Με δυο πρόσωπα πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Written by  Οκτ 04, 2017

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα στο απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο, ωστόσο, κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη με 67-97 και να προκριθεί στον ημιτελικό, ενώ πλέον κοιτάζει το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, από το οποίο σίγουρα θα απουσιάσει ο Ρόμπερτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά αμυντικά κενά στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μπορούν να πάρουν τη διαφορά, αλλά να δεχθούν συνολικά 41 πόντους από τους «νεοφώτιστους», όμως, στο δεύτερο μέρος οι φωνές του Γιάννη Σφαιροπουλου έπιασαν τόπο, με αποτέλεσμα η «ψαλίδα» να ανοίξει και να αναδειχθεί η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.

Εκτός της δωδεκάδας βρέθηκαν οι Ρόμπερτς, Αρσενόπουλος και Μπόγρης, ενώ αντίθετα ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Παπανικολάου συμπεριελήφθησαν κανονικά, με τον αρχηγό μάλιστα να ξεκινά στη βασική πεντάδα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο ΓΣΛ Φάρος τίμησε τον Βασίλη Σπανούλη, τον Βαγγέλη Κουτσογέρα και τον Ανδρέα Γκατζούλη, καθώς όλοι έχουν καταγωγή από την πόλη της Λάρισας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γρήγορο 0-7 που τον έβαλε στη θέση του οδηγού, όμως, ο Φάρος μείωσε γρήγορα και με τις άμυνες των δυο ομάδων να μην είναι το δυνατό τους σημείο, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν χορταστικό με το σκορ στο 25-28 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου , έσφιξαν την άμυνα και με τον Στρέλνιεκς να σημειώνει σημαντικά τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στο +13 (33-48), όμως, και πάλι οι γηπεδούχοι απάντησαν με νέο σερί 9-0 πριν κλείσουν το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 41-50.

Παρά το νωθρό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να… ξεκολλήσει με ένα σερί 8-0 που τον έφερε στο +16 (47-63) και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη και την πρόκριση, αφού οι δυνάμεις του Φάρου δεν έφταναν για την ανατροπή.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα η διαφορά «άνοιξε» και έτσι το τελικό 67-97 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον Ολυμπιακό να σκέφτεται πώς θα διορθώσει τις αδυναμίες του πρώτου μέρους μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθην αϊκό.

Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 16 πόντους και 3 ασίστ, ο Χόλις Τόμπσον είχε 15 πόντους, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 11 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 10 πόντους.

Από τον Φάρο, ο Ρόλαντ Σάφτενααρ προβλημάτισε τους αντιπάλους του στο πρώτο μέρος, σημειώνοντας συνολικά 18 πόντους, ενώ ο Βασίλης Μουράτος πρόσθεσε άλλους 10 για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 25-28, 41-50, 54-69, 67-97

 

 

Φωτό: ΗΕΒΑ (Πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.