Με χαμόγελα και ειδήσεις η παρουσίαση της φανέλας του ΓΣ Αμαρουσίου (pics)

Written by  Σεπ 19, 2018

Τις νέες εμφανίσεις που θα φορά στα παρκέ της Α2 για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, καθώς και τα εισιτήρια διαρκείας του συλλόγου παρουσίασε η ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Αμαρυσία».

Παρουσία πολλών επισήμων, παλαιών και νέων παραγόντων της ομάδας, η εκδήλωση θεωρείται ως η απαρχή μιας νέας εποχής, έπειτα από μια μακρά περίοδο δυσκολιών και εσωστρέφειας που έφερε τον σύλλογο σε δύσκολη θέση. Πλέον, όλοι κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, εκφράζοντας την ευχή η ομάδα να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο επί 50 συναπτά έτη ιστορικός παράγοντας του συλλόγου Κώστας Κουτσούκος, καθώς και ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος φόρεσε την φανέλα του ΓΣΑ για δύο χρόνια.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, οι διοικητικοί παράγοντες της ομάδας, ο προπονητής της ομάδας Κώστας Κεραμιδάς, στο περιθώριο των προπονήσεών του με την Εθνική Ομάδα Γυναικών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς και οι παίκτες της ομάδας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επιφανείς εκπρόσωποι του αθλήματος και φίλοι του συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», Χρήστος Ζαγκλής, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου σε τρία διαφορετικά αθλήματα και εξέφρασε την σταθερή υποστήριξή του. Παράλληλα, κάλεσε τους ιθύνοντες του συλλόγου να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε η παρουσία των φιλάθλων να είναι απρόσκοπτη και χωρίς τιμωρίες.

 «Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο Γ.Σ. Αμαρουσίου αποφάσισε να βγει προς τα έξω. Η εξωστρέφεια είναι αναγκαία και θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Εύχομαι ο σύλλογος να κάνει μία νέα αρχή και μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να επικοινωνεί δράσεις και κυρίως αυτό που τον συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, τόνισε από την πλευρά του ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής «που όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους», ενώ αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που προηγήθηκαν που η ομάδα κατάφερε μέσα από πολλές δυσκολίες να μείνει «ζωντανή», έχοντας παράλληλα πετύχει τον στόχο της οικονομικής εξυγίανσης. Δεσμεύτηκε δε, πως η Δήμος θα είναι δίπλα στην ομάδα και θα στηρίξει τις προσπάθειές της για να πετύχει τους αγωνιστικούς της στόχους.

 «Είναι μία δύσκολη εποχή στην οποία δεν βρίσκονται εύκολα οι πόροι ούτε εύκολα οι τρόποι. Θεωρώ όμως ότι στο “πηδάλιο” του Γ.Σ. Αμαρουσίου  υπάρχουν άνθρωποι που διαχρονικά πιστεύουν και στηρίζουν την ομάδα. Αναφέρομαι ασφαλώς στον πρόεδρο του Γ.Σ. Αμαρουσίου Κώστα Κουτσούκο  τον οποίο τιμώ χρόνια».

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Κώστας Κουτσούκος ευχαρίστησε τον εκδότη της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Χρήστο Ζαγκλή για την φιλοξενία καθώς και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας. Επίσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για την διαρκή στήριξή του στην ομάδα, καθώς και τους άμεσους συνεργάτες του στον σύλλογο. Επισήμανε ότι αν την φετινή περίοδο βρεθούν περισσότερα χρήματα από πέρσι, η ομάδα θα είναι σε θέση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α2.

Γνωστός για το χιούμορ του ο ιστορικός παράγοντας του Γ.Σ. Αμαρουσίου κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πρώτος εισιτήριο διαρκείας για τη φετινή περίοδο, δίνοντας το «καλό παράδειγμα» στους παρευρισκόμενους.

«Κλειστό Κ. Κουτσούκος»

Η… είδηση της βραδιάς ήρθε δια στόματος του προέδρου της επιτροπής των τμημάτων καλαθοσφαίρισης Χρήστου Γεωργουσόπουλου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον δήμαρχο, τους χορηγούς της ομάδας, τους προπονητές και ιδιαίτερα τον Κώστα Κεραμιδά και τους φιλάθλους και στη συνέχεια πρότεινε  εκ μέρους της Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Αμαρουσίου την μετονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Θωμά σε «Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Θωμά _ Κωνσταντίνος Κουτσούκος» ως ελάχιστη ανταπόδοση της πόλης  «σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερωθεί ψυχή και σώμα στην ομάδα που αγαπά για πάνω από 50 χρόνια».

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Δημήτρης Κουμπιάς, υπεύθυνος social media του συλλόγου, βράβευση τον κ. Κουτσούκο, χαρίζοντάς του μια κορνίζα με φωτογραφία του από την εποχή που αγωνιζόταν στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αμαρουσίου.

 

Ακολούθησε η βράβευση του παλαιού παίκτη του Γ.Σ. Αμαρουσίου Γιάννη Γκαγκαλούδη, από τον  Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Μοζέρα. Γνωστός για την ευθύτητα, το χιούμορ και την ειλικρίνειά του, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου, αποκάλυψε περιστατικά που συνέβησαν κατά την δική του παρουσία στην ομάδα, όταν περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές και με την φράση «Το Μαρούσι είναι ένα  μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου» ευχήθηκε η ομάδα σύντομα να επιστρέψει στην Basket League.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στο κλείσιμο της εκδήλωσης και ο προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς, ο οποίος μίλησε για το οικογενειακό κλίμα της ομάδας και την χαρά του να βρίσκεται στον πάγκο της τόσα χρόνια και, ενθυμούμενος την εικόνα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, τόνισε πως ακόμα κι όταν ο ίδιος φύγει από την ομάδα, θα πηγαίνει να το βλέπει ως φίλαθλος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των εντός (κίτρινη) και εκτός έδρας (μαύρη)εμφανίσεων της ομάδας με τους παίκτες να φωτογραφίζονται και όλους τους παρευρισκόμενους να εύχονται να αποδειχθούν καλότυχες για την ομάδα.

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.