Τιμητική σε Παπανικολάου με «Ελπίδα» και... άρωμα Γκάλη!

Written by  Νοε 07, 2017

Στην πρώτη δράση του αθλο-εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον Αθλητισμό» που έχει εκπονήσει η Ολυμπιονίκης της Καλαθοσφαίρισης Τατιάνα Καββαδία, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου και ο Αθλητικός Όμιλος ΘΡΙΑ Ασπροπύργου, τίμησαν μία κορυφαία προσωπικότητα της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, τον Δημήτρη Παπανικολάου, για την μεγάλη προσφορά του στο άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του εν λόγω Αθλο-Εκπαιδευτικού Προγράμματος, διοργανώθηκε συνάντηση μεταξύ των Ακαδημιών των 2 συλλόγων, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο του Κορωπίου, η οποία περιλάμβανε Διαγωνισμούς Δεξιοτήτων  για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών, ενώ ακολούθησε Φιλικός Αγώνας για το «Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής», μεταξύ των μεγαλύτερων παιδιών, το τζάμπολ του οποίου έκανε ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Παπανικολάου.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ως επικεφαλής της Εκστρατείας για το «Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής», ενεργοποίησε μία ακόμη δράση για την ενίσχυση των στόχων του Συλλόγου Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ προς αρωγή των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον Καρκίνο, μέσα από το κοινό του μπάσκετ. Στη προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε τόσο ο Δημήτρης Παπανικολάου, όσο και μεγάλο μέρους του παριστάμενου κοινού, oι οποίοι κατέθεσαν δείγμα από τα σάλιο τους στην παρευρισκόμενη επιστημονική ομάδα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και ως εκ τούτου προστέθηκαν στην βάση εθελοντών δοτών μυελού των οστών, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να κερδίσει κάποιο καρκινοπαθές παιδάκι, το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής του.

Μετά την ολοκλήρωση του Φιλικού Αγώνα η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Τατιάνα Καββαδία δήλωσε: «Ο στόχος του προγράμματος Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον Αθλητισμό, αποσκοπεί στο να γνωριστούν οι μικρές μας αθλητές  με παιδιά από άλλες περιοχές, να αποκτήσουν Αγωνιστική Εμπειρία που θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για την εξέλιξή τους και μέσω της επαφή τους με κορυφαίες προσωπικότητες του αθλήματος, να νιώσουν την σύνδεση με το Ιστορικό Παρελθόν του Αθλήματος. Έτσι  σήμερα τιμήσαμε ένα φίλο, συνάδελφο Ολυμπιονίκη και εμβληματική μορφή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

Έναν άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα στο Ελληνικό Μπάσκετ και συνεχίζει να προσφέρει ως παλαίμαχος και ως παράγοντας, που αναδεικνύει και την κοινωνική του ευαισθησία ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Εκστρατείας για το "Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής". Ο Δημήτρης αποτελεί ένα άριστο πρότυπο για τους μικρούς μας μπασκετμπολίστες και τους γονείς τους, τον οποίο ευχαριστώ για τα μηνύματα που πέρασε προς όλους μας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δημήτρης Παπανικολάου διέδρασε με τους αθλητές και των 2 ομάδων, απάντησε στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν, ενώ έδωσε και την είδηση,  ότι κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σε γήπεδο των Βορείων Προαστίων, θα οργανώσει μία τιμητική εκδήλωση για τον κορυφαίο Έλληνα Καλαθοσφαιριστή, Νίκο Γκάλη!

Οι μικροί αθλητές ως ένδειξη ευχαριστίας για την τιμή που τους έκανε δια της παρουσίας τους, του έκαναν δώρο μία μπλούζα της χορηγού εταιρείας της εκδήλωσης BIG SHOES, με έγγραφη αφιέρωση και την ιαχή: «Μεγάλα παπούτσια, για μεγάλες προσωπικότητες!»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.