«Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο και σε κάθε τι κακό υπάρχει στη ζωή μας»

Written by  Αυγ 16, 2016

Εκατοντάδες κόσμου, δεκάδες αθλητές, έξι μέρες, μια διοργάνωση, ένας σκοπός. Το 1ο Laconia Summer Basketour έβαλε καλάθι στον παιδικό καρκίνο και ανανέωσε το ραντεβού του για του χρόνου!



Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στο Δήμο Μονεμβασιάς διεξήχθη το 1ο Laconia Summer Basketour. Το κλειστό γυμναστήριο των Μολάων από 8 έως 13 Αυγούστου γέμισε με κόσμο, μικρούς και μεγάλους φίλους του μπάσκετ, επίδοξους πρωταθλητές αλλά και παίκτες που έχουν αφήσει τα διαπιστευτήρια τους στα παρκέ της Α1 εθνικής κατηγορίας δείχνοντας ότι κάτι πολύ καλό γεννήθηκε φέτος στην περιοχή της Λακωνίας.

Ο αθλητισμός άλλωστε είναι πάντα συνδεδεμένος με την προσφορά, είτε προς τον αθλούμενο που του προσφέρει μια υγιή διέξοδο από την καθημερινότητα του είτε προς τον εκάστοτε σκοπό όπως ήταν αυτή τη φορά ο σύλλογος Φλόγα. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και το Laconia Summer Basketour έβαλε όχι μόνο ένα αλλά πολλά καλάθια στον παιδικό καρκίνο αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας από όποια θέση είναι ο καθένας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Σε αυτό συμφώνησαν και όλοι οι πρωταγωνιστές που βρέθηκαν στο γήπεδο-στολίδι της περιοχής.

Ο Σπαρτιάτης Γιώργος Διαμαντάκος δεν θα μπορούσε να πει όχι στην πρόσκληση των διοργανωτών και έδωσε το παρόν στο τουρνουά αγωνιζόμενος με τη ομάδα της Δαιμονιάς η οποία μάλιστα κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο (κάτι βέβαια που μπροστά στο σκοπό της διοργάνωσης έχει μικρή σημασία). «Αρχικά θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο τον Ψιακή και τον Αλέξανδρο Τσάκωνα που κατάφεραν και έκαναν ένα τόσο ωραίο event σε μια πόλη η οποία μπορεί και πριν λίγο καιρό να μην γνώριζε το μπάσκετ και να μην είχε τόσο κόσμο στο άθλημα. Αυτό έφερε παιδιά στο γήπεδο, πιστεύω να τους δώσαμε ένα ωραίο θέαμα, να το ευχαριστήθηκαν και τον επόμενο χρόνο να είναι ακόμα καλύτερα, με μεγαλύτερη ανταπόκριση. Σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους να αγωνίζονται για κάτι τέτοιο. Άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν για τον τόπο τους, να φέρουν κάτι νέο, Αυτό λείπει  από τη Πελοπόννησο, να γίνονται τέτοια event ώστε ο κόσμος μέσα από τον αθλητισμό να καταφέρει να ψυχαγωγηθεί και γιατί όχι να τους κερδίσει και το άθλημα. Ο Δήμος μας αγκάλιασε όλους πάρα πολύ, τα παιδιά που ήρθαν από την Αθήνα, τον Νίκο το Λιακόπουλο, τον Άκη Καλλινικίδη και τον Κώστα Εζόμο, ήταν άψογη η φιλοξενία και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό και ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να είμαστε και πάλι εδώ. Ήταν μεγάλη τιμή μας, το ευχαριστηθήκαμε και ελπίζουμε να δώσαμε και στον κόσμο αυτό που περίμενε. Μέσα στην καρδιά του Αυγούστου που όλοι προτιμούν να πηγαίνουν στην παραλία ο κόσμος ήρθε και γέμισε το κλειστό των Μολάων  για να μας βοηθήσει. Αγωνιστικά χαίρομαι πάρα πολύ που εγκαινιάστηκε με αυτόν τον τρόπο το γήπεδο. Εύχομαι να γίνονται όλο και καλύτερα πράγματα εδώ και γιατί όχι να φτάσει μια ομάδα να παίζει και σε εθνικές κατηγορίες».

