Οι όμιλοι του FIBA 3x3 World Championship

Written by  Σεπ 21, 2016

Τους αντιπάλους τους στους ομίλους του FIBA 3x3 World Championship που θα διεξαχθεί στην πόλη Γουανγκσού της Κίνας στις 11-15 Οκτωβρίου έμαθαν οι συμμετέχοντες, με τον πρώτο όμιλο των ανδρών να είναι αυτός που κλέβει την παράσταση.

Οι 40 συμμετέχοντες (20 σε άνδρες και 20 στις γυναίκες) χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 5 ομάδων, με μακράν τον πιο δύσκολο από όλους να είναι ο πρώτος, καθώς περιλαμβάνει την υπερασπίστρια τους τίτλου ομάδα του Κατάρ, την Σερβία που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την Ρωσία που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην προηγούμενη διοργάνωση, αλλά και την Ιταλία που έφτασε στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 και την δις Πρωταθλήτρια Κόσμου στα FIBA 3x3 U18 World Championships ομάδα της Ν. Ζηλανδίας.

Ο όμιλος κόβει την ανάσα, καθώς μόλις δύο από τις προαναφερθείσες ομάδες θα καταφέρουν να προκριθούν στα προημιτελικά. Αντίθετα, ικανοποιημένη από τους ομίλους θα πρέπει να είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, καθώς θα αντιμετωπίσει τις Ανδόρα, Αίγυπτο, Ινδονησία και Ουρουγουάη, καμία από τις οποίες δεν έχει φτάσει ποτέ στα προημιτελικά.

Στις γυναίκες, η δις Πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ θα βρεθεί στον τρίτο όμιλο μαζί με δυο ομάδες με πλούσια ιστορία στο άθλημα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και δυο ασιατικές ομάδες, την Κινεζική Ταϊπέι και την Ιαπωνία. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο μαζί με την Αυστραλία, την Ανδόρα, την Αργεντινή και το Ισραήλ.

Και στο τουρνουά των γυναικών, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου είναι αυτές που προκρίνονται στα προημιτελικά σε νοκ άουτ αναμετρήσεις.

 

Πηγή και Φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.