Το 3on3 Γυναικών ξανά στο προσκήνιο

Written by  Ιουν 27, 2018

Κατερίνα Σπαθάρου, Δώρα Παντέλη, Ναυσικά Σταυρίδου και Ρία Πατεράκη συνέθεσαν την Εθνική ομάδα 3on3 Γυναικών που αγωνίστηκε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η αρχή έγινε το περασμένο καλοκαίρι με την  δημιουργία της 1ης επαγγελματικής ομάδας γυναικών 3on3 και πριν λίγες μέρες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε αντιμέτωπο με μεγάλες δυνάμεις του χώρου. Οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που αντιμετώπισαν οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Μανίλα πριν από δέκα μέρες. Ήταν σαφώς πιο προετοιμασμένες και άλλωστε πρόκειται και για ομάδες με μεγάλη εμπειρία καθώς αγωνίζονται μαζί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία που πήρε το Παγκόσμιο πριν από δέκα μέρες και από το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης αναρριχήθηκε στο Νο1. Δεύτερο με αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν που αγωνίζεται με τρεις Αμερικανίδες, στη συνέχεια Ισπανία (έβδομη στον κόσμο) και στα ημιτελικά αντίπαλος η Ουγγαρία, περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και το μεγάλο φαβορί και από τους δυο ομίλους για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Εθνική ομάδα πέτυχε δυο νίκες, κόντρα στη γηπεδούχο Ανδόρα, που είναι δεύτερη στο ranking παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν μέρος στα περισσότερα τουρνουά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο και στο Αζερμπαϊτζάν των τριών Αμερικανίδων στη σύνθεση του και έδειξε ότι με σωστή δουλειά και οργάνωση μπορεί πολύ σύντομα να πετύχει περισσότερα πράγματα.

«Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία. Η Εθνική μας ομάδα από το 2015 δεν είχε ξανασυμμετάσχει σε προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται πλέον για Ολυμπιακό άθλημα και είναι πολύ ευχάριστο για εμάς που η ομοσπονδία θέλησε να κάνει μια προσπάθεια και έστειλε ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία καθώς τέσσερις από τις πέντε ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν ανάμεσα στις είκοσι καλύτερες ομάδες στον κόσμο, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω να συγχαρώ τις συμπαίκτριες μου, την Κατερίνα και τη Ναυσικά, τις δυο πιο παλιές και τη Ρία, που είναι καινούργια στο 3on3, για την παρουσία της ομάδας μας. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον προπονητή μας, τον Γιάννη Γιαννόπουλο αλλά και την Μαρία Προκοπίου που μέσω της ομοσπονδίας από την αρχή της δημιουργίας αυτής της ομάδας, στήριξε την προσπάθεια μας. Η πορεία της ομάδας 3χ3 δεν σταματάει εδώ. Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής θα είναι την επόμενη χρονιά, ωστόσο εμείς σαν ομάδα θα πάρουμε μέρος στο LG AegeanBall Festival 2018 στη Σύρο» δήλωσε η Δώρα Παντέλη στο agapotobasket.gr, λίγο μετά την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Το 3on3 είναι ένα άθλημα απρόβλεπτο και με πολλές εκπλήξεις κάτι που φάνηκε και στο τουρνουά των Ανδρών, όπου η Εθνική Ολλανδίας που ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο, δεν πήρε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό του Σεπτεμβρίου.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.