόδειγμα αθλητικής συμπεριφοράς, όχι μόνο των αθλητών αλλά και των φιλάθλων. Καλή επιτυχία!”.

Απόστολος Τζιτζικώστας: "Κορυφαία μπασκετική γιορτή"

Την καθοριστική συμβολή της Θεσσαλονίκης στη διάδοση και την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ.Τζιτζικώστας είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου: “Το All Star Game επιστρέφει στη μητρόπολη του ελληνικού μπάσκετ τη Θεσσαλονίκη, 100 χρόνια μετά με τους πρώτους αγώνες το 1919. Η ΧΑΝΘ ήταν εκείνη που το καλλιέργησε πρώτη στη χώρα. Η Θεσσαλονίκη έδωσε πολλά στο άθλημα και στον κόσμο του μπάσκετ. Ιστορικές ομάδες ΧΑΝΘ, Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, ΜΕΝΤ, ΒΑΟ, Μακεδονικές. Σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις, Πρωταθλήματα Ελλάδας και ευρωπαϊκούς τίτλους. Είναι τόσοι πολλοί οι σπουδαίοι αθλητές που προέκυψαν, οι προπονητές, τα στελέχη, οι παράγοντες. Είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Άνθρωποι που αποτέλεσαν πρότυπα για χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα. Ανθρωποι που σημείωσαν αυτές τις διακρίσεις

Είναι ιστορική η εκδήλωση, μια κορυφαία μπασκετική γιορτή. Ο αγώνας επιστρέφει στο σπίτι του μπάσκετ. Αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ.Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, άνθρωπο που κρατάει σωστά και σταθερά το τιμόνι του ΕΣΑΚΕ. Τον ευχαριστώ αυτόν τον άξιο άνθρωπο της πόλης αλλά και όλη την ομάδα του ΕΣΑΚΕ, που πήρε την απόφαση να φέρει το All Star στο Αλεξάνδρειο, έναν χώρο ορόσημο. Για εμάς είναι τεράστια τιμή που μας ζητήθηκε να υποστηρίξουμε αυτήν τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

 

Νιώθουμε περηφάνια και τιμή που υποστηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια, μέσα από την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στην περιφέρεια. Θέλουμε να έχουν οι αθλητές την ευκαιρία να διαπρέψουν και αυτό χωρίς υποδομές δεν μπορεί να γίνει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα σε όλα τα αθλήματα, να απολαμβάνουν χωρίς βία και έκτροπα. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον αθλητισμό στην Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας.

Θέλω να καλέσω όλους τους φιλάθλους και τους φίλους του μπάσκετ από τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Να ζήσουν αυτήν την κορυφαία οργάνωση και τους κορυφαίους αθλητές. Γιατί θα μας μοιράζουν συναρπαστικές στιγμές”.

 Λευτέρης Μποχωρίδης: "Συμπαίκτες για πολλά χρόνια με την ΕΚΟ"

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης εκπροσώπησε τον ΠΣΑΚ στη σημερινή παρουσίαση του 23ου ΕΚΟ All Star Game, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για την ξεχωριστή συγκυρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής του ελληνικού μπάσκετ.
Ο διεθνής γκαρντ του Άρη, είπε στην τοποθέτηση του: “Είμαστε χαρούμενοι που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια γιορτή για τα 100 χρόνια. Γιορτάζει το μπάσκετ, γιορτάζει η Θεσσαλονίκη και περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο να περάσει μαζί μας.
Το μπάσκετ ενώνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αγαπάμε το μπάσκετ, τη δουλειά μας και αυτό θέλουμε να το καταλάβουν όλοι. Ευελπιστούμε να είμαστε για πολλά χρόνια «συμπαίκτες» με μια εταιρεία όπως η ΕΚΟ”.

Ρομπέρτο Καραχάννας: "Άριστη η συνεργασία με ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ"

Την ανάγκη να κάνουν όλοι οι φορείς κάθε δυνατή ενέργεια ώστε τα All Star Games να διεξάγονται κάθε χρόνο όπως πρέπει σε έναν θεσμό, επεσήμανε στην τοποθέτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ Ρομπέρτο Καραχάννας.
Ο κ.Καραχάννας είπε: “Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ και να κάνουμε σημαντικά γεγονότα σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας. Γιορτάζουμε 100 χρόνια μπάσκετ στην Ελλάδα. Σε μπασκετικές αναφορές, η Θεσσαλονίκη λέγεται μπασκετομάνα και πολλοί μεγάλοι καλαθοσφαιριστές, έχουν αρχίσει από εδώ.Να θυμίσω ότι πέρσι ήταν μία χρονιά που επανήλθε ένας θεσμός κι εμείς στην ΕΚΟ, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να… βαφτίσουμε το μωρό.

