Ο Μπογκντάνοβιτς νίκησε τον… Σβεντ και έστειλε τη Σερβία στον τελικό

Written by  Σεπ 15, 2017

Με μεγάλη εμφάνιση και καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Σερβία επικράτησε της Ρωσίας με 87-79 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου απέναντι στην Σλοβενία, θα διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έκανε ένα ακόμα εκπληκτικό παιχνίδι και κέρδισε την άτυπη… μονομαχία των αστέρων από τον Αλεξέι Σβεντ, οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό, παρασύροντας τους συμπαίκτες του στον ρυθμό του. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς τα περίμεναν σχεδόν όλα από τον δικό τους σταρ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να διεκδικήσουν τη νίκη κάθε φορά που επέστρεφαν στο παιχνίδι, ανατρέποντας τις διαφορές που έπαιρνε η αντίπαλός τους.

Η Σερβία μπήκε με ενέργεια και με διάθεση να πιέσει, πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικρό προβάδισμα, έχοντας βγάλει εκτός αγώνα στο ξεκίνημα τον Αλεξέι Σβεντ. Μόλις ο Ρώσος αστέρας πήρε μπροστά, η «αρκούδα» ισορρόπησε την κατάσταση, πριν η Σερβία με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Γιόβιτς να κάνουν δυνατό ξεκίνημα, πάρει προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με 25-20.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και με την ασφυκτική της άμυνα, αλλά και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, άρχισε να ανεβάζει τη διαφορά, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα και με σερί 14-0 έφτασε στο +16 (26-42).

Η Σερβία έδειχνε να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση και προσέφερε πλούσιο θέαμα, διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας (41-57), αλλά η Ρωσία δεν τα παράτησε και με ψυχωμένη άμυνα, έκανε ένα σερί 11-0 και μείωσαν σε 52-57 ξαναβάζοντας και την κερκίδα στο παιχνίδι.

Οι Σέρβοι απάντησαν με δικό τους σερί 7-0 για να ανεβάσουν ξανά την διαφορά στους 12 (52-64) για να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (57-66).

Η Ρωσία δεν τα παράτησε και με οδηγό τον Σβεντ που εκτελούσε από παντού, μείωσε σε 5-73, αλλά η εμμονή της στα τρίποντα και η κόπωση που άρχισε να γίνεται μεγάλη, σε συνδυασμό με τα μεγάλα τρίποντα των Σέρβων, έφεραν τη διαφορά και πάλι στο +7 και πλέον δεν υπήρξε επιστροφή.

Με το τελικό 87-79 η Σερβία πέρασε πανηγυρικά στον τελικό και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Ρωσία θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο μέσω του μικρού τελικού, όπου θα βρει απέναντί της την Ισπανία.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μεγάλα σουτ σε καίρια σημεία της αναμέτρησης ηγήθηκε της μεγάλης πρόκρισης της Σερβίας, με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ένα κόψιμο, τον Βλαντιμίρ Λούτσιτς να έχει 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο, ενώ απώλεια σημαντική ήταν ο Στέφαν Γιόβιτς που δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού – η κατάστασή του και η πιθανότητα συμμετοχής του στον τελικό θα κριθούν σε επανεξέταση – έχοντας προλάβει να σημειώσει 8 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν ο… ωραίος και ταυτόχρονα ο μοιραίος της Ρωσίας, αφού αγωνίστηκε 38:34 και στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και καθαρό μυαλό, ολοκληρώνοντας, ωστόσο, με 33 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Αντρέι Βοροντσέβιτς να έχει 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Τιμοφέι Μοζγκόφ να έχει 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-48, 57-66, 79-87

Φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.