Ομάδα… όνειρο η Σλοβενία «αποκαθήλωσε» την Ισπανία

Written by  Σεπ 14, 2017

Η Σλοβενία έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της και διέλυσε την Ισπανία με 72-92 παίρνοντας την περήφανη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ, κατακτώντας το πρώτο της μετάλλιο και πλέον φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το έπος της, φτάνοντας ως την κορυφή της Ευρώπης.

Η κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής του τουρνουά δεν φοβήθηκε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης των δυο τελευταίων διοργανώσεων, ξετύλιξε στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο τις αρετές της και με τους Ντράγκιτς και Ντόντσιτς να κάνουν μεγάλα πράγματα, έγραψε Ιστορία και πλέον έχει ένα ακόμα βήμα για να ολοκληρώσει το έπος της.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη ομάδα της τελευταίας 15ετίας στην Ευρώπη, με τρεις κατακτήσεις στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις, παρουσιάστηκε κουρασμένη και αγνώριστη, τα περίμενε όλα από ατομικές ενέργειες και στο τέλος γνώρισε την ήττα και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, όπου θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Σλοβενία ήταν πολύ διαβασμένη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και αιφνιδίασε την Ισπανία παίρνοντας από νωρίς προβάδισα 7 πόντων (10-17) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-25,

Με τον Κλέμεν Πρέπελιτς να είναι ο κρυφός… άσσος στο μανίκι του Ιγκόρ Κοκόσκοφ στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς ήρθε από τον πάγκο και σημείωσε 10 πόντους, η Σλοβενία κατάφερνε να έχει το προβάδισμα, να φτάσει το +9 (38-47), με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να μειώνουν σε 45-49 στο ημίχρονο.

Με την Ισπανία να εξακολουθεί να είναι τρομερά άστοχη και να δείχνει πλέον εκνευρισμό στο παιχνίδι της, η Σλοβενία που έπαιζε άμυνα για σεμινάριο και έτρεχε στον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία, έφτασε το +10 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (45-55), ανέβηκε στο +18 (55-73) και έθεσε τις βάσεις για τη θριαμβευτική επικράτηση.

Η διαφορά έφτασε και το +21 στο 35’ (62-83) και με την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες στο παρκέ το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα με τη Σλοβενία να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό και να στέλνει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία στον μικρό τελικό.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Λούκα Ντόντσιτς που έφτασε πολύ κοντά σε triple-double ολοκληρώνοντας με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών, ωστόσο, δεν ήταν μόνοι, αφού μεγάλο παιχνίδι έκαναν επίσης ο Άντονι Ράντολφ με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ, Κλέμεν Πρέπελιτς με 13 πόντους και ο Γκάσπερ Βίντμαρ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για την Ισπανία που δεν ήταν συγκεντρωμένη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ο Πάου Γκασόλ τελείωσε με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μαρκ Γκασόλ έκανε double-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Ρίκι Ρούμπιο είχε 13 πόντους, τους περισσότερους, όμως, όταν πια η αναμέτρηση είχε ήδη κριθεί.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 45-49, 57-73, 72-92

Φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.