 

Βλέπουμε στη χώρα μας, αν κάποιος δεν αναλάβει την ευθύνη για κάτι, καταντούν να μη γίνονται. Είναι κρίμα, γιατί πέρσι στην Πάτρα, ήταν μια ωραία γιορτή, γεμάτο γήπεδο από οικογένειες και παιδιά. Αυτά τα γεγονότα, πρέπει να τα αγκαλιάσουμε όλοι. Η φετινή διοργάνωση έχει βάλει κι άλλους αναδόχους στη γκάμα των χορηγών, οπότε δε θέλω να είμαστε οι μόνοι που θα πάρουμε τα συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους χορηγούς, διότι μονιμοποιείται ένας θεσμός όταν υπάρχει μία σταθερότητα και εγγύηση. Σας το λέω από τώρα, ότι και του χρόνου θα γίνει. Μέσα στη χρονιά που πέρασε, η σχέση μας ενδυναμώθηκε.

 

Πολλοί διερωτώνται στην Ελλάδα γιατί δε βρίσκουν χορηγούς. Οι συνεργασίες πρέπει να είναι πολύ δυνατές και πρέπει να ξέρεις ότι εκεί που έχεις μπει, ότι η αξία σου αναδεικνύεται. Εμείς είμαστε μια εταιρεία καυσίμων και θέλουμε να δείξουμε το κοινό μας πρόσωπο στον Έλληνα καταναλωτή. Θεωρούμε υποχρέωση να γυρίσουμε πίσω κάτι. H διοργάνωση είναι κάτι ιδιαίτερο. Θα έχουμε μία κερκίδα 700 παιδιών από 7 ως 17 ετών. Πρέπει να κοιτάξουμε τη νεολαία, θα πάμε σε ιδρύματα, θα πάμε στον ΟΚΑΝΑ. Πέρσι και φέτος, γίνονται αγώνες με αμαξίδια. Και πέρσι, είδα ότι αυτοί που δήθεν δεν είχαν πόδια, είχαν παραπάνω πόδια και ψυχή από εμάς. Μετά είδαμε έναν αγώνα που έπαιξαν οι παλαίμαχοι με τους νέους κι έβλεπες κάποιους αθλητές με παραπάνω κιλά, να κερδίζουν τους νέους και να τους δείχνουν ότι υπάρχει ψυχή. 

 

 

Μέσα από τον αθλητισμό, μαθαίνουμε ότι η καριέρα ενός αθλητή, μπορεί να σταματήσει, αλλά αυτό που αντλεί από τον αθλητισμό, δε σταματάει ποτέ. Ήταν τεράστια μαθήματα αυτά.Εμείς στην ΕΚΟ είμαστε χορηγοί και της εθνικής ομάδας. Φέτος η χρονιά αρχίζει με το All Star Game και στο τέλος της, θα είμαστε και στην Κίνα για να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Θα είμαστε παρών κι εδώ και με την εθνική και στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια μπάσκετ. Η συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και το ΠΣΑΚ είναι άριστη.

 

Οι διοργανώσεις και ο χώρος των χορηγιών που στηρίζονται, πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο. Μέσα από τη σχέση που έχουμε, καταφέραμε να βρούμε τα πατήματά μας. Φέτος πιστεύω η διοργάνωση θα είναι καλύτερη από πέρσι και ο Θεός να μας βοηθήσει για να είμαστε και του χρόνου”.

 

Μαραθωνίτου: "Το μπάσκετ μας ένωσε"

Το μπάσκετ υπήρξε λόγος για να αφήσουν οι Έλληνες στην άκρη τα οπαδικά συναισθήματα τους πολλές φορές, τόνισε στην τοποθέτηση της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του 23ου ΕΚΟ All Star Game, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Β2Β Gaming Services.