Τα καλάθια που μπήκαν στον παιδικό καρκίνο πολλά και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το νεαρό σέντερ του Απόλλωνα Πατρών. «Αυτό είναι μεγάλο πράγμα για εμάς τους αθλητές. Πάνω από όλα είναι η υγεία δεν είναι ούτε ο αθλητισμός, ούτε ο πρωταθλητισμός. Σε τέτοιους σκοπούς αξίζει και με το παραπάνω να αφιερώσεις μια εβδομάδα από τη ζωή σου ώστε να καταφέρεις να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού. Όλοι είμαστε άνθρωποι και πρέπει να κοιτάμε το συνάνθρωπο μας».

Οι υποχρεώσεις κράτησαν το Νίκο Λιακόπουλο μακριά από τις πρώτες μέρες του τουρνουά ωστόσο δεν δίστασε ούτε στιγμή να ταξιδέψει στη Λακωνία και να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία από την πρώτη της χρονιά. «Μόνο και μόνο μέσα στο καλοκαίρι να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μέρος που όπως είδαμε διψάνε για μπάσκετ είναι κάτι μοναδικό. Αυτό το τουρνουά κάνει μόνο καλό στο μπάσκετ και πιστεύω ότι αν συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα θα είναι κάτι σπουδαίο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα στον Αύγουστο το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε τον αθλητισμό και γεννάμε συνέχεια πρωταθλητές. Είμαστε μια χώρα που αγαπάει τον αθλητισμό και πρέπει να είμαστε δίπλα του σε όλες τις πόλεις». 

Πειραχτήρι μεγάλο τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ ο Αβραάμ Καλλινικίδης αρχικά δέχτηκε το LSB Challenge, βρέθηκε στο Laconia Summer Basketour και ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ Μολάων παίρνοντας μάλιστα μέρος σε ένα διαγωνισμό καρφωμάτων που δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Είναι η αλήθεια ότι αυτό που διασκέδασα περισσότερο από όλα είναι τα καρφώματα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τα παιδιά που με ρεζιλέψανε σε ολόκληρο τον νομό αλλά δεν πειράζει... ήταν για καλό σκοπό. Σημασία είχα να μαζευτεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, να μαθευτεί αυτή η προσπάθεια που γίνεται και σε αυτό τα πήγαν πάρα πολύ καλά για πρώτη φορά και βλέπω τη διάθεση αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός και να γίνει ακόμα πιο γνωστό το εγχείρημα και η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη που αυτό μετράει. Ακόμα και για εμάς που έχουμε παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, σε μεγαλύτερα γήπεδα και με περισσότερο κόσμο μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τέτοια εποχή ο κόσμος να αφήσει τις καφετέριες, τις παραλίες και να έρθει εδώ να διασκεδάσει μαζί μας και να περάσει αυτό το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο και σε κάθε τι κακό υπάρχει στη ζωή μας».

Μετά το τέλος της διοργάνωσης δεκάδες παιδάκια πήραν τις μπάλες και έτρεξαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας και αυτά να βάλουν καλάθια και να παίξουν γεγονός που δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τον πολύπειρο άσο. «Αυτό είναι το κίνητρο το δικό μας. Όταν βρισκόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορούμε να πάρουμε, να συναναστρεφόμαστε με μικρά παιδιά και εμείς αισθανόμαστε άλλωστε κοντά στην ηλικία τους όταν φοράμε το σορτσάκι. Εύχομαι να έρχονται συνέχεια όλο και περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και θα καταλάβουν από μόνα τους πόσο καλό μπορεί να κάνει στη ζωή τους ο αθλητισμός».

Η φιλοξενία όλων στην περιοχή μοναδική, αγκάλιασαν ένα νέο εγχείρημα κάτι που δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει ο Κώστας Εζόμο στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα που ο αθλητισμός μπορεί να διδάξει σε όλους. «Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την φιλοξενία. Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος έκαναν πολύ καλή δουλειά. Το μήνυμα που περνάει ο αθλητισμός είναι πάντα το ίδιο, αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος, είτε αυτό λέγεται καρκίνος είτε οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο μέχρι το τέλος. Ελπίζουμε του χρόνου να μην χωράει ο κόσμος στο γήπεδο».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.