Η κα. Μαραθωνίτου είπε: “Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου, είναι πόσες φορές μας ένωσε το μπάσκετ και πόσες φορές μας δώρισε έντονα συναισθήματα και ινδάλματα. Πόσες φορές ξεπεράσαμε τον εαυτό μας παίζοντας ομαδικά. Το μπάσκετ διαθέτει αυτήν τη μαγεία, να ξεπερνάει τα όρια του γηπέδου και να επεκτείνεται στην κοινωνία.

Μας ενώνει σε πρότυπα που οι Έλληνες δημιουργούμε και στηρίζουμε. Εκ μέρους του Γαβριήλ Χαλεπλή, της B2B Gaming Services και της Betshop, ευχαριστούμε για την ευκαιρία να στηρίξουμε τη διοργάνωση. Ταυτιζόμαστε με τις αξίες αυτές και τις υπηρετούμε εδώ και 20 χρόνια”.

Μία διοργάνωση όπως το ΕΚΟ All Star Game δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη των χορηγών εταιριών του ΕΣΑΚΕ. Ήταν κι αυτές παρούσες στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του 23ου ΕΚΟ All Star Game.

 



Πλάτων Μαρλαφέκας (πρόεδρος ΛΟΥΞ): “Η Λουξ είναι η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών και δεν μπορούσαμε να λείπουμε από τέτοια event, έχοντας άριστη συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και τον πρόεδρο του, τον κ.Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Πολύ περισσότερο σε μία πόλη που είναι η μητέρα του μπάσκετ. Εδώ είδαμε εικόνες τις πρώτες εικόνες του μπάσκετ, εδώ μεγάλωσε το μπάσκετ, εδώ γίναμε υπερήφανοι με τις πρώτες επιτυχίες. Και σε αυτήν την πόλη υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ.Μπουτάρης και ο κ.Τζιτζικώστας που υποστηρίζουν προσπάθειες όπως αυτή του All Star Game.

Οπως είπε και ο κ.Καραχάνας, η ΕΚΟ είναι μία εγγύηση γι' αυτό και συνυπάρχουμε σε πολλά event. Όσο ο ΕΣΑΚΕ έχει αυτήν την εικόνα θα είμαστε μαζί του, σε ότι μας ζητηθεί”.

Αντιγόνη Παγουλάτου (υπεύθυνη μάρκετινγκ Watt+Volt): “Στη Watt+Volt νιώθουμε πολύ περήφανοι που μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε τον ΕΣΑΚΕ και το All Star Game και μάλιστα σε αυτήν την συγκυρία των 100 χρόνων του ελληνικού μπάσκετ. Στα γήπεδα συγκεντρώνονται μεγάλοι αστέρες αλλά και νέα ταλέντα. Θεωρούμε ότι μόνο συναρπαστικά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν από αυτή τη συνύπαρξη.Το ΕΚΟ All Star Game επιτελεί κοινωνικό έργο προς τις ευπαθείς ομάδας. Γι' αυτό είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε. Θα είμαστε εκεί με όλη μας την ενέργεια”.

Νατάσα Τρακοσάρη (εκπρόσωπος Avance): “Είναι τιμή και χαρά για την ευκαιρία που μας δίνεται να συμμετέχει η εταιρία μας σε μία γιορτή, μακριά από φανατισμό και εξτρεμισμούς. Στα 27 χρόνια που λειτουργούμε, επιδιώκουμε να επιστρέφουμε στην κοινωνία, στηρίζοντας τον αθλητισμό σε κάθε ευκαιρία. Γιορτάζοντας την επέτειο των 100 χρόνων μπάσκετ, είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη γιορτή και θα ζήσει όμορφες μπασκετικές στιγμές, με το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μας ενώνει”.

Παντελής Αζαριάδης (Εκπρόσωπος Top Trends): “Για τον πρώτο μισό αιώνα ζωής του ελληνικού μπάσκετ, η Θεσσαλονίκη δεν ήταν συμπρωτεύουσα αλλά η πρωτεύουσα του μπάσκετ. Τότε μας ένοιαζε τι θα κάνει ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Αυτό το χάσαμε. Το πνεύμα αυτό είναι του All Star Game. Αυτός είναι και ο στόχος της Spalding, να βοηθήσει όπου μπορεί το μπάσκετ”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.